Wat Is de “Screen Deur-Effect” in de VR?

0
84
leungchopan/Shutterstock.com

Het scherm “deur-effect” komt vaak voor bij het gebruik van moderne virtual reality headsets. Het lijkt alsof je bekijkt de wereld door een mesh scherm, en is een resultaat van de zwarte, lege ruimtes tussen de pixels als dichtbij.

Wat Doet het Scherm Deur Effect eruit?

thd_fon/Shutterstock.com

Scherm deuren hebben horrengaas, en het lijkt alsof je bekijkt de wereld door een raster als je door hen. Dat is precies wat het scherm deur effect eruit kan zien, in een virtual reality-headset.

Het scherm deur effect niet altijd hetzelfde uitzien. Het visuele effect is afhankelijk van de specifieke headset die u draagt en de content die u bekijkt. Verschillende mensen de ogen en hersenen kunnen waarnemen op het scherm deur effect anders ook. En, zelfs als twee mensen hetzelfde visuele effect kunnen ergeren sommige mensen meer dan anderen.

Heck, één persoon op Reddit beweert zelfs het scherm deur effect is minder merkbaar bij het gebruik van een VR-headset terwijl bedwelmd—misschien door iets onscherper dan normaal gezichtsvermogen.

GERELATEERD: Hoe Goed is de VR in 2018? Is Het Waard Om Te Kopen?

Wat zijn de Oorzaken van het Scherm Deur-Effect?

CobraCZ/Shutterstock.com

Het scherm deur-effect (SDE) is een visuele artefact veroorzaakt door het weer te geven in de headset. Moderne flat-panel beeldschermen zijn de pixels, die kleine individuele elementen aangelegd op het paneel. Is er een beetje ruimte tussen elke pixel. Die ruimte is niet verlicht en is zwart, en het resulteert in het zwart visuele raster zie je soms. Dat is de scherm-deur effect.

Dit effect is niet nieuw voor VR-headsets, en het kan optreden voor andere soorten beeldschermen. Het is nog erger op VR headsets dan andere moderne beeldschermen omdat onze ogen zijn zo dicht bij en zijn op zoek naar het paneel door middel van lenzen vergroten. In andere woorden, je zoekt op het display is echt dichtbij, dus u kunt de afzonderlijke pixels en de ruimte tussen hen.

Echter, als je je gezicht recht omhoog tegen een andere display—uitgaande van het display is met een lage resolutie genoeg—je kan in staat zijn om de individuele pixels en het raster tussen hen op dat display, ook.

Hoe Kan het Scherm Deur Effect Worden Vastgesteld?

Samsung

Dit probleem is minder merkbaar op een hogere resolutie displays, die hebben een hoger aantal pixels per vierkante inch (PPI.) Dit betekent dat de pixels zijn verpakt meer strak in elkaar en is er minder ruimte tussen hen. Als de ruimte tussen de pixels kleiner wordt, het scherm deur effect minder merkbaar en kunnen praktisch worden geëlimineerd.

In andere woorden, VR headsets moeten hogere resolutie panelen, en dit probleem zal verdwijnen als de technologie verbetert. Toekomstige VR headsets zal het oplossen van dit probleem.

Het probleem is erger op de eerste consumenten-en VR-headsets. Bijvoorbeeld, de eerste consumenten Oculus Rift en HTC Vive hebben 2160×1200 resolutie van de schermen. De duurdere HTC Vive Pro verhoogt dat 2880×1600 paneel. Dat maakt de pixels veel dichter. Sommige recensenten uitgeroepen tot de Vive Pro geëlimineerd het scherm deur effect, terwijl PCWorld zegt dat het een “verbetering” dat maakt het effect veel minder zichtbaar.

Headsets kunnen gebruik maken van andere trucs. Samsung HMD Odyssey+ is een $500 Windows Mixed Reality headset met een “anti-SDE AMOLED display.” Samsung zegt dat het “lost SDE door het aanbrengen van een raster dat verspreidt het licht dat afkomstig is van elke pixel en repliceren de afbeelding om de gebieden rond elke pixel. Dit maakt de ruimte tussen de pixels bijna onmogelijk om te zien.”

Andere mogelijke verbeteringen mogelijk zijn visuele filter effecten die het scherm deur effect minder merkbaar en headset lenzen die minder vergroting.

GERELATEERD: Vandaag de VR is Slechts het Begin: Hier is Wat er gaat Komen in de Toekomst

Het Verminderen van het Scherm Deur Effect van Vandaag

HTC

Het scherm deur effect is slechts een onderdeel van het gebruik van een huidige generatie VR-headset. Geen truc zal elimineren, maar hier is wat advies:

Richt je niet op. Serieus, het is een visueel effect, en het zal duidelijker zijn als je je aandacht besteden en actief naar op zoek. Aandacht besteden aan de game die je speelt of de ervaring die je hebt en proberen om de visuele artefacten uit je geest. Mensen proberen VR voor de eerste keer misschien niet eens ziet dit probleem, tenzij het is gewezen. Dit is de belangrijkste tip.

U kunt ook proberen het spelen van games met een hogere grafische detail. Het scherm deur effect is vooral merkbaar wanneer je te staren naar een muur in één kleur, zoals je kunt zien is de zwarte mesh doorbreken van de vlakke kleur. In tegenstelling, een gedetailleerd beeld met veel kleuren, waaronder zwart, hebben een minder opvallend scherm deur effect. Het scherm deur effect meer merkbaar in sommige ervaringen dan anderen. Als het is met name merkbaar in een spel, wees gerust, het zal niet merkbaar in alle van hen.

Als het je stoort enorm, je kunt altijd upgraden uw headset aan iets met een hogere resolutie van het paneel. Dat kan betekenen dat de handel in een $500 HTC Vive voor een $1400 HTC Vive Pro, bijvoorbeeld. Het scherm deur effect zal alleen worden opgelost door een betere hardware. Toekomst headsets moet brengen met een hogere resolutie panelen tegen een lagere prijs en het verbeteren van de ervaring is voor iedereen.

Hoewel het niet oplossen het scherm deur-effect, het is ook de moeite waard om correct te kalibreren van uw headset om ervoor te zorgen u de beste visuals mogelijk. Dit betekent dat het verplaatsen van uw hoofdtelefoon op en neer op je gezicht en het aanpassen van de lens afstand te passen aan uw ogen. Ten minste de afbeelding niet wazig kijken. Lees uw VR-headset-documentatie voor meer informatie.

Maar echt, we raden u aan de deur-effect en andere visuele onvolkomenheden uit je geest. Dompel jezelf onder in de VR-ervaring en focus op dat. VR headsets zijn nog een nieuw product voor consumenten en met het oog op de technologie, het is gewoon geweldig ze werken zo goed als ze doen. Het is indrukwekkend dat het scherm deur-effect ziet er niet nog erger!