Hoe je Je Foto ‘ s Veilig, Terwijl Je Buiten Fotograferen

0
88

Als fotograaf, er is niets erger dan het verliezen van je harde geschoten foto ‘ s, of het nu van de vaste schijf, diefstal, of iets anders. Met een goede back-up strategie, het is gemakkelijk om uw foto ‘ s veilig thuis, maar wat als je nog steeds uit schieten? Wat als je gaat off the grid en weg van uw laptop voor een paar dagen, of zelfs een paar weken? Laten we een kijkje nemen.

Terwijl je op de locatie, de meest significante risico ‘s met uw foto’ s zijn van diefstal, verlies, verlies van gegevens. De oplossing voor alle drie de risico ‘ s is meestal hetzelfde: zorg ervoor dat je nooit hebt slechts een enkele kopie van uw beelden op een enkele SD kaart of harde schijf, of van al uw kopieën in een enkele locatie. Er is een beetje meer dan dat, zo te lezen.

Gebruik de Juiste Kaarten

Voor het minimaliseren van de kans van verlies van gegevens van een defecte SD-kaart—dat kan gebeuren, maar het is super zeldzaam—nog voordat u eropuit trekt om te schieten, zorg dat je met behulp van hoogwaardige kaarten zijn in goede staat. Wij raden SanDisk en Lexar kaarten en echt, er is geen excuses voor het niet gebruiken van de beste: een 32GB SanDisk Ultra SD-kaart kost minder dan $10. Wees altijd voorzichtig met het kopen van vervalsingen.

GERELATEERD: SD-Kaart Wat Heb ik Nodig voor Mijn Camera?

Als uw SD-kaarten hebben gezeten in een la te verstoffen voor een tijdje, het is de moeite waard. Controleer dat ze geen deuken, krassen of anderszins beschadigd zijn. U moet ook de indeling voor elke schieten.

GERELATEERD: Hoe Veilig Format SD Kaarten Voor Uw Camera

Als U Een Dubbele Kaart Slots, Gebruik Ze

Dual-kaart slots zijn een professionele functie en, als uw camera ondersteuning voor hen, absoluut gebruiken. Tenzij je schieten veel uitbarstingen, schiet RAW op beide kaarten. Op deze manier hebt u automatisch een back-up van elke afbeelding op je schieten. De kansen van een kaart falende zijn klein; de kans op twee kaarten falende op dezelfde tijd voordat je de kans hebt om een back-up van uw afbeeldingen ergens anders zijn in wezen nul.

Zelfs als u een opname maakt van dual-kaarten, het is een slecht idee om ze te laten beide zitten in je camera. Als iemand steelt uw camera of het valt uit een klif die ook kunnen gebeuren, dat u niet wilt dat beide kaarten te gaan met het. Wanneer u geen foto, neem er een uit en bewaar het op uw persoon, met iemand anders in uw groep, of in je tas.

GERELATEERD: Wat is de Big Deal Over Dubbele Geheugenkaart Slots voor Camera ‘ s?

Het gebruik van Meerdere SD-Kaarten

De kans dat er iets gebeurt op uw SD-kaarten gaat hoe langer je ze gebruikt. Sinds SD-kaarten zo goedkoop zijn, is het zinvol om te gebruiken veel van hen. Voor meerdaagse tochten, gebruik ik twee kaarten van elke dag: een hoofd card en een back-up kaart. Aan het einde van elke dag, ik bewaar ze afzonderlijk—meestal een in mijn rugzak en één in mijn hotel kamer of AirBnB—en twee nieuwe kaarten in mijn camera. Deze manier, als er iets gebeurt, ik zal alleen maar verliezen één dag is de moeite waard van beelden in plaats van een volledige reis is de moeite waard. Het maakt niet uit of de kaarten vol zijn of niet.

Als je deze route te gaan, is het een goed idee om een aantal van uw kaarten, zodat je weet wat foto ‘ s zijn op elkaar. Mijn camera neemt zowel CF-en SD-kaarten, zodat ik een aantal van de CF-kaart als 1.1, 2.1, 3.1, enz., en de SD-kaarten met de 1.2, 2.2, 3.2, enzovoort. Een numeriek systeem dat werkt voor jou zal doen.

Als Je Kunt, Back-Up, Terwijl Je Schiet

Een toenemend aantal van draagbare harde schijven, zoals de GNARBOX of de Western Digital My Passport-Draadloze Pro, een ingebouwde kaartlezer. Als je op reis bent, zonder je laptop, het is de moeite waard te investeren in een. Je hebt dan een back-up van uw foto ‘ s worden elke nacht, of zelfs op locatie. Het is met name belangrijk als je alleen ‘ s te schieten met een interne SD-kaart.

Een ding om op te merken is dat sommige camera ‘ s zoals de Nikon Z6 en Z7, schieten verschillende kaartformaten: zorg ervoor dat ongeacht de harde schijf kun je kopen ondersteunt die kaart formaat of heeft een USB-poort en ondersteunt een regelmatige card reader.

Met back-ups, één is geen, twee, één, zelfs nadat u uw foto ‘s naar een harde schijf, is het een goed idee om de foto’ s op de opslag van kaarten, totdat u weet uw beelden worden veilig opgeslagen op meerdere locaties—of beter nog, in de cloud.

Import-en Back-Up Zo Snel Als Je Kunt

Zodra u thuis bent—of achterkant, waar je verblijft op een uitgebreide reis—uw eerste taak, voor het douchen of het krijgen van een drankje, moet om te beginnen met het importeren van en de back-up van uw afbeeldingen. Als u niet het eerste ding, het is te gemakkelijk om afgeleid te worden en uitstelgedrag.

Importeren van beelden in Lightroom of wat dan ook andere bestands-management-app die je gebruikt, ze uploaden naar Dropbox of een andere cloud storage provider. Als je hebt geschoten meer dan een handvol van de beelden, het hele proces gaat dienen achtergelaten te worden uitgevoerd voor minstens een paar minuten, langer als je een hotel gratis wifi. Alleen wanneer u zeker bent dat uw foto ‘ s worden opgeslagen in ten minste twee afzonderlijke locaties is het veilig om opnieuw formatteren van je SD-kaarten en gebruik ze opnieuw.

Als dit alles klinkt een beetje paranoïde, nou, je zou gelijk hebben. Maar het verlies van gegevens gebeurt. Camera-apparatuur gestolen. En, als je niet bereid, je kan verliezen honderden of duizenden afbeeldingen die u hebt besteed aan tijd, geld en moeite maken.

Image Credit: Eddie Yip op Flickr.