Spille Retro DOS-Spillene Perfekt med DOSBox

0
240

Visste du at din splitter nye 2018 datamaskinen CPU fortsatt har den samme grunnleggende innmaten som den første Intel 8086 CPU utgitt i 1978? Det betyr, i teorien, at programvare som er skrevet for å kjøre på som 1978-prosessor skal kjøre med ingen reelle problemet på en moderne CPU. Disse brikkene er alle en del av “x86” familie av prosessorer.

Så det burde også bety at dataspill er skrevet for DOS tilbake på 80-og 90-tallet vil kjøre på datamaskiner i dag, ikke sant? Mens du ville være teknisk korrekt å si det, det er mer komplisert enn som så.

Først av alt, til tross for å ha samme kjerne sett av instruksjoner, moderne Prosessorer og de fra tretti til førti år siden er egentlig radikalt annerledes. De har ulike arkitekturer og er mye, mye, mye raskere enn noe som en 80386-PROSESSOR.

På toppen av dette, operasjonelle systemer har kommet en lang vei for. Enda noen spill som ble utviklet for Windows 7 (som deler i hovedsak de samme kjerne som Windows-10) kan ha spill-å bryte kompatibilitet bugs som krever oppdatering eller spesielle kompatibilitetsmoduser før de vil arbeide.

Hvis du var å prøve en klassisk DOS-spillet på din moderne datamaskin, sjansene er at det ikke vil fungere i det hele tatt. Det er synd, fordi det er et enormt bibliotek av klassiske spill, som spenner historien av den personlige datamaskinen. Så hva er en retro gaming fan å gjøre?

Skriv Inn DOSBox

DOSBox er en gratis programvare som nøyaktig emulerer den originale IBM-PC-DOS-miljø. Ikke bare det, det også emulerer noen av de mest populære maskinvare fra den tiden, slik som Creative Sound Blaster-lydkort. Noe som betyr at du kan bruke den til å spille klassisk DOS-spillene perfekt, akkurat som om du skulle kjøre dem på en PC fra fire tiår siden.

Du er ikke begrenset til enten Windows, det finnes også versjoner av programvaren for MacOS og Linux! Det eneste du trenger for å håndtere er å få hendene på spill. Som faktisk kan bli litt komplisert.

Der hvor å Finne Spill

For denne artikkelen bruker vi Shareware versjon av den klassiske skytespillet DOOM. For å få din egen kopi, bare Google “DOOM Shareware”, det er nok av nettsteder som fortsatt være vert programvaren. Dette er helt lovlig, siden shareware spill er i hovedsak utvidet spill, demoer og du ville ikke være bryter noen lisensvilkårene.

Imidlertid, fullstendige spill fra DOS-æra er fortsatt tilhører deres utgivere. Hvis du laster ned en kopi uten å betale for det, ville være å begå piratkopiering.

Hvis du fortsatt eier den opprinnelige DOS-spill på CD eller Diskett, da bør du være OK å bruke DOSBox for å kjøre spillet (eller en sikkerhetskopi av det). Det er en flott måte å få tilgang til din gamle samling av spill igjen.

Takk til nettsteder som Gode Gamle Spill, kan du selv kjøpe mange klassisk DOS-spill lovlig. GOG i særdeleshet faktisk bruker en pre-konfigurert kopi av DOSBox for å gjøre det hele fungerer. Hvis du kjøper en DOS-spillet fra GOG, du trenger ikke å manuelt sette opp DOSBox i det hele tatt. Hvis du vil justere innstillingene for, i hvilket tilfelle denne guiden vil fortsatt være nyttig.

Til slutt, det er abandonware, disse spill faller inn i en juridisk gråsone. Selskapene som eier rettighetene til disse spillene er langt borte. Ingen er aktivt forsvare sine brudd på disse spillene. De vil mest sannsynlig aldri bli tilbudt for salg igjen. Du kan finne disse spillene på abandonware-områder, men vær advart-det er ikke strengt juridiske.

Sette Opp Spillet Ditt med DOSBox

Før du kan bruke DOSBox, må du installere det. Bare gå over til DOSBox nedlastinger siden og ta den rette versjonen av spillet for datamaskinen din. Vi bruker Windows-versjoner her, som kommer med en veiviser. Bare kjør programmet etter at du laster ned og installerer programmet.

Før du kjører DOSBox, opprett en mappe på harddisken for DOS-spill. Denne mappen vil fungere som en virtuell harddisk i DOSBox, og du kan kopiere alle dine spill på det. Vi anbefaler at du oppretter denne mappen på roten av harddisken for å gjøre det enklere å få tilgang til fra DOSBox.

På våre Windows-10 maskin installasjonsprogrammet ikke opprette en snarvei, så navigere til installasjon katalogen og kjøre DOSBox.exe. Selvsagt kan du lage din egen snarvei fra det å gjøre fremtidige økter mer praktisk. Når du har startet programmet DOSBox vinduet skal åpnes som dette.

Ikke “SATT BLASTER” parametre. Dette er tall som du vil gi til noen spill som ønsker å bruke et Sound Blaster-kort. Vi har opprettet en mappe tidligere på roten på C-stasjonen kalt “DOSAPPS”. Vi kopiert vår UNDERGANG shareware-filer i den aktuelle mappen, men før vi kan kjøre dem i DOSBox vi trenger å “montere” den mappen som vår virtuelle harddisken.

For å gjøre dette, vi skriver “MOUNT C C: DOSAPPS” etter som du bør se denne bekreftelsesmeldingen.

Nå skal vi bytte fra stasjonen Z til C-Stasjonen i DOSBox ved å skrive C:

Dette spillet fortsatt trenger å bli installert og installasjon filer i en mappe kalt “doom19s”. For å bytte til den mappen vi skriver du CDdoom19s

Installasjonsprogrammet er kalt Installere.bat, så vi bare skriv Installere.bat og trykk på enter når installasjonsprogrammet starter.

Nå er det bare å følge instruksjonene og la programmet du vil installere spillet til din virtuelle C-stasjonen.

Når installasjonen er ferdig, vil du bli presentert med DOOM er setup utility.

Vi vil velge “kun tastatur” som vår kontrolleren type og deretter “Sound Blaster” som vår lydkort. Hvis du husker, DOSBox viste bruke standard Sound Blaster-konfigurasjon ved oppstart. Så vi velger Port 220, IRQ-7 og DMA-kanal 1. Standard 3-kanal blanding valg fungerte helt fint for oss også.

Når alt dette er gjort, kan vi velge “Lagre Parametre og Starte DOOM”.

Hvis alt er vel, spillet skal starte.

Oh yeah! Nå er du klar til å spille spillet!

Flere Tips

For å få en full-skjerm-opplevelse, bare trykk ALT+ENTER for å bytte vindu-modus. Du kan spille spillet akkurat som vanlig. Neste gang du starter spillet, kan du enkelt navigere til det installert i mappen etter montering av C-stasjonen og kjøre spillet direkte på samme måte som vi i gang “Installere.bat”.

Noen DOS-spillene ikke krever installasjon, kan du bare kopiere hele mappen til din DOS-spill-mappen og kjøre dem.

Det er mye tilpasning du kan gjøre i DOSBox for å få det til å fungere akkurat slik du ønsker. Sjekk DOSBox installasjonsmappen for deres utmerkede manuelle tekst-fil. Den er full av tips og triks.

Du kan også skrive inn HELP i DOSBox seg til å få en oppfriskning på de gode gamle DOS-kommandoer. De viktigste snarvei du trenger å vite akkurat nå, imidlertid, er den CPU-syklus veksle.

Dette hastigheter opp eller bremser ned den virtuelle CPU i DOSBox. Så hvis et spill er i gang på feil hastighet, bare trykk CTRL+F11 eller CTRL+F12 for å legge til eller fjerne hastighet.

Å forlate DOSBox, enten skriv inn EXIT ved ledeteksten, eller bare lukke programvinduet. Det er alt du trenger å vite for å komme i gang med noen klassiske DOS-spill. Bare ikke skyld på oss om du tilbringe hele natten i natt lytte til musikk på 90-tallet og spille DOOM!