Hva er PC-en Drivere og Hvorfor Trenger vi Dem?

0
205

Datamaskinen inneholder alle typer maskinvare, slik som harddisker, DVD/CD-ROM-stasjoner, nettverkskort, og lyd-og video-kort, så vel som eksterne enheter, for eksempel skrivere, tastatur, skjerm og USB-stasjoner.

Når du installerer et operativsystem (OS), for eksempel Windows eller Linux som OS behov for å være i stand til å snakke til maskinvare i datamaskinen til å vise elementer, spille av lyder og videoer, og skrive data til eller lese data fra en harddisk, så vel som andre oppgaver.

Det er der drivere kommer inn. En driver er et lite stykke programvare som fungerer som en oversetter mellom enheten og OS og programmer som bruker enheten. Sjåføren forteller OS, og installert programvare, hvordan du snakker til maskinvare i datamaskinen.

For eksempel, når du kjøper en skriver, det kommer vanligvis med en sjåfør på en CD (eller, i de senere årene, en URL for å laste ned den nyeste driveren fra Internett) som forteller OS hvordan å skrive ut informasjon på hver side. Uten at føreren, vil skriveren ikke vet hvordan du skal tolke dataene sendt til det, hvis dataene selv gjør det til skriveren.

MERK: Mange drivere, for eksempel tastatur-drivere og mus drivere er allerede installert sammen med operativsystemet når du kjøper en datamaskin.

Vis Drivere i Enhetsbehandling

Drivere som er installert i systemet som snakker til maskinvare enheter styres ved hjelp av Enhetsbehandling. For å få tilgang til Enhetsbehandling i Windows, skrive inn enhetsbehandling i søkeboksen på Start-menyen.

Alle maskinvareenheten kategorier, for eksempel Lyd-innganger/utganger, skjermkort, DVD/CD-ROM-stasjoner, nettverkskort og Mus og andre pekeenheter, er oppført og den spesifikke enheter er listet opp under hver overskrift.

Hvis du har problemer med en enhet, er det nyttig å vite hvilken versjon av driveren som er installert på systemet. Du trenger kanskje å sende denne informasjonen til produsenten, eller fortelle dem over telefonen. Det er også nyttig hvis du prøver å finne en løsning deg selv på Internett på ulike nettsteder og fora.

For å finne ut hvilken versjon av driveren, høyre-klikk på driver i Enhetsbehandling og velg Egenskaper fra hurtigmenyen.

Egenskaper i dialogboksen, klikk Sjåføren kategori. Sjåføren Leverandør, Dato, Versjon, og personen som skal signere, er oppført. Du kan finne ut mer informasjon om driveren ved hjelp av den Driver Detaljer – knappen.

Legg merke til at du kan også oppdatere driveren fra denne kategorien, deaktivere driveren, kan du avinstallere driveren, og til og med rulle tilbake driveren programvaren til den tidligere installerte versjonen, i tilfelle en oppdatering forårsaket et problem med enheten.

MERK: Du kan også oppdatere driveren ved hjelp av Update Driver Software alternativ på popup-menyen som vist på forrige bilde.

Du kan også laste ned oppdaterte drivere direkte fra produsentens hjemmeside for spesifikk enhet, for eksempel en video-eller lydkort. Når du laster ned drivere fra produsenten, kan det hende at driveren kommer i en installerbar fil med en veiviser som vil lede deg gjennom installasjonen. I dette tilfellet, kan du oppdatere driveren direkte, ikke gjennom Enhetsbehandling.

Generelt, er det god praksis ikke å fikse det som ikke er brutt. Hvis datamaskinen fungerer fint, har du mest sannsynlig ikke trenger å oppdatere driverne. I mitt forrige innlegg på om du bør oppdatere BIOS, kom jeg til samme konklusjon.

Du bør prøve å bare gjøre slik hvis du har et problem med en enhet. Det er imidlertid et unntak kan være for skjermkort. Hvis du bruker en NVidia eller ATI/AMD-skjermkort, kan du oppgradere til den nyeste versjonen fra produsenten, heller enn å bruke den generiske skriverdriveren som følger med Windows, kan gjøre en merkbar forskjell i hastighet og grafikk kvalitet.

Kontroller at du bruker de riktige driverne for enhetene. Som er mer viktig mesteparten av tiden enn å bruke de nyeste driverne. Noen ganger vil Windows automatisk installere enhetsdrivere. Du kan imidlertid forhindre Windows fra å gjøre dette.

Du ønsker kanskje å sikkerhetskopiere enheten drivere i tilfelle du trenger å installere Windows på nytt på den samme datamaskinen. Hvis du installerer Windows på en annen datamaskin, må du installere ferske sjåfører, hvis datamaskinen har ulik maskinvare. Det er noen nyttige verktøy som gjør det enklere å sikkerhetskopiere eller oppdatere datamaskinens drivere. Nyt!