Hoe Doen Laser-en LED-Projectoren Werken, en Welke Is geschikt Voor U?

0
89

Er zijn een paar dingen om te overwegen wanneer het kopen van uw eerste projector. Prijs range en de ruimte die je hebt zijn belangrijk, maar je moet ook rekening houden met lamp technologie. Dit zal invloed hebben op zowel de prijs en kwaliteit van de afbeelding van de projector.

De meeste van de projectors die u op de markt zal worden GELEID, of lamp, projectoren. De lampen zijn doorgaans de laatste duizenden uren, wat betekent dat u kunt krijgen jaren van gebruik voordat u nodig hebt om de aankoop van een nieuwe lamp. En aangezien u kunt de plaats van de lamp zelf, kunt u nog meer time-out van uw projector door het uitgeven van minder dan $100 op een nieuwe lamp.

Laser projectoren zijn een beetje van een ander beest. Ze zijn duurder, maar ze feller en veel langer: meestal meer dan 20.000 uur. Dat betekent dat als u één voor vier uur per dag, uw projector van de laser zal duren dan 13 jaar.

Hoe kan LED-Projectoren in zijn Werk?

LED-schijnwerpers zijn veruit de meest voorkomende je zult zien als je onderzoek voor uw home theater. Op dit punt, ze zijn een gevestigde technologie, en goedkoop genoeg voor de vervaardiging dat ze hebben gewoon de standaard geworden.

De Led ‘ s binnen een projector werkt op dezelfde manier andere LED-lichtbronnen doen: een elektrische signaal gaat door halfgeleidermaterialen. Dit signaal activeert elektronen in halfgeleidend materiaal te produceren fotonen, die deeltjes van licht zichtbaar voor het menselijke oog.

Als het gaat om projectoren, Televisies en andere displays zijn er rode, blauwe en groene Led ‘ s in het display. Deze combineren in alle kleuren die u op het scherm ziet. Binnen de projectoren, ziet u een van twee dingen. Projectoren met een Digital Light Processing (DLP) chip zal reflecteren het licht uit een array van kleine spiegels, terwijl zij met een Liquid Crystal Display (LCD) lagen doorgeven van het licht door deze LCD-lagen op dezelfde manier als een TV is.

Wat Zijn de Voordelen en Nadelen van LED-Projectoren?

Zoals hierboven vermeld, LED-projectoren zijn rond voor een tijdje. Led ‘ s zijn goedkoop genoeg om gebruikt te worden in projectoren die zijn ongeveer $100, en in de speciale projectoren zoals holiday lights die zijn nog goedkoper. De LED-lamp in de meeste home theater projectoren is vervangbaar, en ze duren meestal een paar duizend uur afspelen. Ik heb een ViewSonic PX800HD, die heeft een nominale levensduur van de lamp van 300 uur in de normale modus. Als u de projector voor vier uur op een dag, de lamp zal duren 750 dagen of iets meer dan twee jaar. En aan het einde van die twee jaar, zal ik in staat zijn om een reservelamp te maken van de projector nog langer.

Het enige echte nadeel met LED-projectoren is ze een paar minuten duren om op te warmen in hun volledige lichtsterkte. Dit is niet een big deal: als je thuis bent, wacht een beetje langer in het begin van uw film van de nacht. Als u de projector in een zaal, zet het op vijf-tien minuten voordat je het wilt gebruiken.

Hoe Doen Laser Projectoren Werken?

Laser projectoren zijn relatief nieuw. De eerste modellen geleverd in 2008 en waren super duur: zelfs in 2014, de Epson LS10000 detailhandel voor ongeveer $8,000. Laser projectoren zijn maar nu aan de slag redelijke prijzen voor de meeste consumenten met de Xiaomi Mi Laser Projector detailhandel voor $2,000. De lasers binnen projectoren werken op dezelfde manier als lasers zijn in een andere toepassing: een elektrische stroom wekt de elektronen in de atomen van specifieke gassen, glazen of kristallen. De aangeslagen elektronen dan het verplaatsen van een lage baan om de aarde te hoge baan rond de atoomkern. Zodra de elektronen bewegen terug te keren naar hun normale staat, ze geven licht fotonen die onze ogen kunnen zien.

Net als met LED-projectoren, Laser licht doorheen een set spiegels en DLP chips tot ze bij de uiteindelijke projectie lens. Deze lens, wat bepaalt hoeveel ruimte u nodig tussen de projector en het scherm, en hoe duur de laatste projector zal worden.

Wat Zijn de Voordelen en Nadelen van Laser Projectoren?

Het belangrijkste voordeel van laser projectoren is ze voor het laatst veel, veel langer dan de LED-projectoren. De Xiaomi Mi Laser Projector heeft een nominale levensduur van 25.000 uur. Als u de projector voor vier uur op een dag, zult u in staat om het te gebruiken voor meer dan 17 jaar voor nodig om te kopen een andere projector.

U moet het vervangen van de gehele projector, echter: je kunt niet alleen het vervangen van de laser in, zoals u kunt een LED. Dat is waarschijnlijk niet een grote deal, omdat er zullen zeker andere technologische verbeteringen in de loop van de jaren dat u eigenaar van de projector, het maken van een nieuwe upgrade de moeite waard.

Lasers zijn duurder om te produceren dan Led ‘ s, maar ze hebben gekregen een beetje goedkoper: dat Xiaomi projector gaat in op de $2.000, op slechts een paar honderd meer dan in vergelijkbare ultra-short-throw projectoren met behulp van LED-lampen.

Het laatste voordeel van laser projectoren is ze weer op volledige helderheid zodra u op de power-knop, omdat ze niet hoeven op te warmen voor een paar minuten als LED-projectors. Of u de projector thuis of op de weg, dat zal zeker leuk om te hebben.

Welke Is Het Beste Voor U?

Geen van deze is een slechte keuze per se, maar als je de extra ruimte in uw budget, u zult waarschijnlijk gelukkiger zijn met een laser-projector. Het veel langer leven betekent dat je geld gaat verder, en niet hoeft te wachten tot de projector is opgewarmd is leuk.

Maar, er is ook niets mis met het opslaan van het geld en het krijgen van een LED-projector. Tegen de tijd dat de eerste lamp slijt, laser projectoren zal waarschijnlijk goedkoper zijn dan ze nu zijn.