Hur Konvertera WAV-filer till MP3

0
75

WAV-filer är ett bra sätt att bevara den fullständiga och korrekta kvalitet av en inspelning i en verkligt lossless-format på din dator. Men om du inte är en audiofil och är i fråga om utrymme, kan det vara dags att konvertera dem till ett mer hanterbart format som MP3.

Vad Är en WAV-Fil?

En Waveform Audio File Format (WAV, uttalas “Våg”) är en raw-format som skapats av Microsoft och IBM. WAV-filer är komprimerade lossless audio, som kan ta upp en hel del utrymme, som kommer in cirka 10 MB per minut.

WAV-format använda behållare som innehåller ljud i “bitar” med hjälp av Resource Interchange File Format. Detta är en vanlig metod som används i Windows för att lagra ljud-och video-filer— som AVI— men kan användas för godtyckliga data.

De är huvudsakligen används i professionella för att spela in musik branschen, men fler och fler människor rör sig bort från WAV och med FLAC (Free Lossless Audio Codec), det använder komprimering för att göra filer mindre och samtidigt bibehålla samma nivå av kvalitet.

RELATERAT: Vad Är WAV-och WAVE-Filer (och Hur Gör jag för att Öppna Dem)?

Hur Konvertera WAV till MP3

Om du har en majoritet av dina audio-filer i WAV-format, är chansen att de äter upp en hel del diskutrymme. Ett sätt att minska de effekter de har på din lagring utan att bli av med dem helt och hållet är att konvertera dem till en mindre, mer komprimerat format som MP3.

Använda VLC för att Konvertera Dina Filer

VLC är ett gratis mediaspelare med öppen källkod som öppnar nästan alla filformat, och det har ett alternativ för att konvertera dina ljudfiler, och det är en favorit här på How-to Geek.

Öppna VLC och klicka på “Media” och sedan på “Konvertera/Spara”.

Om du redan har en fil laddas in i VLC, verktyg inte automatiskt att ladda in den i omformaren. Du kommer att behöva läsa in filen igen från detta fönster. Klicka på “Lägg till” – knappen, som ligger på höger sida.

Nu, navigera till filen och klicka på “Öppna”.

Klicka på “Konvertera/Spara” för att öppna upp nästa fönster.

Från “Profil” rullgardinsmenyn nedan, välj “MP3” och sedan klicka på “Bläddra” för att välja en mapp som du vill att filen sparas.

Efter att du har valt en mapp, måste du ändra filändelsen till “.mp3” och sedan klicka på “Spara”.

Om du vill ha lite mer kontroll över den kodning som händer under konverteringen, klicka på skiftnyckel-knappen.

Detta tar upp en annan fönstret med lite fler avancerade alternativ med vilka du kan mixtra. “Audio Codec” – fliken, i synnerhet, är användbara för att ändra saker som bithastighet, kanaler och samplingsfrekvens.

Slutligen, klicka på “Start” för att starta konverteringen.

Beroende på storleken av filen och det bitrate valt konvertering bör inte ta alltför lång tid att slutföra. Efteråt kan du komma åt de MP3-från spara mapp som du har angett.

Med hjälp av Online-Lösningar för att Konvertera Dina Filer

Det finns många webbplatser där ute som tillåter dig att konvertera dina filer gratis, men vi håller att gå tillbaka till är Zamzar. Du kan konvertera upp till 10 filer på en gång, och de behöver inte lagra alla dina filer på deras servrar i över 24 timmar.

Efter över till Zamzar s hemsida, klicka på “Välj Filer” eller så kan du dra och släpp filerna i fönstret i din webbläsare för att ladda upp dem till sajten.

Nästa, från drop-down menyn, välj “MP3” som typ av fil.

Slutligen, ange en giltig e-post adress där du kan få en länk till ditt konverterade filerna och klicka på “Konvertera.”

Efter konverteringen är klar (vilket inte tar för lång tid, om du konverterar en hel del stora filer) kommer du att få ett e-postmeddelande med din fil(er) klar att ladda ner.