Linksys MR8300 Routern Recension: Mesh-Wi-Fi för Avancerade Användare

0
130

Du behöver inte ha ett gymkort för att komma i form. Armhävningar är ett bra sätt att arbeta på överkroppen och core, och om du har fått fler verktyg, din träning kan producera mer intensivt resultat.

Linksys MR8300 Routern Recension: Mesh-Wi-Fi för Avancerade Användare
Craig Lloyd på 7: e januari, 2019

Det finns massor av bra mesh Wi-Fi-system på marknaden, men många av dem har bara de grundläggande funktioner, nya Linksys MR8300 mesh Wi-Fi-router som kombinerar enkelhet med en mer traditionell router erfarenhet.

De Bästa Drivs Med Solenergi Och Batteripaket
av Andrew Heinzman den 7: e januari, 2019

Batterierna är stora för att hålla telefonen laddad på att gå, men vad gör du när ditt batteri tar slut juice? Tja, om det var soldriven, då kan du bara ställa in den i solen.

Följ Oss!

Facebook

Twitter

Linksys MR8300 Routern Recension: Mesh-Wi-Fi för Avancerade Användare

Craig Lloyd | @craig_lloyd | januari 7, 2019January 7, 2019

Betyg:
7.5/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 179

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Lätt att ställa in och använda
 • Massor av avancerade funktioner
 • Ansluter sömlöst till Linksys Velop enheter

Och Vad Vi inte

 • Kräver mobila app för installation
 • Lite dyr för mesh Wi-Fi

Det finns massor av bra mesh Wi-Fi-system på marknaden, men många av dem har bara de grundläggande funktioner, nya Linksys MR8300 mesh Wi-Fi-router som kombinerar enkelhet med en mer traditionell router erfarenhet.

Jag är ett stort fan av Eero, som gör sin egen mesh Wi-Fi-system som verkligen är enkelt att installera och använda. Det stora problemet är dock att det är svårt dumbed, och de flesta avancerade funktioner skulle du hitta på många routrar är inte det. Självklart kan du fortfarande använda en befintlig router och har Eero i bridge-läge, men då kan du bara har två gränssnitt för att hantera och du förlorar enkelhet Eero erfarenhet (som är den grundläggande selling point).

En grundläggande gränssnitt är verkligen inte ett problem för de flesta varje dag, nybörjare, men det finns fortfarande massor av människor där ute som skulle älska en lätt-att-använda produkten, men ändå vill ha tillgång till mer avancerade funktioner om det behövs, såväl som ett nätverk som kan hantera allt du slänger på den.

Ange Linksys MR8300 mesh Wi-Fi-router. Det kommer med 802.11 ac tri-band Wi-Fi-radio (en 2,4 GHz och två 5 ghz), MU-MIMO stöd, och en blixtsnabb 716MHz quad-core processor—egentligen inte något du skulle hitta på bara några mesh Wi-Fi-router.

Inställningar: Det finns En App För Det

Ställa in routern fungerar mycket på samma sätt till hur du normalt skulle ställa upp några andra mesh Wi-Fi-systemet. Det finns en tillhörande app som du laddar ner till din telefon och använder det för att konfigurera routern.

Appen gör processen väldigt lätt från början till slut, inklusive att ge anvisningar om hur du ansluter routern och anslut alla olika kablar. Det är troligt att du redan vet hur man gör allt detta (speciellt om du har köpt denna typ av produkt), men ändå, det är definitivt bra för dem som kanske behöver lite mer hjälp.

När själva routern är konfigurerad, kan du använda appen för att ställa in eventuella Linksys Velop enheter, vilket är vad som ger den MR8300 dess maskor Wi-Fi befogenheter. Mer om detta senare.

Funktioner: En Blandning Av Gammalt Och Nytt

När allt är igång kan du börja använda det direkt och att hantera allt från Linksys-appen på telefonen, eller så kan du använda den traditionella router kontroll panel i din webbläsare genom att gå till 192.168.1.1.

Det finns alla typer av funktioner som du kan bråka med, inklusive många av de funktioner som du skulle hitta på de flesta mesh Wi-Fi-system, som gäst, föräldrakontroll, inbyggd speed test, port forwarding, och mer.

Dock MR8300 kommer med en handfull av avancerade funktioner, inklusive enhet prioritering, MAC-adress kloning, MAC-filtrering, avancerade DHCP-konfiguration, och mer.

Naturligtvis, det finns några nackdelar. Det är inte riktigt har alla hardcore funktioner som nätverk entusiaster skulle nog leta efter i en super-avancerade router—det är ingen avancerad brandvägg regler och konfiguration växlar, till exempel—men det finns säkert mycket mer att röra runt med på MR8300 än de flesta konsumenter mesh Wi-Fi-system.

För det andra krävs det en app för att ställa upp som de flesta andra mesh Wi-Fi-system, och även när du går för att konfigurera och hantera routern via webbläsaren, Linksys fortfarande uppmuntrar dig att använda appen. Detta är inte en stor affär och inte app-bara-upplevelse som du får med Eero eller Google Wi-Fi (en erfarenhet som de flesta människor antingen älskar eller hatar verkligen), men det är något att hålla i åtanke om du verkligen mot routern-app-modell.

Hela Huset Täckning: Lägg Till En Förlängning Eller Två

Nu, med bara en enda router ger täckning för hela huset behöver inte nödvändigtvis betraktas som “mesh Wi-Fi,” varför MR8300 är fullt kompatibel med Linksys befintliga Velop mesh Wi-Fi-systemet.

Vad detta betyder är att helst skulle du köpa MR8300 att utgöra den huvudsakliga router, och sedan köpa en, två eller tre (eller fler) Velop enheter till platsen runt huset för att filt hela ditt hem med en snabb, tillförlitlig Wi-Fi-signal. Och Linksys app som gör det riktigt enkelt att lägga till enskilda Velop enheter till dina inställningar och anslut dem direkt till av MR8300.

Utbudet på MR8300 i sig var ganska anständigt, men. Jag kunde för att få en bra signal och snabba hastigheter hela vägen ner, tack vare de fyra antenner som du kan peka på ganska mycket varje riktning—jag visste inte riktigt behovet av att bråka med dem mycket, dock.

Garaget är oftast där jag har problem med att få en bra Wi-Fi-signal, och tyvärr, MR8300 var fortfarande inte i stånd att ge mig det, föga förvånande. Dock, att helt enkelt lägga till en Velop enheten och placera den på nedervåningen fast frågan på nolltid.

Och det är egentligen hela poängen med MR8300—att använda det med en Velop system ger ut sina sanna färger. Naturligtvis, med routern kostar $179 och några Velop enheter normalt ringer på $350 för ett par, du tittar på $530 för ett helt hus setup. Detta är jämfört med Eero på $400 och Google Wi-Fi på $300.

Det är definitivt ett högre pris att betala, men om du vill ha det bästa av två världar, en lätt-att-använda mesh Wi-Fi-system med en mestadels traditionell router erfarenhet), samt nätverk robusthet för att hantera allt du slänger på den, det är definitivt värt att överväga.

Betyg: 7.5/10
Pris: sek 179

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Lätt att ställa in och använda
 • Massor av avancerade funktioner
 • Ansluter sömlöst till Linksys Velop enheter

Och Vad Vi inte

 • Kräver mobila app för installation
 • Lite dyr för mesh Wi-Fi