Vill Ha Bättre Smarthome Röststyrning? Använda Grupper

0
86
Bakmaskin/Shutterstock

Om ditt Google-Hem eller Amazon Echo har problem med att styra flera lampor eller enheter i ett rum, du har förmodligen inte ställa in grupper korrekt. Att ge varje objekt ett unikt namn och sedan gruppera dessa poster gör din Röst Assistent arbetar bättre.

Namngivning Av Enheter Blir Snabbt Komplicerat

En smart lampa är en av de mest naturliga saker att lägga till en växande smarthome. Du behöver glödlampor, och dessa är otroligt enkla att installera och kräver ingen kabeldragning på din sida. Men du kommer snabbt att hamna i en fråga med röst assistenter som Google Hem och Alexa: allt behöver ett namn. När du lägger till på andra typer av enheter som smarta switchar eller smarta butiker, dessa namn föröka sig, och det blir svårare att komma ihåg vad du ska säga när.

Tyvärr, Röst Assistenter inte förstår verkligen att du, de bara lyssnar för förväntade kommandon. Så om du snubblar över att “vända på studier… jag menar office fönster ljus” det är bättre än hygglig chans att det kommer att höra fel du och inte gör någonting alls, eller gör fel sak. Om enhetens namn inte är minnesvärd, då du kommer att köra i den här frågan ofta. Men att komma med massor av olika lätt att komma ihåg namn är svårt, så du är bättre att gruppera dina enheter i stället.

Namnge Grupper Minskar Enhetens Namn Komplikationer

Röst assistenter fortfarande är inte lika smart som de borde vara. Mindre “tänker” du gör din röst assistent att göra, desto bättre. Grupper ger en bekväm genväg för att både du och röst assistent.

När du gruppera dina enheter, namnen på de enskilda enheterna spelar mindre roll. Du kan namnge dem Study1, Study2, och Study3—eller man skulle kunna kalla dem Fönstret Ljus, vägglampa, och taklampa om du föredrar—men du kommer sällan faktiskt använda dessa namn. Istället kommer du med gruppens namn, när du talar till Alexa och Googles Startsida genom att säga något i stil med “Alexa, stänga av studien lights”. Om dina tre lampor är alla i en grupp som heter studien, som kommer att stänga av alla lampor i denna grupp. Detta kommer också att bidra till att undvika förvirring om du har namngett en smart light studie och en smart utlopp studie (men du bör undvika att göra det).

Ännu bättre, om du associerar en röst assistent enhet i rummet för att som grupp, då kan du säga att “stänga av ljuset,” och det kommer att känna som lyser för att stänga av bygger på att föreningen. Det är om du namnge en grupp. Du kan fortfarande välja det unika namn för enheterna baserat på deras placering i rummet, så om du någonsin vill styra bara en enda enhet för att komma ihåg namnet kommer lättare.

Vi rekommenderar att du skapar grupper även om du bara har en enhet som du vill lägga till gruppen. Anledningen till detta är att du kan lägga till fler enheter till koncernen i framtiden och ändra din egen vana av vad du säger kan vara svårt.

Hur att Ställa in Grupper för Amazon Alexa

Vi har täckt ställa in grupper i Alexa innan, men det är en ganska rättfram process. Tryck bara på enheter längst ned på Alexa app, och sedan peka antingen på ditt befintlig grupp eller tryck på plus-tecknet i övre högra hörnet följt av “Lägg till grupp” för att skapa en ny grupp. Sedan pekar du på de enheter som du vill lägga till i gruppen.

RELATERAT: Hur att Styra Din Smarthome Produkter med Amazon Echo

Hur man Ställer Upp Grupper med Google Assistant

Om du inte tidigare har anslutit till din smarta enheter, börja där. Google kommer att uppmana dig att associera med en plats efter att ha lagt till enheten, och det är bäst att göra det. Det inkluderar Google Hem också. Men om du redan har lagt till smarta lampor och inte ansluta till dem till ett rum, scrolla ner till botten och tryck till på på en enhet för att koppla den till ett rum.

RELATERAT: Hur man Ställer Upp Grupper med Google Assistant

Om du vill ha enklare kontroll av lampor i ett rum, lägga till ett Google-Hem-enhet till rummet också.

Det är det, så länge du har ett tydligt namngivna grupper (och kom ihåg att Google kallar dem “rum” istället, men de fungerar på samma sätt), kommer du att ha en mycket lättare tid att använda rätt kommando. Du kommer också att minska de variabler för vilka din röst assistent har till konto. Med dessa extra steg kan vara mer arbete, men att de kommer att göra din smarta hem-upplevelsen mer njutbar i det långa loppet.