Hoe af te Dwingen Multi-Factor Authenticatie voor Alle Gebruikers van Uw Office 365-Abonnement

0
56

Multi-Factor Authenticatie (MFA) is een geweldige tool, en wij raden altijd aan. Office 365-beheerders kunnen afdwingen MFA voor gebruikers, wat betekent dat je kan helpen bij de bescherming van iedereen het delen van uw Office 365-zakelijk abonnement.

Om dit te doen moet u een Office 365-beheerder, dat gebeurt alleen met een business plan. Als je Office 365-abonnement wordt geleverd als onderdeel van een domein hosting pakket, dan heb je toegang tot de Admin console. Echter, als je net hebt gekocht een persoonlijk abonnement (of home-abonnement voor uw familie), dan heb je geen toegang tot de Admin console, en je kan alleen draaien MFA op voor jezelf. Als u niet zeker bent, klik op de Office 365-app launcher en kijk voor de Admin-tegel.

Als het er is, heb je toegang tot de Admin console. Klik op de Admin-tegel, en op het menu aan de linkerkant, klik op Instellingen > Services en add-ins.

Dit opent de Diensten en add-ins pagina, waar u diverse huurder-niveau verandert. Een van de toppers “Azure multi-factor authenticatie.”

Klik in het deelvenster dat wordt weergegeven aan de rechterkant, klik op “Beheer van multi-factor authenticatie.”

Dit brengt u naar het multi-factor authenticatie pagina. U kunt direct rechtsaf de MFA op voor iedereen die met uw Office 365-abonnement, maar dat het is het beste om jezelf vertrouwd te maken met de standaard instellingen. Om dit te doen, klik op “Instellingen voor de Dienst.”

U kunt wijzigen welke instellingen je wilt, of laat ze als de standaard. Een mogelijke instelling om te kijken naar het veranderen is of niet MFA kan worden onthouden op een apparaat. Dit is standaard uitgeschakeld, maar het aanzetten betekent dat uw familie niet hoeft te gaan door middel van de MFA proces elke keer als ze willen dat hun e-mail checken of het bewerken van een document.

Als je kiest voor het standaard aantal dagen dat een apparaat kan gaan voordat het re-authenticatie is 14, wat betekent dat de telefoon/tablet/computer wordt vertrouwd voor 14 dagen voor de gebruiker is om te gaan door het MFA proces opnieuw. Te gaan door de MFA proces is eenvoudig, maar hebben het te doen elke 2 weken op elk apparaat dat in uw familie gebruikt misschien nog wel een beetje te veel en je hebt de optie om dit zo hoog als 60 dagen.

Als u wijzigingen aanbrengt aan deze of aan andere instellingen aan, klik op “Save” aan de onderkant van het paneel om de wijzigingen te bewaren, klik op “gebruikers” om terug te gaan naar het inschakelen van de MFA.

Nu dat u weet dat de instellingen de juiste zijn, kunt u het inschakelen MFA voor elke gebruiker. Selecteer de gebruikers die u wilt uitschakelen MFA.

Aan de rechterkant van de tabel van de gebruikers, klikt u op de “Enable” – optie selecteren die wordt weergegeven.

Op de bevestiging van het scherm, klik op “Inschakelen Multi-Factor Authenticatie.”

Dit maakt het MFA voor de gebruiker, en de volgende keer dat zij inloggen in Office 365 op het web, ze zal moeten gaan door een proces van het opzetten van de MFA. Als ze niet log in zeer vaak (of u wilt ervoor zorgen dat u er bent om hen te helpen door het proces), kunt u ook stuur ze de link van het scherm met de bevestiging, zodat ze kunnen het opzetten van de MFA op een moment dat het hen uitkomt. De link is https://aka.ms/MFASetup die is voor iedereen hetzelfde opzetten van de MFA.

Nadat u hebt geklikt “Enable Multi-Factor Authenticatie” ziet u een bericht, dat u kunt sluiten.

MFA is nu ingeschakeld voor de gebruiker; nu, zij moet het. Of ze wachten tot ze de volgende keer inloggen, of ze gebruik maken van de link die we hierboven vermeld, is het proces voor het instellen van de MFA is precies hetzelfde.

Login om uw Office 365-account als normaal, en verschijnt een scherm dat je vertelt dat “uw organisatie heeft behoefte aan meer informatie om uw account te beveiligen.”

Klik op “Volgende” om naar de “Extra beveiliging controle paneel, waar u kunt ervoor kiezen uw MFA methode. Wij raden u aan om steeds een authenticator-app, en je moet gebruik maken van Microsoft Authenticator met Office 365. Zelfs met behulp van de MFA via SMS is nog steeds beter dan het niet hebben van de MFA, dus kies de methode die het beste werkt voor u in de eerste dropdown.

We gaan gebruik maken van een mobiele app, die zal het wijzigen van de configuratie-opties. Eerst moet je kiezen of op”meldingen Ontvangen voor verificatie” (wat betekent dat een boodschap zal verschijnen op de Microsoft-Authenticator-app op uw telefoon vraagt u om goed te keuren of te weigeren een login op uw account), of dat het “verificatie code” (wat betekent dat je een code in te voeren gegenereerd door Microsoft Authenticator-app op uw telefoon wanneer u zich aanmeldt bij Office 365). Ofwel werkt prima, en het is aan u wat u kiest. Na deze, moet je klikken op de “Set Up” knop om de app te installeren.

Op dit punt een paneel weergegeven waarin u wordt verzocht om te installeren van de Microsoft-Authenticator-app op je telefoon en vervolgens scannen van een QR-code in of, als je niet kunt scannen van de QR-code, voert u een code en de URL in. Zodra u dit hebt gedaan, klikt u op “Volgende” om terug te gaan naar de Extra Beveiliging Controle venster, waarin wordt aangegeven dat de status van de activering wordt gecontroleerd.

Dit kan een paar seconden duren, en als het eenmaal af is, zal de boodschap te zien dat de MFA is geconfigureerd.

Klik op Volgende en Office 365 zal controleren dat alles werkt. Afhankelijk van welke optie u hebt geselecteerd voor de verificatie, het sturen van een Ontkennen of goed te Keuren bericht naar je app, of dat je een code in te voeren in de app. In dit voorbeeld is het een Ontkennen of goed te Keuren bericht en is het wachten op een reactie.

Nadat u hebt geverifieerd dat de MFA aan het werk is, zult u gevraagd worden een telefoonnummer in het geval verliest u de toegang tot de app.

Dit nummer zal gebruikt worden als back-up van SMS of gesprekken in het geval dat u geen gebruik kunt maken van de Microsoft Authenticator-app, zoals wanneer u deze nog niet heeft Wi-Fi (of je hebt uitgevoerd van de gegevens op uw maandelijkse plan, en u bent). Het kan ook worden gebruikt als u uw telefoon bent verloren, dus je zou willen om te kiezen voor het nummer van een lid van het gezin in plaats van op uw eigen. Als je eenmaal hebt ingevoerd een aantal, klikt u op “Volgende” om te zien het laatste scherm.

Deze pagina bevat een Microsoft-gegenereerd wachtwoord dat het zal herkennen als gemaakt voor de MFA in gebruik. U moet dit wachtwoord gebruiken nu, eerder dan dat u normaal gebruikt, in alle van de volgende apps:

  • Outlook desktop applicatie voor je Mac of PC
  • E-apps (met uitzondering van de Outlook-app) op een iOS -, Android-of BlackBerry-toestel
  • Office 2010, Office voor Mac 2011 of eerder
  • Windows Essentials (Photo Gallery, Movie Maker, Mail)
  • Zune desktop app
  • Xbox 360
  • Windows Phone 8 of ouder

De volgende keer dat u probeert te openen van een van deze apps zullen ze vragen om uw wachtwoord, dus kopieer het naar beneden en gebruik het wanneer dit wordt gevraagd. We kunnen controleren of Outlook op uw computer, moet u gebruik maken van de gegenereerde wachtwoord, maar de Outlook-app op je telefoon doet het niet, en ja, wij vinden dat vreemd, maar het is niet een grote ontbering.

Klik op “Klaar” en je zult terug gebracht worden naar het login scherm om in te loggen als normaal, maar deze keer met behulp van de MFA. Het is een eenvoudige, snelle proces dat een waardevolle laag van extra beveiliging, en een die we op How-To Geek raden.