Vad Är en PHP-Fil (Och Hur Gör jag för att Öppna En)?

0
162

En fil med den .php file extension är en vanlig text-fil som innehåller källkod skrivet i PHP (det är en rekursiv akronym enligt PHP: Hypertext Preprocessor) programmeringsspråk. PHP används ofta för att utveckla web-applikationer som hanteras av ett PHP-motorn på webbservern.

Vad Är en PHP-Fil?

PHP skapades 1994 av Rasmus Lerdorf som en enkel uppsättning av skript skrivna i programmeringsspråket. Dess primära syfte var att spåra besökare som visade sitt online-cv. Han som från början kallades dessa skript “Personal Home Page Tools” (PHP Verktyg) och som senare skulle byta namn på dem till FI (Former tolk), och sedan PHP/FI, innan man slutligen beslutar om sin nuvarande rekursiva namn. PHP används av 78.9% av alla webbplatser vars server-side-programmering i språket är känd.

PHP-filer bearbetas av webbservrar med hjälp av en tolk, som exekverar koden och sedan kombinerar resultaten (som kan vara någon form av data, liksom frågor från en databas eller bilder) med dynamiskt genererad HTML för att bilda den webbsida du se. Detta förhindrar att någon av PHP-kod från att faktiskt ses av användaren, även när man tittar på en sida källkod.

Ofta när du fyller i ett formulär på nätet eller skicka kontaktuppgifter till en webbplats backend-kod kommer att skicka information till en server med hjälp av ett skript inuti PHP-fil. WordPress är starkt baserad använda PHP-filer.

Hur Gör Jag För Att Öppna En?

Eftersom PHP-filerna är vanliga textfiler som är läsbar, allt du behöver för att visa en är en enkel textredigerare som Anteckningar, Notepad++, Sublime Text, Vi, och så vidare.

RELATERAT: Hur Att Ersätta Anteckningar med en Annan textredigerare i Windows

Om du bara behöver ta en snabb titt inne i en fil, kan du använda Anteckningsblocket och inte ladda ner något annat program. Om du planerar att redigera kod, rekommenderar vi att du använder en editor för att korrekt format PHP-kod. Jag kommer att använda Notepad++ på Windows i mitt exempel.

Som standard när du installerar en text editor som Notepad++ det kommer att associera de flesta sms: a/programmering filändelser automatiskt, så att dubbelklicka på den fil som ska öppna den i programmet.

Om det inte fungerar, då kan du höger-klicka på filen och välj din favorit textredigerare från “Öppna Med” – listan.

Samma sak gäller på andra plattformar som macOS och Linux.

Om du försöker att köra eller köra PHP-filer, du kommer att behöva ladda ner och installera PHP på din dator för att kompilera koden. För detta kan du använda en lokal server som Olika Lösdrivare Lösdrivare, WampServer, eller XAMPP.

RELATERAT: Hur att Installera PHP i IIS 7 för Windows Server 2008