Hvordan Fikse eller Reparere en Våt eller Væske Skadet Smarttelefon

0
206

Det skjer med alle som er på enkelte punkt i sitt liv: deres flotte og dyre telefonen glir ut av hånden sin og inn toalett, vask eller noen andre uforsonlig væske!

En gang mistet jeg min mobiltelefon til et svømmebasseng og prøvde å tørke den ved å riste det vanskelig og deretter bruke en hårføner. Det fungerte ikke og telefonen døde! Noen tips som jeg nevner i dette innlegget du tror ville være sunn fornuft, men jeg trodde ikke på det på den tiden.

Heldigvis, hvis telefonen ikke har vært senket under vann i lang tid, er det noen ting du kan gjøre for å fikse det og eventuelt sparer kostnaden for å erstatte det.

Selvfølgelig, hvis du har noen av de nyeste iphone eller Samsung-enheter, de er alle enten vanntett eller vanntett. Så hvis du har vært å holde tilbake med en eldre telefonen for en lengre periode, kan det være verdt en oppgradering.

Første Ting Først

Før vi kommer inn på hvordan du skal gå om tørking telefonen, det er et par ting du bør gjøre umiddelbart etter å fjerne telefonen fra væsken.

  1. Sørg for å slå av telefonen. Vi ønsker å hindre telefonen i å kortslutning.
  2. Hvis du kan, gå videre og ta ut batteriet. Dette er ikke mulig på en masse telefoner, som iPhone, men hvis du kan, kan du fjerne det umiddelbart.
  3. Fjerne SIM-kortet hvis du kan. Det er ikke en stor avtale, men hvis du har viktige data som er lagret på det, spesielt for Android-brukere, kan du være i stand til å lagre alle dataene ved å ta ut kortet.

Nå, la oss snakke om tørking telefonen. Først, sørg for å holde den av i minst to dager, og fjern noen tilfeller eller dekker fra enheten.

Første Tørking

En feil jeg gjorde opprinnelig var riste mobilen mye. Jeg tenkte at det ville bidra til å fjerne vann, men senere fant jeg ut at det rett og slett hjelpe vann komme til andre deler av telefonen.

I tillegg til å ikke riste telefonen, gå videre og tørk av eventuelle synlige vann av overflaten av enheten. Hvis du kan åpne telefonen, tørr i noen innvendige deler forsiktig.

Tørking Teknikker

Hårføner

Det finnes en haug av forskjellige ting du kan på dette punktet. En annen stor feil som jeg hadde gjort var å bruke en hårføner på feil måte. Det virker som det perfekte valget for tørking av noe, ikke sant? Feil! Du kan bruke en hårføner, men bare bruke viften eller kjølige omgivelser. Ikke bruk noen varme innstillingen på hårtørker.

 

Støvsugere

Du bør også unngå å bruke støvsugere som de kan forårsake mer skade enn til hjelp. Hvis du har en liten datamaskin vakuum, og det er et vedlegg som skaper en god tetning med telefonen, så gi det en sjanse.

Ellers er jeg ikke anbefale å prøve å bruke din egen vakuum som statisk elektrisitet kan skade circurity i enheten.

Rå Ris

Det beste alternativet er å putte telefonen inn i en plastpose, fylle den med ris eller quinoa, forsegl posen og la det sitte i flere dager.

Ulempen er at du må vente i lang tid, men det er definitivt verdt ventetiden. Denne metoden fungerer godt, og mange sverger ved det.

Andre ting å merke seg om ris som du bør prøve å bruke ris fra en forseglet pakke. Åpne ris vil ikke være i stand til å absorbere så mye vann, og du vil være å kaste bort tiden din.

Tørkemidler

Hva er tørkemidler? Jeg visste ikke nøyaktig heller, men vi ser dem hele tiden. Angivelig, det er de små pakker av silika som du finner i sko, klær, og til og med mat hele tiden.

Du kan kjøpe disse fra Amazon på de billige og i utgangspunktet ting telefonen og en haug av disse til et tett forseglet pose. Du kan også kjøpe andre tørkemidler som drierite og bruke det på samme måte. Denne metoden er mye raskere enn ris fordi disse ting kan virkelig absorbere fuktighet.

Det viktigste her er at du trenger for å lage en forsegling. Når du gjør det, la det for så lenge du kan. Igjen, jo lengre tid, jo mer tørr telefonen vil bli. Det tar veldig lang tid for vann til å tørke opp, så vær klar for en 2 til 3 dagers vent.

Andre Metoder

Det finnes andre metoder for tørking at du bør unngå for eksempel ved å plassere telefonen i solen, ved hjelp av en mikrobølgeovn eller ved hjelp av en ovn. Alle dårlige ideer. Solen kan være OK, men du må gjøre det på riktig måte. For eksempel, plasser den på et håndkle for å unngå overdreven varme fra bakken og la det ut for ikke mer enn 15 til 20 minutter.

Vakuum kamrene er en annen flott måte å tørke ut telefoner, men du vil ikke ha en hjemme. Heldigvis, det er en bedrift som kaller Redux som partnere med mobiltelefon reparasjon butikker over hele landet, slik at du kan bruke én.

Til slutt, hvis du mistet telefonen i en væske som ikke vann, det kan hende du må prøve å “vaske” telefonen først. For eksempel, hvis det har falt i sjøen, eller som var dyppet i brus, så det rester igjen etter væsken tørker, vil det skade telefonen.

I disse tilfellene, er det eneste alternativet er en alkohol badekar, men bruk av alkohol kan føre til skade på skjermen. Det er ikke en god sak, men minst du kan ende opp med en telefon som slår seg på. Forhåpentligvis kan noen av disse tipsene kan få telefonen tørr og jobbe igjen. Nyt!