Het Automatiseren van Uw Mac met Slimme Mappen

0
89

Slimme Mappen in macOS zijn een hulpmiddel om u te helpen bij het organiseren en vinden van uw bestanden. Ze zijn niet in mappen, als ze niet over iets. Ze zijn opgeslagen zoekopdrachten, en kan bespaart u een hoop tijd voor zoekopdrachten die u vaak.

Als u bijvoorbeeld vaak open de map downloads en sorteer op Datum van toevoeging aan het vinden van uw recente downloads, zou je in plaats daarvan een Slimme Map met de naam “Recente Downloads” die bevat alleen de bestanden in uw download map toegevoegd er vandaag de dag, een besparing van een paar klikken.

Deze maak je door het vaststellen van de zoekcriteria (d.w.z. alle audio-bestanden op uw harde schijf) en ze opslaan als een slimme map kun je op je bureaublad of in een Finder zijbalk. Ze maken gebruik van de Finder is een krachtige zoekfuncties die gaan vaak over het hoofd gezien in het voordeel van de naam te typen in Spotlight.

Het maken van een Slimme Map

U vindt de optie voor het maken van Slimme Mappen onder “Bestand” – menu in de Finder. U kunt krijgen Finder om te verschijnen in de top menu balk door snel te klikken op uw bureaublad.

Dit zal een bekende dialoog zoeken. U kunt op de + knop aan de rechterkant om het toevoegen van nieuwe zoek-criteria.

U kunt er toevoegen zoveel Slimme Mappen als u wilt, en de standaard Finder alleen trek bestanden die overeenkomen met de opties die u hebt gedefinieerd. Als u wilt om dit gedrag te veranderen, kunt u de Optie ingedrukt en klik op de + knop, die verandert in drie punten. Dit zal de groep samen een lijst van criteria, en u kunt kiezen uit alle, Alle, en Geen.

U bent ook niet alleen beperkt tot de standaard zoekopties, als u “Overig” selecteert in de vervolgkeuzelijst, het zal een volledige lijst van alle verborgen opties.

Veel van deze zijn verborgen voor een reden dan ook, zoals je waarschijnlijk nooit meer zoeken naar een foto op het geotag in de breedte, maar vind je enkele interessante opties.

Als u tevreden bent met uw map, kunt u op “Opslaan” naast de + knop.

Standaard wordt deze opslaan in een speciale “Opgeslagen Zoekopdrachten” map, en zichzelf toevoegen aan de zijbalk. Als u liever op uw bureaublad, kunt u dit hier wijzigen.

Een Paar Handige Slimme Mappen

Als u problemen ondervindt bij het bedenken van manieren die je zou kunnen gebruiken Slimme Mappen, hier zijn een paar van onze favorieten om u begonnen te krijgen.

Het Vinden Van Grote Bestanden

Een handig zoeken is “bestanden groter dan 1GB”, of wat u vindt dat er te groot voor. Deze zoekopdracht opslaan als een Slimme Map en u kunt snel grote bestanden die u zou willen verwijderen.

Het Verwijderen Van Dubbele Bestanden

Aangezien macOS toegevoegd “(1)” om dubbele bestandsnamen automatisch, op zoek naar dit (samen met een paar hoge cijfers) toont u alle dubbele bestanden op uw schijf.

DMGs Je Nodig hebt te Verwijderen

Wanneer u het downloaden van een macOS-app van het internet, het komt meestal in een .dmg-bestand. Deze bestanden nemen ruimte in beslag en vaak rommel van uw downloads map. U kunt ze allemaal te vinden door te zoeken naar het .dmg-extensie. Het is waarschijnlijk veilig om te verwijderen van alle van hen, ervan uitgaande dat u al hebt geïnstalleerd de apps binnen.

Onlangs Gedownload

Het voorbeeld van voor een beetje unintuitive te stellen; u klikken op “Nieuwe Slimme Map” vanuit de map Downloads, waarna u de optie om te zoeken op “Downloads”.” Vanaf daar kunt u filteren op de items die in de laatste paar dagen.