Microsoft Bekräftar Det Av Misstag Inaktiverade Vissa Windows-10 St

0
101

Vissa Windows-10 användare är upprörd idag när Microsoft plötsligt inaktiveras Windows-installationer, vilket resulterar i “Aktivera Fönster” tjatar. Microsoft har bekräftat felet och sade en fix är i vägen.

Detta problem verkar påverka Windows 10 Yrkesmässiga användare som har uppgraderat från Windows 7 Professional eller Windows 8 Professional. Microsofts aktivering servrar plötsligt bestämde sig för deras digitala licenser var inte bra och avaktiveras dem. Efter att ha kört aktivering felsökaren för Windows 10 sade att deras system som faktiskt ska använda Windows 10 Hem istället för Windows 10 Professional. Det är vad många Windows 10 användare på Reddit rapport som hände med dem.

Påverkas Windows-användare kan förvänta sig att se en irriterande “Aktivera Fönster” vattenstämpel över det nedre högra hörnet på skrivbordet, störande från arbete, spel, eller vad de gör på sina Datorer.

Detta är bara vad som händer om du inte aktivera Windows-10, även om vi aldrig sett det plötsligt hända att personer med legitim Windows-10 licenser innan.

Microsoft MVP och moderator bekräftat problemet. Här är vad Microsoft chatt sade:

Microsoft har precis släppt en ny fråga tillkännagivande om aktuella aktivering frågan i samband med att Pro edition nyligen. Detta händer i Japan, Korea, usa och många andra länder.Jag är mycket ledsen att informera dig om att det är ett tillfälligt problem med Microsofts aktiveringsservern just nu och vissa kunder kan uppleva denna fråga där Windows visas som inte aktiveras.

Våra tekniker arbetar outtröttligt för att lösa den här frågan och det är förväntat att vara rättade inom en till två arbetsdagar

Så, om du har stött på problemet, hålla tätt och Microsoft kommer att fixa det åt dig. Installera inte Windows 10 Hem, som Windows 10 ber dig. Vänta några dagar—samtidigt som arbetar med aktivering tjatar hela tiden och hoppas att Microsoft fixar felet på schemat.

Ja, det är ännu en Windows-10 fel! Mellan att ta bort människors filer .zip-filen förlust av data bugg, och trasig fil föreningar på sistone, vi önskar verkligen att Microsoft skulle sakta ner, sluta bryta saker, och släppa ett stabilt operativsystem.

Förresten, visste du inser att din DATOR ständigt ringer hem för att bekräfta din aktivering med Microsoft, och att en bugg med Microsofts servrar kunde bryta aktivering? Du har förmodligen inte, men det är tydligen så det fungerar. Det är allt fint tills Microsoft slår sönder saker—som att det bara blev så.

Om du vill kontrollera din PC: s aktivering status, du kan göra det från Inställningar > Uppdatera & Säkerhet > Aktivering. Om det står att Windows är aktiverat, du är bra. Men du behöver inte ens för att kolla in det här—tro oss, om Windows-10 inte är aktiverad, kommer Windows att vara säker på att tjata om det för dig.

Image Credit: RealVector/Shutterstock.com.