Det Bästa Sätt att säkerhetskopiera Din Mac

0
85

Varje datoranvändare bör hålla en regelbunden backup. Från att oavsiktligt raderade filer för att inte hårddiskar för att naturkatastrof, det finns alltför många saker som kan gå fel att enbart förlita sig på tur. Här är de bästa sätten att backa upp din Mac.

Det finns en hel del olika sätt att säkerställa att dina filer inte går förlorade, och nästan alla av dem att man måste behålla en kopia av dina filer någon annanstans. Ännu bättre är att hålla en kopia någonstans praktiskt för problem som förlorade filer eller avsaknad av utrustning och annan kopia någonstans på distans. Vi kommer att gå över de bästa metoder för säkerhetskopiering för macOS-användare i specifika, även om många av dessa tjänster kommer att fungera för Windows.

Säkerhetskopiera Hela Din Bilresa till Molnet

Säkerhetskopiera hela din bilresa till molnet är den mest tillgängliga formen av backup. Att den inte kräver någon extra hårdvara—bara ett konto med ett online-leverantör—och kommer tillbaka allting automatiskt, så du behöver inte oroa dig för att förlora filerna. Den första säkerhetskopieringen kan ta lite tid, särskilt om du har en Internet-anslutning med en långsam uppladdningshastighet (och du måste titta på dem ISP data caps). Men den processen är vanligtvis död enkel.

Det finns många olika leverantörer som erbjuder planer, men vi kommer att plocka ut två bra de här.

Backblaze: Inga Dumheter Säkerhetskopior

Backblaze integrerar väl med macOS, mer så än de flesta andra backup-tjänster där det (som det finns gott). Det är inte ens en app för att hantera, eftersom det kommer att installera en inställningspanel i dina inställningar. Det är otroligt lätt att ställa in och hantera, även för oerfarna användare.

De erbjuder “obegränsat” med förvaring för $5 per månad, vilket för personliga användare att säkerhetskopiera sin dator kommer alltid att vara tillräckligt.

RELATERAT: Vad är det Bästa Online Backup Service?

Arq: EN DIY-Cloud Backup

Om du hellre vill hantera din lagring dig själv, kan du använda Arq att säkerhetskopiera automatiskt till Amazon S3 eller andra som tillhandahåller lagring (även Backblaze: s B2-Lagring). Du kan säkert göra det manuellt, men Arq gör ett riktigt bra jobb för att hantera irriterande delar för dig.

Säkerhetskopiera till en Extern Hårddisk

Om du inte litar på molnet eller vill överföra filer snabbt mellan datorer, investera i en extern hårddisk och säkerhetskopiera hela din bilresa till det är förmodligen perfekt för dig. Vi verkligen kan rekommendera att kombinera denna metod med en online backup för att täcka dina baser. Det är snabbt och enkelt återställa filer från din externa hårddisk och du har cloud backup som en…ja…backup om något händer med din externa disk.

Du kommer förmodligen vill ha en hårddisk med minst dubbla storleken av din huvudsakliga hårddisk, och du kan hitta stora externa hårddiskar på 4 TB för ca $100.

Här är de program vi rekommenderar för att säkerhetskopiera din Mac till en extern enhet.

Time Machine: Inbyggd I macOS

Samtidigt kan du säkert dra dina filer till en extern hårddisk, det är bättre att använda en app för att göra det automatiskt. På macOS, inget slår den enkelhet av Apples inbyggda Time Machine.

Förutom att säkerhetskopiera dina filer automatiskt, varje gång du ändrar en fil, Tid Maskinen lagrar dessa ändringar på din externa disk. Du kan bläddra dig bakåt i tiden och titta på gamla versioner av filer eller återställa filer som du har tagit bort. Du kan läsa vår guide för att konfigurera Time Machine på din Mac för att komma igång.

RELATERAT: Hur för att säkerhetskopiera Dina Mac och Återställa Filer Med Time Machine

Carbon Copy Cloner: En Uppgradering till Time Machine

Samtidigt som Time Machine säkert vinner för enkelhet och kompatibilitet, ibland kommer du att ha mer funktioner. Carbon Copy Cloner erbjuder startbar säkerhetskopiering, stöd för RAID-konfigurationer, och ett kraftfullt system för att hantera schemaläggning när säkerhetskopior kommer att äga rum.

Lagra Dokument i Molnet

Om du har bara ett fåtal dokument du behöver för att hålla backas upp och inte vill slösa utrymme att säkerhetskopiera hela din enhet, kan du hålla dina viktiga dokument i molnet lagring. Eftersom du vanligtvis inte lagra hundratals gigabyte, dessa tjänster är gratis (även om de alla har “pro” – alternativ med mer lagring).

En sak att tänka på är att cloud synkronisering inte är tekniskt samma sak som att säkerhetskopiera. Ja, du har dina dokument lagras i en separat plats, men du ändrar en fil på din dator (som att radera den fil) också hända överallt att filen synkroniseras. Så, de erbjuder inte mycket skydd mot saker som av misstag radera dina filer, såvida inte den tjänst du använder håller gamla versioner av filer runt.

Som sagt, om du lider av något som en kraschad hårddisk eller stulna bärbara dator, kan du åtminstone räkna med att kunna ladda ner dina dokument. Här är några av våra favorit-tjänster.

iCloud Hårddisk: 5 GB ledigt

iCloud Drive är ett nytt tillägg till iCloud suite och kommer att lagra din Stationära mappar och Dokument i molnet, ladda ner dem när du behöver dem och faktiskt sparar du utrymme i processen. Levereras med 5 GB gratis, men du måste förstå att det här utrymmet delas med andra iCloud-funktioner och dina andra Apple-enheter (som till exempel din iPhone och iPad), vilket gör det fylla upp ganska snabbt. Du kan läsa vår guide om iCloud Optimerad Förvaring för att ställa upp, eller stänga av den helt och hållet om din iCloud-Disken är full.

Google Drive: 15 GB ledigt

Google Drive erbjuder det mest förvaring av alla de gratis alternativ som anges här. Det kommer med sina stora office-paketet väl och integrerar bra med Gmail och andra Google-tjänster. De har också en synkronisering funktionen för säkerhetskopiering av en viss mapp automatiskt, så du behöver inte ladda upp dina filer via webbgränssnittet. Denna lagring är gemensamt med Gmail, men om du inte har tiotusentals e-post, det kommer förmodligen inte att göra en buckla.

Dropbox: 2 GB Gratis

Dropbox är utformad med delad lagring och applikationer företag i åtanke. Om det inte kommer med en liten mängd lagring gratis, och kan synkronisera automatiskt, men dess fokus är mer på jobbet-centrerad använder.

OneDrive: 5 GB Gratis

En Microsofts rekommendation för din Mac? Beroende på din situation, OneDrive kan fungera bra för dig. Du får 5 GB gratis utrymme och deras macOS-appen fungerar bra. Mer till den punkt, om du redan är en Office 365-prenumeration, du har en full en terabyte OneDrive utrymme som ingår i ditt abonnemang.

RELATERAT: Varför Microsofts Office 365 är en Bra Affär

Bilden Poäng: dourleak/Shutterstock