Hur du Skapar Anpassade Omslag i Microsoft Word

0
183

Ett bra omslag drar läsare. Om du använder Microsoft Word, har du tur, eftersom Ordet har klar att använda försättsblad. Men visste du att Ordet också kan du skapa anpassade omslag? Här är hur man använder båda.

Hur man Lägger till en Redo-att-Använda försättsblad till Ditt Word-Dokument

Word innehåller några omslag mallar som du kan infoga och sedan anpassa en bit om du behöver ett snabbt omslag för dina dokument.

För att hitta dem, växla över till “Infoga” – fliken sedan på Word Menyfliksområdet och klicka sedan på “Omslaget” – knappen. (Om ditt fönster är inte maximerad, så kanske du ser en “Sidor” – knappen i stället. Klicka på den för att visa “försättsblad” knappen.)

På drop-down-menyn, klicka på försättsbladet som du vill använda.

Nu kan du lägga till dokument med titel, rubrik, datum och annan information, såväl som att ändra design upp lite om du vill.

Hur du Skapar en Anpassad försättsblad i Microsoft Word

Skapa ett omslag från en mall som är enkel nog, men om du inte gillar något av de inbyggda mönster, du kan skapa din egen. Du kan göra detta på ett befintligt dokument, men det är lättast att börja med ett tomt dokument. Vi kommer att vara att spara den egna omslag så att du snabbt kan sätta in den i ett befintligt dokument i alla fall.

Du kan skapa din försättsblad med ganska mycket någon av Word verktyg. Du kan lägga till en bakgrundsfärg, bilden, eller konsistens. Du kan även placera element från dem hur du vill och även använda Ordet textbrytning verktyg till dem. Att det ser ut som du vill.

När det kommer till innehåll, har du ett par alternativ. Du kan bara ange den text som du vill ha, men som inte skulle göra det mycket av en mall om du vill ha samma text på omslaget varje gång du använder den.

I stället kan du använda Word Snabb Delar funktion för att lägga till egenskaper dokument till dokument. För att göra det, växla över till “Infoga” – fliken och klicka sedan på “Quick Delar” – knappen.

På drop-down-menyn, peka på “Dokument Egendom” undermeny, och du kommer se en massa olika egenskaper som du kan infoga i dina dokument: författare, titel, företag, publiceringsdatum, och så vidare. Gå vidare och sätt beroende på egenskaper som du vill ska visas på din titel för sidan.

När du är klar har du flera områden på din sida. När du sätter i ditt försättsblad i ett dokument senare, dessa fält är ifyllda med den faktiska egenskaper från dokumentet (och du kan även redigera dem på farten om du vill).

De är super enkelt att börja med, men du kan behandla dem som alla andra text i Word genom att tillämpa formatmallar och formatering, centrering dem på sidan—vad som helst. Här har vi centrerad dem på sidan, tillämpas Titeln stil till titeln, flyttas ner saker på den sidan en bit, och införas en filigran illustration för lite flärd. Det är inte den vackraste omslag runt, men det är ett bra exempel.

Nu när vi har fått våra omslag på det sätt vi vill ha det, är det dags att skapa ett försättsblad mall ut av det.

Första markera allt i dokumentet (det är därför vi rekommenderar att du börjar här i ett tomt dokument) genom att trycka på Ctrl+A. därefter gå tillbaka till “Infoga” – fliken och klicka sedan på “Omslaget” – knappen igen.

Denna tid, välj “Spara Urval för att Täcka Sidan Galleri” – kommandot från drop-down menyn.

I fönstret som öppnas, ange ditt försättsblad ett namn och fyll i en kort beskrivning om du vill. Klicka på “OK” när du är klar.

När du nu öppna “försättsblad” drop-down menyn i framtiden, kommer du att se din nya försättsbladsmall i “Allmänt”. Klicka för att infoga det precis som du skulle en av Word ‘ s inbyggda omslag.

Och det är det. Skapa egna omslag för dina dokument är ganska lätt när du vet var du ska leta.