Sommige Chromebooks niet Voor Linux Apps. Hier is Wat Je Kunt Doen in Plaats

0
75

Wanneer Chromebooks voor het eerst begon te krijgen van ondersteuning voor Android apps, er was enige verwarring met betrekking tot die Chromebooks zou worden ondersteund. Het zelfde ding begint te spelen—zij het in mindere mate—met ondersteuning voor Linux apps.

U hebt altijd de mogelijkheid om Linux te installeren applicaties (of een andere Linux-gebaseerde besturingssystemen) op Chromebooks door middel van een tijdelijke oplossing genoemd Crouton omdat Chrome OS is gebaseerd op de Linux kernel. De nieuwe methode voor het installeren van Linux apps is veel gemakkelijker dan voorheen, omdat het een ingebakken onderdeel van het besturingssysteem.

Maar niet alle Chromebooks krijgt de officiële ondersteuning voor Linux apps. Hier is de deal.

Waarom Zijn Sommige Chromebooks worden Ondersteund?

De Chromebook van HP X2 draait versie 4.4 van de Linux-Kernel

De nieuwe methode voor het installeren van Linux apps op een Chromebook (intern bekend als Crostini) is gebaseerd op de wijzigingen in versie 3.14 van de Linux kernel. Als u een Chromebook is ontwikkeld, de firmware is geschreven rond een specifieke versie van de Linux kernel. De belangrijkste reden hiervoor is de stabiliteit; door het houden van de kernel versie vergrendeld, is het makkelijker voor Google update Chromebooks zonder de prestaties steeds in het gedrang. Een Chromebook werkt net zo goed in de vijf jaar als op dag één.

De belangrijke verandering in de kernel 3.14 is beter virtualisatie ondersteuning. Dit betekent dat de app draait in een sandbox, dus een slechte proces in één app crasht niet uw hele systeem. Dit maakt ook de Crostini methode meer veilig, dat is een groot pluspunt achter Chromebooks.

Sommige modellen kunnen geen hardware-ondersteuning voor vele Linux-apps. Een goed deel van die lijst bevat Chromebooks die gebruik maken van een 32-bit ARM-processors, terwijl de meeste desktop Linux apps zijn geschreven voor 64-bits X86-platforms.

Veel van de niet-ondersteunde Chromebook-modellen zijn ook steeds in de buurt van het einde van de gewaarborgde software-updates. De Chromebook zal nog steeds alles doen wat het nu doet, maar het gewoon niet zinvol vanuit Google perspectief van tijd en geld te besteden met het toevoegen van nieuwe functies aan een apparaat dat niet gaat worden ondersteund veel meer toch.

Die Chromebooks zullen niet Ondersteund Worden?

Volgens Google zijn de Chromebooks die niet in staat zijn om het gebruik van de nieuwe methode voor het installeren van Linux apps:

 • De Acer AC700 Chromebook
 • Acer C7 Chromebook
 • Acer C720 / C70P /C740 Chromebook
 • Acer Chromebase
 • De Acer Chromebook 13 CB5-311
 • De Acer Chromebook 15 CB3-531
 • De Acer Chromebook 11 C730/C730E/C735
 • Acer Chromebox
 • ASUS Chomebit CS10
 • ASUS Chromebook C200
 • ASUS Chromebook C201
 • ASUS Chromebook C300
 • ASUS Chromebook Flip C100PA
 • ASUS Chromebox CN60
 • AOpen Chromebase Commerciële
 • AOpen Mini Chromebase
 • AOpen Chromebox Commerciële
 • AOpen Mini Chromebox
 • Dell Chromebook 11
 • Dell Chromebook 11 3120
 • Dell Chromebox
 • Google CR-48 Chromebook
 • Google Chromebook Pixel 2013
 • HP Chromebook 11 G1/G2/G3/G4/G4 EE
 • HP 14 Chromebook
 • HP Chromebook 14 G3
 • HP Chromebox G1
 • De HP Pavilion 14 Chromebook
 • Lenovo 100S Chromebook
 • Lenovo N20 Chromebook
 • Lenovo ThinkPad 11e Chromebook
 • Lenovo ThinkPad X131e Chromebook
 • LG Chromebase 22CV241/22CB25S
 • De Samsung Chromebook (2012)
 • De Samsung Chromebook 2 11″
 • De Samsung Chromebook 2 13″
 • De Samsung Chromebook 2 11 – XE500C12
 • De Samsung Series 5 Chromebook
 • De Samsung Chromebook Series 5 550
 • Samsung Chromebox Serie 3
 • Toshiba Chromebook
 • Toshiba Chromebook 2

Als u niet zeker weet precies welke Chromebook je hebt, het is gemakkelijk om uit te vinden welk model het is.

GERELATEERD: Hoe u Uw Chromebook van de Specificaties voor de Hardware en Systeem Informatie

Hier is Wat U Kunt Doen Als U een niet-Ondersteunde Chromebook

Als u wilt volledige Linux apps op uw Chromebook gebruikt, kunt u nog steeds gebruik maken van de oudere installatie methode die bekend staat als Crouton. Deze werken op een Chromebook, ongeacht de processor of de Linux kernel versie. Als u wilt eenvoudig heen en weer schakelen tussen uw Linux apps en web-based tools, kunt u uitvoeren een Linux desktop in een browser tab. Als je liever elke app heeft zijn eigen venster, zodat het voelt meer inheemse, kunt u dat ook doen.

Als je echt wilt om te experimenteren, je kunt ook de installatie van een andere Linux-gebaseerd besturingssysteem zoals Ubuntu. Als u had uw Chromebook voor een lange tijd, het is niet een slecht idee om dit te onderzoeken van tevoren voor wanneer Google stopt met het verzenden van security updates voor uw apparaat. Aangezien Chrome OS is gebaseerd op Linux, moet je geen problemen hebben met de weergave of de audio-stuurprogramma ‘ s die je van het gebruik van het apparaat.

Of, u kunt gebruik blijven maken van uw Chromebook. U bent niet verliezen van alle functies die je van ons gewend zijn, dus als je al geleerd hoe om productief te zijn met web-based tools, kunt u blijven gaan.

via 9to5Google