Windows-10 Kommer Snart med en “Reserv” 7 GB Lagringsutrymme för Uppdateringar

0
89

Windows-Uppdateringar behöver en hel del diskutrymme, vilket är ett problem på enheter med små mängder av interna lagring. Microsoft är att fastställa detta genom att “reservera” en del diskutrymme för uppdateringar i nästa version av Windows 10, kodnamn 19H1.

Microsoft har drivit billiga bärbara datorer med små hårddiskar i flera år nu. Men alla som någonsin använt en har kör snabbt till en stor fråga: De vanligtvis inte har tillräckligt med lagringsutrymme kvar för att installera viktiga uppdateringar. Detta lämnar dem utan stora fläckar, korrigeringar och nya funktioner. Även om du inte uppdatera till den senaste versionen av Windows på den första dagen, du inte vill att så småningom få det. Så detta är ett allvarligt problem.

Just nu, lösningen är att antingen ta bort så många filer och program som möjligt eller ladda ner uppdateringen till extern lagring. Inte heller är svaret alltid lätt, särskilt för en college student som har en billig enhet, ingen USB-enhet och en behöver för att hålla alla sina filer och program.

Microsoft försöker att råda bot på detta med en metod som är skyldig att vara kontroversiell. Med start i nästa version (och finns Insiders och med nu), kommer Microsoft att boka minst 7 gigabyte utrymme på din hårddisk.

Utrymmet kommer inte att gå helt till spillo. Windows kommer att lagra temporära filer här när utrymmet inte behövs för uppdateringar. Filer som skapats av appar och processer som skulle ha tagit plats hur som helst kommer man nu att gå in i denna reserverade lagring. När det är dags att uppdatera, Windows kommer automatiskt att ta bort alla filer i reserverade lagring och använda utrymmet för hämtning av uppdateringen.

Microsoft säger att det inte använder en virtuell enhet för att göra detta hända. Microsofts Craig Barkhouse förklarar i TechNet-kommentarer:

Istället har vi utformat en elegant lösning som skulle kräva nya stöd läggs till NTFS. Tanken är NTFS tillhandahåller en mekanism för underhåll stack-för att ange hur mycket utrymme det behöver reserverad, säger 7GB. Då NTFS reserver som 7GB för service användning endast. Vad är effekten av det? Väl synliga ledigt utrymme på C: droppar av 7GB, som minskar hur mycket utrymme som normalt program kan använda. Service kan använda dessa 7GB dock.

Hur mycket utrymme som är reserverat beror på vad valfria funktioner och språk som du har installerade. Fler funktioner och språk på systemet, desto mer plats blir reserverad så att dessa funktioner kan uppdateras korrekt. Om du senare avinstallerar en funktion eller ett språk, det reserverade utrymmet krymper.

Microsoft säger reserverade lagring bör börja på cirka 7 gigabyte och gå upp därifrån.

I teorin detta utrymme kan ha använts i alla fall och användare är inte att förlora något. Men en del användare har mindre än 7 gigabyte temporära filer på en gång. Dessa användare kommer att se mindre utrymme tillgängligt totalt. Det är en kompromiss som kommer att hjälpa vissa människor och samtidigt minska tillgängliga lagring för andra.

Windows 10 19H1 kommer sannolikt att släppas i April 2019.

via Mary Jo Foley/ZDNet