Hur man Använder Riktlinjer för att Rada Upp en PowerPoint-Objekt

0
69

Om du har flera bilder i en bild, kan du anpassa dina objekt både horisontellt och vertikalt för ett mer professionellt utseende. Det finns stödlinjer och stödlinjer som finns tillgängliga för att hjälpa dig att justera objekt manuellt, och det finns alternativ för att justera objekt åt dig automatiskt. Låt oss se hur det är gjort.

Manuellt Justera Objekt

I det här exemplet finns det tre objekt på bilden. Peka på det första objektet och dra uppåt eller nedåt med hjälp av musen. När objektet är centrerad horisontellt och vertikalt, en riktlinje kommer att visa.

Du kan också använda stödlinjer och stödlinjer för att hjälpa dig att justera ditt objekt. Från fliken “Visa”, klicka på “Guider.” Två streckade linjer för att sedan visa upp—en linje till den horisontella mitten av bilden och en till vertikala centrum.

Dessutom kan du slå på stödlinjer som kan hjälpa dig att justera objekt på andra ställen på din bild. Från fliken “Visa”, klicka på “Stödlinjer.” Mer streckade linjerna visar då att hjälpa dig att justera ditt objekt. Du kan dra ditt objekt och använda stödlinjer för att anpassa dem i enlighet med detta.

I detta exempel kommer vi flyttade vart och ett av de tre objekt uppåt för att anpassa dem med hjälp av den översta horisontella gridline:

Automatiskt Justera Objekt

Nu, låt oss ta en titt på hur du vill justera objekt automatiskt. Först väljer du alla de objekt som ska justeras. Om denna består av alla objekt på din bild, kan du trycka på Ctrl+A för att markera allt. För att välja specifika objekt klickar du på det första objektet för att markera det. Sedan, medan du håller ner Shift-tangenten, klicka på andra objekt för att markera dem i tur och ordning. I detta exempel har vi tre bilder som valts ut, och vi skulle vilja att anpassa dem alla både horisontellt och vertikalt.

Från fliken Format, klicka på “Anpassa” – knappen. Som du kan se, du har kommandon för att anpassa bilder horisontellt (den översta gruppen), vertikalt (andra gruppen), och för att distribuera dem (vilket gör dem lika fördelade från varandra). Här ska vi anpassa våra utvalda objekt vertikalt längs deras mittbiten.

Detta i linje med alla markerade objekt vertikalt. Nu vill vi se till att de är placerade lika varandra, så med alla tre objekt som fortfarande är markerad, vi kommer tillbaka till menyn och välja “dela ut Horisontellt” – kommandot.

 

Här är det slutliga resultatet, med alla bilder i linje både horisontellt och vertikalt.

Och det är allt som finns till den!