De C64 Mini Is Aangekomen, Kunt U Herbeleven Commodore ‘ s Glorie Dagen?

0
85

9 oktober markeert de AMERIKAANSE release van de c64 Mini. Het beschikt over high-definition video-uitvoer en geluid via HDMI, een collectie van games is gebouwd in (plus de mogelijkheid om het laden van uw eigen), een joystick, een USB-poorten voor het toetsenbord, en zelfs C64 BASIC.

LOAD “*”,8,1

Het is zover! De Commodore 64 is terug in de winkels!

Oke, misschien is het niet juist de Commodore 64. Dit is een beetje anders. Misschien is het de kleur? De USB-poorten? Ik kan er mijn vinger niet leggen op wat er is veranderd…

De C64 Mini en een vintage jaren ‘ 80 Commodore 64

Op 9 oktober Retro Games Ltd is officieel vrijgeven van de C64 Mini aan klanten in de VS, en de Amerikanen kunnen krijgen op de halve grootte retro gaming actie eerder gereserveerd voor de NES Mini, SNES Mini, en de Atari Flashback.

Terwijl de Mini is op de Europese markt voor een paar maanden, oktober markeert de inwerkingtreding van de Noord-Amerikaanse markt. (U vervloeken, PAL, en uw Tv niet compatibel!)

100 INPUT “Wat zit er In De Doos?”, Een$

De C64 Mini is een recreatie van het klassieke Commodore 64 computer. De kleine ARM-gebaseerde computer perfect herschept de originele Commodore 64 software-omgeving. Net als de originele C64, de Mini aangesloten op uw TV-toestel. Deze keer, echter, in plaats van met behulp van een coaxiale kabel en afstemmen op kanaal 3, krijgt u een HDMI-kabel en een hoge definitie pixels. Maak je echter geen zorgen: de Mini omvat scan line-emulatie, zodat je kunt krijgen dat retro CRT-ervaring, zelfs op een moderne 4K-TV.

U kunt kiezen uit de 64 spellen met behulp van een aangepaste launcher genoemd de Carrousel. Elk spel heeft ook vier opslaan slots, waardoor u voor het bevriezen van het spel en doorgaan waar je gebleven was. De spellen dekking van een cross-sectie van de populaire 8-bit games, en als je favoriete spel is er niet, u kunt uw eigen met de ingebouwde USB-poorten. Als je het kan downloaden van een van deze retro gaming sites, is de kans groot dat het zal werken op deze machine.

BASIC, Vertegenwoordigen!

Retro Games niet vergeten BASIC-gebruikers. De C64 Mini voorzien van de originele Commodore BASIC-programmeeromgeving. BASIC-programma ‘s uitvoeren op de Mini, precies zoals ze deden op de originele Commodore 64, en als je nog wat van die oude Berekenen van het Staatsblad tijdschriften liggen, u kunt deze programma’ s en maken ze uit te voeren! U hebt een USB-toetsenbord, dat wel. Het toetsenbord op de werkelijke Mini is gewoon een prop; het ziet er goed uit maar werkt niet.

De spellen kunnen ook anders zijn dan wat je zou vinden op de versies in andere landen verkocht als gevolg van de verschillende licentie-en distributie-overeenkomsten Retro Games kunnen maken met de mensen die eigenaar zijn van deze eigenschappen. Ongeacht, omdat u het kunt installeren welke games je wilt, is dit echt zou geen probleem mogen zijn.

200 AFDRUKKEN “Voor Wie is Het?”

De Carrousel in actie

De Mini is bedoeld voor iedereen die houdt van klassieke jaren ‘ 80 video games. Sommige van de grootste spellen van alle tijden zijn vertegenwoordigd (zoals zijn, eerlijk gezegd, een aantal zeer middelmatige titels.) Natuurlijk, zoals ik eerder heb gezegd, je kan ook plaats uw eigen programma ‘ s, dus kan je een spel van een van de websites die er zijn te downloaden .D64 bestanden, stekker in het stopcontact, en spelen.

Kinderen kunnen ook spelen sommige van de games van hun ouders (of grootouders) groeide op in. Mijn kind houdt van sommige Jumpman, en we zijn bekend om te gaan zitten om een vriendschappelijke wedstrijd van het Rad van Fortuin (dat is degene die je nodig hebt te vinden die er op het web.) Wat is er leuker dan het kijken naar een TV-spel te zien om 7:00 uur, elke weekdag? Het spelen van je eigen spel laten zien op je TV.

500 INPUT “Wil ik?”,, Een$

De Mini is een leuke trip down retro lane. Ik testte een voor een paar dagen, en terwijl het heroverd sommige van het gevoel van de 1983 klassieke, maar heeft ook enkele nadelen. De “toetsenbord” op het toestel is slechts een deel van gegoten plastic, dat werkt niet, en er is geen plaats om de stekker in een cartridge, de oude 9-pin joysticks, of een echte schijf. Ook is er geen netwerk connectiviteit van welke aard dan ook. (Het ontbreken van een online app-store voelt als een gemiste kans.)

De USB-poorten kunt u het laden van spellen. Retro-Games heeft gedaan dat beter dan de andere retro consoles. Ik heb het niet nodig om te kraken van het systeem voor het uitvoeren van gedownloade games; ik moet gewoon een $5 USB-stick en een gedownload bestand. Terwijl de huidige software is een beetje beperkt, Retro Games belooft een nieuwe firmware versie voor de datum van het schip, waardoor de gebruikers meer vrijheid om te schijfkopiebestanden en het aanpassen van de carrousel.

Ik heb ook een aantal zorgen over de joystick; het is een beetje stijf, en een aantal mensen in de Facebook groep hebben gemeld per ongeluk breken van hen. Een van de beste dingen die je kunt doen voor jezelf is om een set USB-gamepads (een van de SNES stijl USB-pads met acht knoppen lijkt te werken prima) als u merkt dat u de uitgaven veel tijd op de Mini. U zult ook willen een USB-toetsenbord. Een USB-toetsenbord moeten werken.

Tot slot, als u tevreden bent met het installeren van emulators, je zou kunnen vinden dat een emulator op de PC zal alles doen wat je wilt. De software van de Mini is een aangepaste Linux-distributie met een op maat bouwen van VICE leven op de top van het. Er is dus niets in de Mini die je niet met een Windows -, Mac-of Linux-computer Vice (of misschien Commodore 64 voor Eeuwig, als je wilt een mooie game launcher ex.) Er zijn zelfs retro-emulator-pakketten voor de Raspberry Pi, zoals Combian of RetroPie, die kan omgaan met c64 games.

RUN : Naar de winkel

Nog steeds, hoewel het niet perfect is, ik wil er een. Ik kan niet wachten om de stekker in de woonkamer TV en, nogmaals, over te nemen van de televisie, terwijl iedereen wil kijken Magnum PI.

Image Credit: thec64.com