Hur du Alltid Får den Bild Du Vill ha

0
93

Det finns få saker som är mer irriterande än att komma hem efter en lång dag med fotografering, importera dina foton, för att sedan se att du inte kom på det foto som du ville. Kanske du överexponerade det eller missade fokus eller inte spika sammansättning. Här är hur man ska se till att det inte händer igen.

I denna artikel kommer jag att använda landscape photography som ett exempel eftersom allt händer trevligt och långsamt, eller åtminstone det gör det mesta av tiden. Stegen är de samma som för andra typer av fotografering, även om du kan behöva för att hoppa provbilder—skillnaden där är att du måste göra allt mycket snabbare.

Att visualisera Bilden

Det första steget i att få en bild som du vill är att bestämma vad fotot du vill ta. Det kanske låter lite som en truism, men verkligheten är de flesta fotografer inte tillbringar tillräckligt med tid att tänka. Det är lätt att komma fram till en vacker plats, börja knäppa bort och anta att du har ett bra foto på grund av att allt är rätt. När du kommer hem, du kommer bli besviken. Med den bilden på din dator skärm, du kommer att märka telefonledningar och turister att du inte ser när du var där.

Istället, sakta ner, se dig omkring och börja fundera på vilken typ av bild du vill ta. Vill du fånga vågorna som bryter mot stranden eller den fina rock formation? Det kommer i allmänhet att vara ett par olika bilder som vi erbjuder. Till exempel, jag tog denna bild:

Och den här bilden:

Ca 20 minuter ifrån varandra. När solen var under horisonten, såg jag att jag hade en möjlighet att fånga en zen, fyllig och svart-vit bild. Så snart som solen var hög nog, jag ville ha alla färger. Båda bilderna har medvetet val baserat på vad som fanns tillgängligt på den tiden.

Nu, jag säger inte att du behöver inte spendera timmar på att begrunda alla möjliga slag. Du behöver bara att sakta ner och tänka till ett par minuter om vad du är ute efter. Det är en av de få bombsäkert sätt att ta bättre bilder.

Fundera på Vad Du Behöver Göra

När du har visualiserat den bild du vill ha i ditt huvud, det är dags att göra det till en verklighet. Du måste räkna ut hur att få vad som i din fantasi på minneskortet på din kamera.

Det första steget är att bedöma huruvida du kan även få bilden som du vill ha. Om du inte har ett teleobjektiv, du kommer inte att kunna ta en närbild foto av några sjöfåglar. Om du inte har din neutral density filter eller stativ, som du troligen inte kommer att kunna släta ut något vatten med en lång exponering skott.

Förutsatt att du har allt du behöver, nästa steg är att leka med din komposition. Vandra kring, ibland tittar genom kameran och försöker olika brännvidder tills du hittar en stark image. Kom ihåg att försöka inkludera både förgrunden och bakgrunden element. Om du använder ett stativ, nu är det dags att ställa upp och låsa ner allt.

RELATERAT: Hur man Använder Förgrunden och Bakgrunden för att Skapa en Starkare Foton

Med den sammansättning sorteras, nästa steg är att bestämma vilken kombination av exponering inställningar du ska använda. Vi har guider för att välja rätt slutartid, välja en lämplig bländare och hur att besluta om vad som ISO använder så kolla in dem om du har fastnat.

Slutligen, det är nästan tid för att trycka på avtryckaren. Det sista steget är att fokusera på din fråga, så du får en fin skarp bild. Två alternativ finns, antingen för att arbeta med kamerans autofokus eller, om scenen är lite knepigt, fokusera manuellt ditt objektiv.

Ta Några Provbilder

Med allt ställa upp, är det dags att börja ta bilder. Oroa dig inte om att få allt rätt direkt, bör du visa dina första foton som provbilder. Du kan ofta märka saker på skärmen på baksidan av kameran som du inte se genom sökaren. Dina exponeringsinställningar eller fokus som också kan behöva vissa justeringar.

När du har skjutit en ram eller två, visa dem på baksidan av din kamera. Använd zoom-funktion för att se till att de områden du vill vara kraftig och i fokus står. Om de inte gör det, då måste du antingen anpassa ditt fokus och din bländare.

RELATERAT: Vad Är ett Histogram, och Hur Kan jag Använda Det för att Förbättra Mina Foton?

Också, kolla histogrammet för att se till att du inte krossar alla skuggor eller blåser ut några höjdpunkter. Histogrammet—och blinkies—kommer att ge dig en mycket mer korrekt bild än att bara titta på bilden. Om du förlorar markera eller shadow detail (skuggdetaljer), sedan måste du antingen anpassa dina exponeringsinställningar eller skjuta några uppställnings bilder kan du använda för en HDR sammansatt bild.

RELATERAT: Hur man Spika Exponering på Plats När Du Tar Fotografier

Ta den Sista Bilden

Nu när du är ganska säker på att allt är slagna i, det är dags att ta den sista bilden. Tryck på avtryckaren eller ännu bättre, använd en avlägsen avtryckare och granska fotot. Om alla ser hur du vill, awesome!

RELATERAT: Hur man kan Fjärrstyra Din Kamera

Personligen, även efter att jag har fått skott jag tror att jag vill, tar jag några säkerhet skott. Jag skjuta några medvetet underexponerade och överexponerade bilder ifall jag vill ha extra detalj. Jag skjuter också några alternativa sammansättningar bara för att jag kan. De flesta av tiden, jag går med min huvudbild men ibland, när jag tittar på allt på en större skärm, jag inser att en av mina suppleanter var bättre skott.

Och där har du det.

För att sammanfatta: sakta ner, tänka och omvärdera. Gör som när du tar bilder, och du är nästan garanterat att gå hem med de bilder du vill ha. När du blir bättre på att fotografera, varje steg kommer att bli andra natur, och du kommer att kunna göra allt nästan direkt.