Forståelse LAN Network overføringshastigheter

0
216

Jeg har nylig kjøpt en NAS (network attached storage) enheten fra Synology, som er koblet opp til nettverket mitt og begynte å overføre filer. Det første jeg la merke til var hvor sakte nettverk overføringshastigheten var.

Jeg var kopiere over noen store videofiler og det var å ta for alltid! Jeg bestemte meg for å sjekke overføringshastigheten mellom min NAS og PC for å se pris for overføring av data.

Jeg lastet ned et program som heter LAN Speed Test, som hadde fått noen gode anmeldelser, og prøvde det ut. Sikker nok, my last ned hastigheten var mindre enn 40 MB/s! Merk at det er megabyte per sekund, ikke megabit per sekund. Jeg vil gå mer i detalj på Mbps vs MBps og alt det tekniske ting.

Etter å ha gjort litt research, og jeg fant ut hva jeg gjorde galt, og til slutt fikk overføringshastighet opp til en super rask 85 MB/s opplasting og 110 MB/s nedlasting! Teknisk sett kan du bare få som hastighet hvis du bruker Gigabit Ethernet.

Hvis du har 10 Gigabit Ethernet-port, så du kan teoretisk sett være å få hele 10 ganger raskere opplasting og nedlasting hastighet. Jeg vil forklare mer om det senere også.

LAN Data Rate-Enheter

Først, la oss få tallene klare. Det er standard 100 Mbps ethernet, som er det de fleste har hjemme. 100 Mbps er 100 megabit per sekund. Som er oversatt til 12.5 megabyte per sekund (MBps eller MB/s). Det er mye lettere å konvertere til MBs siden det er noe vi alle er kjent med heller enn å biter.

Dette betyr at hvis du ikke har en gigabit router eller switch og gigabit nettverkskort på din datamaskin eller NAS, maksimal hastighet, vil du være i stand til å overføre en fil over hjemmenettverket er 12,5 MBps.

Også i den virkelige verden, det er umulig å faktisk få det teoretiske maksimum. Du vil sannsynligvis ende opp et sted rundt 4 til 8 MBps. Hvis du får noe som er veldig lavt som 1 MBps eller mindre det er grunner for det som jeg vil omtale nedenfor.

Merk at selv om datamaskinen din er en gigabit ethernet-kort, kan du ikke få de høyere overføringshastighet hvis alle enheter som data blir overført gjennom støtte gigabit.

Hvis du har en gigabit ethernet-kort på datamaskinen, ruteren eller svitsjen er gigabit og mottakende enhet har også en gigabit ethernet-kort, maks overføringshastighet hopper til en mye bedre 1000 Mbps eller 125 MBps (125 megabyte per sekund).

Igjen, du vil ikke få den teoretiske hastigheten, men du bør være å komme hvor som helst fra 70 til 115 MBps, avhengig av hvilken type filer du overfører og nettverksoppsettet.

Til slutt, den nyeste enhetene kan oppgraderes med 10GBe nettverkskort. Du vil, selvfølgelig, trenger en bryter som kan også håndtere 10GBe, men som du kan se av diagrammet, overføringshastighet som er 10 ganger raskere enn hva folk flest bruker akkurat nå.

Hvis du arbeider med massevis av video filer som trenger å bli overført over nettverket, oppgradere maskinvare vil i stor grad forbedre din arbeidsflyt. Heldigvis, Cat5e-kabel kan håndtere 10GBe over kortere avstander. Hvis du trenger å legge nye kabler, bør det være Cat 6a eller Katten 7.

Overføringshastigheten er Avhengig av Hva?

Slik som vi har nevnt ovenfor, nettverk overføring hastighet, avhenger av typen ethernet du har på ditt nettverk, men det er ikke den eneste faktoren. Det er flere andre faktorer som bestemmer den endelige overføringshastigheten mellom to enheter.

Harddisk Hastighet

En viktig begrensende faktor er harddisken hastighet. Hvis du har en datamaskin med en 5400 RPM, transport renten vil bli mye lavere enn hvis du har to SSD-diskene i en RAID 0-konfigurasjon! Hvordan det? Vel, det kommer an på.

På mitt nettverk, selv med gigabit ethernet, jeg får bare rundt 40 til 50 MB/s ved bruk av en tradisjonell fat harddisk.

Hvis du leser på nettet, vil du finne at selv de fleste harddisker (SATA 3.0 GB/s) vil få maks ut på en lese hastighet på 75 MB/s. Det betyr at du vil ikke engang være i stand til å fortid som uten å gå til dyrere konfigurasjoner som RAID 0,1, eller 5 med aktuell hardware RAID-kontrollere.

Når du hopper opp til en SSD, så ting vil bli raskere. Men for å få de resultatene jeg viste deg på toppen (nær 110 MB/s), som du mest sannsynlig må ha en super-rask NVMe SSD-stasjon. Disse stasjonene kan lese og skrive opp til 3000 MB/s, noe som er langt utover Gigabit Ethernet.

Buss-Hastighet

Selv om du har en rask harddisk data har fortsatt å overføre fra harddisken til hovedkortet og deretter til nettverkskortet. Buss-hastighet gjør en stor forskjell.

For eksempel, hvis du bruker en eldre PCI-buss, dataoverføringshastighet er bare 133 MB/s. Det kan høres høyere enn maksimum for gigabit ethernet-og det er det, men buss er delt på tvers av hele systemet, slik at du aldri vil virkelig få fart.

Den nyeste PCI Express-versjonen får du maks 985 MB/s, slik at det gjør en stor forskjell. Dette utgangspunktet betyr at hvis du prøver å overføre filer fra en gammel datamaskin, og selv om du kjøper en gigabit ethernet-kort, kan ikke forvente å få noe i nærheten av max-125 MB/s overføringshastighet.

Nettverkskabler

Et annet aspekt i tillegg til alt dette er kabling. Hvis ledningene er gammel eller hvis de er i nærheten av power kilder, kan det påvirke ytelsen. Også, lengden vil gjøre en forskjell hvis kablene er svært lang.

Totalt sett har imidlertid, dette er ikke kommer til å gjøre stor forskjell, så ikke gå ut og begynne å bytte ut alle kablene. Du i utgangspunktet ønsker å sørge for at du har CAT 5e eller CAT 6a/7-kabler.

Det viktigste punktet for å komme fra her er at harddisken er en viktig begrensende faktor og er den mest sannsynlige årsaken til at du bare vil se resultater varierer fra 30 til 80 MB/s. For å få virkelig høye tall, vil du trenger RAID 0 for tradisjonelle harddisker, NVMe for Ssd-eller 10GBe enheter.

Nettverksenheter

Til slutt, bør du prøve å holde to maskiner (NAS og PC) som er koblet til samme switch eller router. Jeg kobler min datamaskin og NAS i den samme bryteren og deretter koble min bytte til den trådløse ruteren.

De fleste rutere er også brytere og teknisk sett bør du få det samme hastighet som en dedikert bryter. Men i min erfaring, en dedikert bytte fra Netgear eller Cisco alltid har en tendens til å prestere bedre enn en trådløs ruter som har bygget-i-porter.

For det andre, du vil ikke få raske hastigheter hvis du kobler til via WiFi fra din PC eller laptop. Du må gjøre sikker på at du bruker den Ethernet-port for å få den raskeste hastigheten mulig.

Fil Størrelse

Jeg har også lagt merke til at overføring av massevis av små filer som er tregere enn overføre færre større filer. For eksempel ved overføring av tusenvis av bilder i en haug av kataloger, jeg ville få rundt 20 til 60 MB/s overføringshastighet mens overføring av store filmfiler flere GBs i størrelse ville gi en raskere 100 MB/s+.

Konklusjon

Forhåpentligvis dette innlegget gir deg en bedre forståelse av hva som påvirker network transfer hastigheter på ditt LAN. Dette var egentlig aldri et problem jeg brydde meg om mye før, men etter at jeg fikk en 4K-video-kamera, jeg ble tvunget til å kjøpe en NAS for å administrere alle at ekstra data.

Veldig treg overføring priser fikk meg til å analysere nettverket mitt, og jeg lærte mye underveis. Selv om du ikke bryr seg mye om transport hastigheter akkurat nå, kan det bli en gang i fremtiden, hvor det plutselig vil gjøre en stor forskjell.

La oss vite dine tanker i kommentarer. Hva slags hastighet får du på LAN? Nyt!