Hur till Hålla Din kameralinser Ren

0
76

Jag har betonade gång på gång här på How-To Geek: objektivet är lika viktigt, om inte viktigare, än den kamera som den är ansluten. Om dina bilder är suddiga eftersom det är fläckar på ditt objektiv, det är inget du kan göra för att åtgärda det i efterhand. Även städning upp dammkorn är en smärta. Med detta i åtanke, låt oss titta på hur du håller din kamera linser rengöra.

Behålla linsskyddet På

Om du inte använder din kamera, behålla linsskyddet på. Om din lins är av kameran, se till att både objektiv lock är på. Det är verkligen så enkelt: att hålla objektiv lock på dina linser betyder att de inte är utsatta för att alla partiklar i luften och du kan hantera dem utan att vara rädd att dina smutsiga fingrar lämnar fläckar.

Nu, detta betyder inte att du ska svartsjukt skydda dina linser, bara att ta bort linsskyddet när du har den perfekta bilden uppradade. Linser är förvånansvärt tålig—så länge du inte öva din field goal teknik med dem—och, som vi kommer att se, lätt att rengöra. Om du vandrar runt en stad att ta några foton, kameran ska vara på och att linsskyddet stängs av. Det är bara det att medan kameran är att sitta hemma eller i din väska, bör du lämna lock på.

Tror Att När Du Skjuter

Damm och fläckar kommer från två källor: den yttre miljön och dig. Om du tror att en hel del om att när du fotograferar och hur du hanterar dina linser, det är mycket enklare att hålla dem rena.

Seaspray är ökänd bland landskapsfotografer för sin förmåga att smeta ut en lins. En liten droppe landar på den främre delen och även om du torka bort det eller vatten avdunstar, det lämnar salt bakom. Det är en fråga om en sekund för att torka den ren, du behöver bara tänka på att göra det.

Om du arbetar i en dammig, våt, eller på annat sätt partikel fylld miljö, ignorera mitt råd ovan om objektiv lock och förvara dem på. Också, undvika att peka med din lins direkt i vind/spray/vad som helst tills du är redo att börja fotografera.

På samma sätt, när du byter objektiv eller på annat sätt hantera din kamera, rör inte framför element. Bara att hålla dina smutsiga tassar borta från glas och det kommer att hålla rena! Du bör inte lämna en utsatt linsen sitter vänd uppåt: partiklar i luften kommer att bosätta sig på dem.

Utföra en mikrofibertrasa

De flesta landskap fotografer äger mer microfiber kläder än underkläder. De är riktigt billiga och super praktiskt. Om det är någon smuts eller fläckar på ditt objektiv, tar bara en duk ur din väska och ge det en torka. Om man trasan blir smutsig kan du bara ta tag i en annan. Efter att jag har min kamera inställd för ett landskap skott, jag som normalt ger objektivet en snabb torka bara i fallet.

Ganska mycket varje mikrofiberduk kommer att göra. Jag skulle föreslå att köpa en hel hög av dem—som den här 30-pack på Amazon för $19—och behandla dem så nära disponibel. Slänga några i alla väskor äger du, lämna en i bilen (det är även bra för rengöring av dina solglasögon), och i övrigt bara hålla dem tillgängliga. Varje så ofta att köra dem alla genom din tvättmaskin.

Göra Enstaka Grundligt Rent

Oavsett vad du gör, dina linser kommer ibland behöver en anständig ren. Den goda nyheten är att det är verkligen enkelt att göra och du behöver bara ett par saker: en fläkt, mjuk borste, mikrofiberduk och objektivet torka eller lins penna.

Processen är enkel:

  • Använd fläkt, mikrofiberduk och en mjuk borste för att rensa bort eventuella partiklar som fastnar på linsen.
  • Ta linsen torka eller linsen och penna, med början från mitten av linsen element, gnugga cirklar utåt rensa bort alla fläckar.
  • Det sista steget är att ta fläkt och borsta och ge insidan av linsen caps en bra rent också, det är ingen idé att rengöra din objektivet om linsen är bara att kasta stoft rätt på toppen av det så snart du är klar.

Att hålla dina linser rengör kräver väldigt lite ansträngning och dina foton kommer att se bättre ut för det. Du bör också överväga att rengöra kamerans sensor—trots att processen är lite mer engagerade.