HP Bläck Prenumerationen Har DRM Som Stänger av Din Skrivare Patroner

0
88
HP

Skrivare bläck är dyrare. HP lovar att hjälpa till med en prenumeration för bläck, komplett med patroner som slutar fungera när du inte avbryter din prenumeration. Men HP gör man räknar sidor, och jag vill hellre skriva så mycket som jag vill.

HP Bläck prenumerationstjänst Lät Som en Bra Affär

I mitten av 2016 jag sprang in i en återkommande fråga. Jag var alltid ut av skrivare bläck, och nya patroner var dyra. Laserskrivare kan vara billigare för många människor, men i mitt hushåll inte skriva ut så många bilder som det gör text-dokument, vilket innebär att de är inte ett bra val för mig. Så jag köpte en ny bläckstråleskrivare på löftet om HP är enkelt-att-använda-bläck prenumerationstjänst. För en låg kostnad, att jag alltid skulle ha alla bläck jag behövde—så länge jag höll mig till en sida gränsen, som är.

Nu, flera år senare, har jag insett att det var en andra priset för antagning. Bläcket de har sänt mig är inte mitt, det är deras. Och om jag avbryta prenumerationen när faktureringsperioden slutar skrivaren kommer inte att använda bläck längre, och HP kräver jag skicka tillbaka det till dem. Jag måste köpa nytt bläck för att byta ut det bläck som redan är i mitt hus.

HP Instant Bläck är Lätt att Använda och Billig Up Front

HP

Så länge som din HP-internet-anslutna skrivaren stöder det, HP Instant Bläck är mycket enkel att ställa upp. Du går till deras inskrivning webbplats, registrera dig för ett konto, och anslut skrivaren. När du är klar med registreringen, HP kommer att skicka dig bläckpatroner, fakturering påbörjas när du installerar dem på din skrivare. HP kräver dig att välja en plan som begränsar de sidor som du kan skriva ut varje månad. HP bryr sig inte vad du skriva ut bara de sidor som behövs för jobbet. En sida med enstaka ord på det och en full-färg foto sida är båda samma så långt som planen är berörda. Om du inte använder alla dina tilldelade sidor i månaden, extra sidor roll-over och du kan använda dem nästa månad.

Hur mycket du ska betala beror på antalet sidor du kan skriva ut och rulla över. HP erbjuder en gratis plan med 15 sidor per månad, men ingen roll-over. Om du går över gränsen, du betalar $1 för varje set av 10 sidor som du skriver ut (vilket innebär att om du skriver ut fem sidor, kan du fortfarande betala $1). Den första betalda nivå är $2,99 per månad för 50 sidor, och förmågan att rulla över 100 sidor från tidigare månader. Ytterligare sidor är fortfarande $1 för en uppsättning av 10 sidor. Nästa steg är $3.99 en månad, med 100 sidor per månad och 200 roll-over sidor. Du betalar $1 för uppsättningar av 15 sidor om du går över på denna nivå. Den övre nivån är $9.99 i månaden på 300 sidor, och 600 roll-over sidor. Du betalar $1 per 20-sidan som om du går över denna nivå gräns.

Bläcket Slutar fungera om Du Avbryt

Här är kickern: om du avbokar din bläck slutar fungera. Du läste rätt; så snart din fakturering cykeln slutar skrivaren kommer inte att acceptera bläcket längre, och du är tvungen att skicka det tillbaka till HP. Åtminstone de ger porto och emballage för detta ändamål.

HP inte redogöra för eventuella konsekvenser i fråga om service för underlåtenhet att skicka bläck tillbaka, så vi kollade med en supportrepresentant. De hjälpsamt förklarade att ingenting händer om du misslyckas med att skicka tillbaka dem, men patronerna skulle sluta att fungera. Du kommer att behöva köpa mer bläck på din egen om du vill fortsätta med att skriva. HP fartyg speciellt markerade bläck som en del av denna process, och din skrivare är medveten om att det är avsett för Omedelbar Bläck abonnenter. Det är i huvudsak DRM, men i stället för att låsa ner en digital film eller bok, men det låser en fysisk produkt: bläcket i din skrivare.

Instant Bläck kräver en internet-anslutning för din skrivare. HP förklarar att kontrollera bläcknivåerna, så att de vet då att skicka dig mer, men som beskrivs i användarvillkoren för det andra skälet för detta är att på distans stänga av dina bläckpatroner om du avbryt, eller om det är några problem med din betalning.

De gäller också ge HP behörighet för att ändra på distans, patch, uppdatering, eller på annat sätt ändra skrivarens programvara, firmware-eller programmering, utan föregående meddelande till dig” för att ge Omedelbar Bläck service. HP säger också att det kommer på distans övervaka skrivarens sida räknas och bläck status, samt de typer av dokument som skrivs ut (till exempel Word, PowerPoint, pdf, jpeg, etc.).”

Du kommer att Spara Pengar om Du skriver Ut Mest Färg

Om du frågar om HP instant bläck är en bra affär, svaret är ett rungande: det beror på.

I lite över två och ett halvt år, jag har tryckt 1517 sidor. Många av dessa är fyrfärg utskrifter av foton, etiketter och så vidare. Men detta har också ingår en blandning av vanlig svart och vitt även i dokument. Tack vare roll-over sidor jag har undvikit extra avgifter varje månad utom fyra. Tre av dessa fyra månader, jag tryckt mindre än tio över gränsen sidor, en månad jag skrev ut en extra 116 sidor. Så medan de flesta månader jag betalade $3 till $4, en månad jag betalade $16 för min överdrivna sidan skrivs ut

Generellt sedan jag gick med HP bläck har jag spenderat strax under $110. Att jämföra det med kostnaden för bläck, jag mår bra. Sedan jag skrev upp för programmet HP levererade en svart patron och två av varje färg patroner. Jag är för närvarande sitter på mindre än 25% i befintlig svart patron och ca 50% av den färg patroner. Den exakta bläck HP skickar inte till salu, men de beskriver det som “en extra hög kapacitet’ i deras FAQ. Den närmaste motsvarigheten jag kan hitta för min skrivare bläckpatroner med Hög kapacitet. De säljer en hel förpackning (svart, cyan, magenta och gul) för $110, och en färg pack-versionen för $66. Så sida vid sida, jag har fått $176 värde av bläck och bara betalade $110. Du kan försöka att spara pengar med tredje part patroner, men HP och andra tillverkare av skrivare har en lång historia av att kämpa för deras användning. Och HP: s lagtext omfattar linjer att förklara med hjälp av en tredje part patron, kommer att upphäva garantin.

Medan prissättningen matte fungerar bra för mig, det kanske inte fungerar så bra för dig. HP skickar bara bläck när du behöver det, så om du skriver ut mycket mindre eller mycket mer än vad jag gör, eller om du bara skriva ut textdokument, då matte förändringar. Det är lätt att fastna i översatsad, och medan du kan gå upp eller ner i din plan för att undvika att du måste vara uppmärksam för att veta när det är nödvändigt.

Det enda sättet att veta hur många sidor du har skrivit är för att logga in på HP ‘ s hemsida och kolla först. Om du glömmer bort att göra det och behöver inte hålla koll, kan du gå över din plan. HP kommer inte automatiskt att flyttas du upp till nästa nivå heller. Det är vad som hände mig i November: jag gick 100 sidor över min gräns och inte märker förrän räkningen kom. Vid den tidpunkten, var det för sent att kliva upp till nästa nivå, vilket skulle ha sparat pengar åt mig.

Ännu värre, om du behöver byta ut din skrivare, kan du göra det genom HP eller du kommer att förlora din roll-over sidor och planer. Varje gång jag skriver ut den första sidan är en suddig röra (som räknas mot min gräns). Men, om jag vill gå ner i bläcket som jag betalade för, jag måste använda “Ersätta en Skrivare” på HP: s webbplats.

Jag är Trött på att Vara Rädd för att Skriva ut

HP Instant Bläck som är utformat och faktureras som ett “ställ in och glöm” – tjänst, och samtidigt som tillför bekvämlighet faktor av allt, det är också i den fällan. Och det är därför jag vill sluta.

Enligt matte, jag är den typ av person som kan dra mest nytta av HP: s Instant Bläck program. Jag blir mer bläck för mindre pengar än om jag hade gått den traditionella vägen och. Men det är en sekundär kostnad. Jag är kvar rädd för att använda min skrivare på en anledning till att jag har det—utskrift. Det är ett märkligt påstående att varje gång jag går ut, jag känner nu att först behöva kolla om jag har tillräckligt många sidor kvar i min plan. Det är som att fråga HP för tillstånd att använda min skrivare. Och om jag inte ber snällt nog, att jag ska betala extra eller, ännu värre, de kommer ta min bläck bort. Och det är faktiskt inte mitt bläck: HP instant bläck återvinning sidan stava detta tydligt (betoning min):

HP Instant bläckpatroner för HP och skall återlämnas när den är tom, eller när din är inställd

Jag kan inte tänka mig något annat i mitt hus som fungerar på detta sätt. Mina soffor inte har ett arvode för att sitta tid, och jag behöver inte ständigt betala för möbelaffären en avgift för rätten att använda sina kuddar. Jag var inte rädd att om jag inte betalar min kudde prenumeration butiken kommer att ta bort dem, lämnar mig med en cushionless soffan.

Min tvätt maskin kräver rengöringsmedel, men jag är inte begränsade i antal laster jag kan tvätta i månaden. Jag behöver inte betala extra för att göra tvätten oftare när det råkar vara regnigt och lerigt, och utöver att hålla min rengöringsmedel finns på lager, jag har aldrig känt behov av att kolla om det är okej att tvätta mina kläder. Om jag bestämmer mig för att jag inte gillar märket av rengöringsmedel jag använder idag, jag är inte skyldig att skicka tillbaka det bara för att jag skulle vilja ändra på.

Men att hur det känns med min skrivare. Jag vill inte sluta med vad jag gör, gå till en hemsida, och kolla om jag är tillåten att skriva ut. Jag vill att min skrivare för att vara min och kontrolleras av mig. Allt jag behöver göra är att övertyga mig själv om att frihet är värt kostnaden för alla nya bläck.