5 Programmer for å Slå Din PC til en Streaming Media Center

0
226

Etter at jeg kjøpte min iPad, innså jeg at jeg egentlig ikke bruke min laptop så mye lenger. Dette betyr at jeg egentlig bruke min stasjonære mye mindre! Dessverre, skrivebordet mitt, som har noen anstendig spesifikasjoner, er i hvilemodus mesteparten av tiden. Jeg trodde dette var litt trist og en sløsing med penger, så jeg bestemte meg for å gjøre noen undersøkelser og finne ut en måte å bruke det.

Tidligere skrev jeg om hvordan du kan installere Windows 10 på en eldre PC, for å revitalisere det, og det er noe som jeg gjorde med min stasjonære. Også, jeg hadde tidligere skrevet om hvordan du kan automatisere din datamaskin når du ikke bruker den til å utføre visse oppgaver. I tillegg til å utføre disse to oppgavene, jeg ønsket skrivebordet for å være enda mer nyttig!

Etter noen dager med testing og spille rundt med programvaren, jeg kan nå med glede stream musikk og videoer til en hvilken som helst nettleser eller smarttelefonen min, samtidig som det ikke være hjemme! Siden skrivebordet mitt har noen ekstra harddisker, jeg selv gjorde det til en NAS, også med noen gratis programvare.

Nå kan jeg FTP-inn på min server for å laste ned/laste opp filer og jeg kan bruke det selv for sikkerhetskopiering med Time Machine for min Mac. Søt! Så her er en liste over programmer du kan bruke til å konvertere kjedelig gamle PC-en til noe litt mer nyttig.

FreeNAS

Jeg kjøpte en Synology NAS og selv om jeg er veldig fornøyd med det, innså jeg at jeg kan ganske mye å gjøre alt jeg vil, bare ved å installere open-source programvare på skrivebordet mitt! En av de kuleste programmer der ute som jeg alltid hadde hørt om, men aldri brukt fram til nå, var FreeNAS. Det er i utgangspunktet akkurat det navnet sier: et gratis NAS operativsystem for PC, Mac eller Linux.

Det er en meget dyktig og kraftig OS som også støtter flere funksjoner via plugins. Jeg ble overrasket over hva jeg var i stand til å gjøre med denne programvaren. Merk at hvis du bruker FreeNAS på en datamaskin, du virkelig ikke kan bruke datamaskinen til noe annet. Noen av de andre programmene jeg nevner nedenfor kjøres i Windows. FreeNAS er sitt eget OS og administrerer alle harddiskene som er installert på datamaskinen, etc.

En annen ting å merke seg er at FreeNAS er virkelig nyttig hvis du har en stasjonær pc med flere harddisker og en minst 4 gb RAM. Harddisker trenger ikke å være super rask eller gigant i størrelse, men hele poenget med å bruke FreeNAS er til å lagre filer, og deretter enten streame filer eller bruke dem på noen annen måte.

For å komme i gang på din vei, sjekk ut disse FreeNAS guide artikler fra Lifehacker og Engadget. De veileder deg gjennom alle trinnene for å sette opp NAS og hvordan å sette opp ekstra funksjonalitet som streaming, nedlasting og mye mer.

Kodi.tv

En av de beste måtene å konvertere en datamaskin til en media center, Kodi.tv er en åpen-kildekode-prosjekt som kan ganske mye spille alle populære lyd-og videoformater. Det kan også spille direkte på DVD og Blu-ray ripper, som er veldig hyggelig.

Du kan streame en hvilken som helst av dine media rundt huset eller på Internett. Du kan også kontrollere hele konserten med en fjernkontroll og nyte massevis av ekstra funksjoner med store sett med add-ons.

Kodi.tv er helt fantastisk, men du får maks fordel hvis du har en liten skrivebordet. Jeg har to stasjonære pc-er: en gigantisk Dell og mindre, nyere HP skrivebordet. Jeg bestemte meg for å bruke HP stasjonære og koble den til min HDTV hjemme kjører Kodi.tv.

Det fungerer bra, men jeg innså at jeg ikke kunne ha gjort det hvis jeg hadde som mindre skrivebordet. Hvis du har en eldre stasjonær pc som er ganske stort, så det kan hende du ønsker å prøve en av de andre programmene som er nevnt nedenfor.

TVersity

TVersity er et annet godt valg for direkteavspilling av medier. Det pleide å være gratis, men nå ser det ut som du har til å kjøpe en lisens. De har en gratis versjon, men det kan ikke gjøre noe transkoding, som i stor grad reduserer sin nytteverdi.

Du kan enten kjøpe Media Server-programvaren eller Skjermen Server-programvare. En lar deg streame innhold fra din PC til TV-en eller en mobil enhet og den andre lar deg speile PC-skjermen til en TV eller en mobil enhet.

Subsonic

For musikkelskere med stor musikk samlinger, Subsonic er den beste måten å streame musikk over alt! Subsonic kan automatisk oppdatere sanger som er streaming over Internett til en bitrate som vil hindre sanger fra å hoppe eller slutte å spille.

Hva er fantastisk om Subsonic er at de har apps for Android, iOS, Windows Phone 7, Roku og mye mer. Også, i tillegg til streaming av musikk, det kan streame video også. Imidlertid, dette programmet er best egnet for musikk-streaming.

VLC Media Player

Ikke bare VLC Media Player spille bare om alle musikk-eller videofil du kan kaste på den, men den gjør også at du kan streame musikk og videoer lokalt over nettverket eller over Internett! Jeg virkelig ikke visste dette, selv om jeg har vært i bruk programmet for 5 år nå!

Sjekk ut Hvordan-til-Geek ‘ s guide til å sette opp streaming bruke VLC. Det er ikke noe fancy, men det får jobben gjort, og siden de fleste allerede har det installert, kan det være verdt å sjekke ut. Nyt!