Aktivera eller Inaktivera 3D-Touch på en iPhone

0
110

Apple kan vara backa bort från 3D Touch något—den är inte tillgängligt på iPhone XR på alla—men vi är fortfarande stora fans av de alternativ som erbjuds. Om du inte är, du kan stänga av 3D-Tryck helt och hållet.

3D-Kontakt kom fram med iPhone 6s, gör det möjligt att trycka mer fast på vissa delar av iOS gränssnitt för att utföra åtgärder eller avslöja ytterligare alternativ. Det erbjuder en höger-klicka av olika slag, vilket ger iOS lite extra djup. Det tillför också komplexitet, dock, och Apple har aldrig varit bra på att göra de funktioner som 3D-Touch gör det möjligt att upptäcka. Om du har en iPhone 6 eller nyare, exklusive den ovan nämnda iPhone XR, det är möjligt att du har 3D Touch aktiverad och har aldrig använt det.

Med ankomsten av iPhone XR, Apple introducerade Haptiska Touch, som tar del av 3D-Touch-funktionalitet och placerar den bakom ett peka-och-hålla-gest. De två gester—3D Touch och Haptiska Touch—inte njuta av funktionen paritet i några viktiga sätt, dock. Haptiska touch stöder inte “peek & pop” och Hem-skärmen-baserade genvägar alls. Om du är en iPhone XR ägare, alternativet för att aktivera eller inaktivera Haptiska Touch är i samma läge som 3D-Touch.

Här kommer vi att gå igenom de steg som du kan vidta för att kontrollera om 3D-Tryck är aktiverat och ännu viktigare, aktivera eller inaktivera det som du tycker passar. Låt oss komma igång.

Aktivera eller Inaktivera 3D-Touch

Som så ofta är fallet med många alternativ inom iOS, aktivera eller inaktivera 3D Touch är inte komplicerat, men innan du ger dig av vattenaktiviteter via Inställningar-appen, du behöver att veta var du ska leta.

När du har öppnat Inställningar, tryck på “Allmänt.”

Nästa, och kanske något överraskande, tryck på “Tillgänglighet.”

Bläddra ner en bit och sedan på 3D-Touch. Du kommer också att kunna se om 3D-Tryck är aktiverad från här också.

Som man kan förvänta sig, aktivera eller stänga av 3D-Tryck är ett fall av att vicka växla till antingen “på” eller “av” – läge. Gör dina ändringar, och du är redo.

Med 3D-Touch-funktionen är aktiverad kan du välja hur känslig du skulle vilja 3D Touch, med en ljusare inställning som kräver en mindre fast tryck för att aktivera funktionen när den används.

Med 3D-Touch funktionshindrade, praktiska funktioner som “Peek & Pop” kommer inte längre att vara tillgänglig, eller kommer att få tillgång till genvägar och widgets från en app startskärmen ikon.