Förbättra Din Smarthome Automation med Yonomi

0
183

IFTTT är lätt att ställa upp, men full av begränsningar. Och medan Stringify tillåter komplexitet, det kan vara skrämmande med dess flöden, kedjor och lägen. Yonomi är ett bra alternativ, för att mer komplexitet med lätt att skapa rutiner.

Vad Gör Yonomi Olika

Yonomi (uttalas att Du Känner Mig) startar mycket liknande till IFTTT. Du kan ansluta enheter, tjänster och svarar för appen för att komma åt. Och sedan kan du ställa in automation (kallas rutiner här) i en “när detta händer, kör som action” – sätt.

Där Yonomi skiljer sig från IFTTT är att du kan ha flera “när” utlösare och Yonomi lägger till ett “men bara när” – klausul. Så, till exempel, kan du ha en rutin inställd på att låsa dörren när du lämnar hemmet, men bara om det är en vardag och det är innan 8:00 på morgonen Den enda nackdelen är att du kan kombinera flera “utan bara” villkor (såsom att det är en vardag och innan en viss tid), flera “när” utlösare alltid behandlas som en ELLER scenario.

Dessutom Yonomi har tagit en helt unik bana när det kommer till Alexa och Google Hem integration. Med Alexa, alla rutiner som du gör i Yonomi visa upp som enheter i Alexa-app. Det ger en mer naturlig syntax, och du kan integrera Yonomi rutiner i Alexa rutiner. Med Google Hem, Yonomi har tagit extra hand med syntaxen. Ingen hänvisning till Yonomi behövs, och dessutom att kunna säga “aktivera (rutin namn),” du kan använda “Slå På” och “Turn Off” med samma rutiner. Detta innebär att om du har en rutin som heter “Allt På” och “Allting” kan du berätta för Google att “Stänga Av Allt” och “Vända På Allt” för att styra dina enheter.

Komma Igång

När du laddar ner den Yonomi app antingen för iOS eller Android, måste du skapa ett konto. Yonomi då gör det otroligt rakt fram genom att omedelbart försöka upptäcka någon enhet på din Wi-Fi-nätverk, till vilket man kan ansluta. Följ bara instruktionerna för att avsluta ansluta konton eller enheter. Lägg sedan till din adress för geofencing. Om du av någon anledning inte alla dina konton eller enheter upptäcks automatiskt kan du lägga till dem manuellt.

Först, tryck på hamburger meny i övre vänstra hörnet.

Tryck På “Konton Och Hubbar”.

Tryck på plus i det nedre högra hörnet.

Välj det konto som du vill lägga till och sedan ange autentiseringsuppgifter. Om du har andra enheter som inte kräver referenser, eller om du har lagt till nya enheter till en befintlig installation kan du på sök efter enheter. Tryck bara på hamburger meny och sedan trycka på “Hitta Nya Enheter” alternativet.

Yonomi ska hitta några nya enheter i nätverket automatiskt. Yonomi har stöd för Wink, Bo, Withings, Honeywell, Schlage, och mer. När du har allt ansluten, är du redo att börja skapa kraftfulla rutiner.

Skapa en Rutin

Om du har skapat en applet i IFTTT, att skapa en rutin i Yonomi bör verka bekant, även om det handlar om ett par valfria steg. Vi ska visa att skapa en rutin för att låsa dörren när du lämnar huset för dagen.

För att börja skapa en rutin, tryck på “Rutiner” – knappen längst ned i appen.

Här ser du alla aktuella rutiner, och du kan trycka på pluset för att lägga till nya.

Börja med att namnge den rutin och sedan trycka på plus under “När”.

Tryck på “Plats” – knappen.

Tryck på “jag Lämnar Plats” alternativ.

Tillbaka på rutin skärmen, tryck på kugghjulet till höger och sedan välja din hemposition.

Efter att välja din hemposition tryck på “Lägg till Handling” plus symbol under “Kör Dessa Åtgärder”.

Välj låsa enheten du vill använda. Här, vi ska välja en lock-vi har redan satt upp och som heter “den Främre Luckan.”

Välj “Lås” – alternativet.

Nu, tillbaka på den huvudsakliga Skapa en Rutin sida, vi ska ställa upp “Utan Bara Om” tillstånd. Klicka på “Lägg till Villkor” plus-knappen i det avsnittet.

Tryck på “Datum & Tid” alternativet.

Tryck på “Det är en vardag” alternativet.

För att lägga till ett andra villkor, tryck på “Lägg till ett Villkor” plus igen. Vi väljer “Date & Time” kategori igen och den här gången att lägga till “Det är innan Tiden” alternativet.

Peka sedan på kugghjulet till höger om “Det är på Tiden” för att ställa in korrekt tid.

När allt är på plats, tryck på klar för att slutföra rutin.

Nu när du lämnar hemmet, om det är en vardag och det är innan 8:00 AM, dörren låses. Om du är sist ut ur dörren, kommer du inte oroa dig för att lämna dörren olåst längre.

Detta är naturligtvis bara ett scenario av många att du kunde ställa upp, men det är en ganska rättvis exempel på en gemensam aktivitet som du kan göra bättre med Yonomi. Smart integrering med så många enheter, förmågan att använda flera “När” utlösare, och tillägget “Utan Bara Om” villkor göra Yonomi en ganska kraftfull app för att hjälpa automatisera din smarthome.

Yonomi är inte perfekt. Som alla andra automation app, den har inte ett sätt att upptäcka om du är den enda personen i ett hem. Och att det är omöjligt att kombinera flera utlösare till en “OCH” – sekvens som håller den från att nå sin fulla potential. Det är ännu inte ansluta till allt heller. Wink integration är tillgänglig, men Smartthings inte (även om listan av integrationer växer).

Men, Yonomi är smart Voice Assistant integration och användarvänlighet gör en stark utmanare över andra automation apps. Om IFTTT är inte stark nog, och Stringify verkar hotfull, Yonomi kan vara den lösning som du har letat efter.