Windows 10 Försök att Driva Firefox och Chrome Över Kanten

0
121

Windows-10 nu “varnar” dig att inte installera Chrome eller Firefox när du hämtar dem. Det är bara en av de många irriterande sätt driver Microsoft Kant, som bara har 4% marknadsandel trots Microsofts ökande desperation.

Microsoft kommer förmodligen att börja använda denna “app rekommendationer” – funktionen för att driva andra appar i framtiden. Tänk Windows varnar dig att inte installera LibreOffice för att du kan betala för Office 365 i stället.

Jag är Ledsen, Dave, jag Vill inte Låta Dig Göra Det

När du ladda ner Chrome eller Firefox installer och starta det, kommer Windows att först visa en “varning” säger du att du redan har Microsoft Kanten installerat.

Varningen säger Kanten är “säkrare, snabbare webbläsare” och det uppmuntrar dig att öppna Microsoft Kant i stället för att installera en annan webbläsare. Du kan klicka på “Installera i alla fall” om du vill installera det program som du har laddat ner, som du antagligen gör.

Denna förändring är en del av Windows 10 oktober 2018 uppdatering, vilket såg ganska bra tills nu.

Detta Är “App Rekommendationer,” Tydligen

Om du klickar på “Don’ t vill att du ska veta i framtiden? Öppna inställningar” – länken kommer du till Inställningar > program > program Och Funktioner-sidan.

Det visar att du problemet: Microsoft lagt till en ny “Visa mig app rekommendationer” – funktionen, som är aktiverat som standard.

Om du klickar i rutan, kan du välja att “Stänga av app-rekommendationer”, och Windows-10 kommer att sluta besvära dig i framtiden—åtminstone tills Microsoft lägger till en annan irriterande typ av meddelande som driver Edge.

Tänk dig Alla Varningar Microsoft Kan Lägga till

Medan Windows 10 rekommenderar Kant över andra webbläsare just nu, Microsoft kunde trycka mer av sina appar med dessa “rekommendationer.” Vi kan se det nu:

  • “Don’ t install LibreOffice eller OpenOffice! Starta din gratis testversion av Office 365 i stället.”
  • “Dropbox eller Google Drive är föråldrade tack vare den stora OneDrive funktionen i Windows-10.”
  • “Hoppa Över Mozilla Thunderbird. Windows-10 kommer med ett Mail som app.”
  • “Du behöver inte Steam! Få mer spel som Candy Crush Saga från Butiken.”
  • “Evernote är inte något bra, bara använda OneNote.”

Föreställ dig en konstant storm varningar talar om för dig att inte installera den programvara som du vill ha eller behöver. Det kan vara framtiden för Windows-10.

Microsoft håller på att installera program på våra Datorer utan att fråga, och nu ska de tala om för oss vad vi ska inte installera. Kanske är alla de människor som klamrar sig fast vid Windows 7 är något på spåren trots allt.

RELATERAT: Hej Microsoft, Sluta Installera program På Min DATOR Utan att Fråga

Microsoft är Utbildning för Användare att Ignorera Varningar

Detta är alla dumma så långt, men det är inte bara irriterande, det är dåligt för säkerhet. Vi har en seriös ben att plocka med Windows-10 team här: det Här meddelandet låter som det handlar om säkerhet, men det är bara om Microsofts vinst.

Meddelandet som dyker upp och kallar sig en “varning”, men den enda anledningen till det är att varna dig för att använda Kanten är att Microsoft skulle föredra att du gör så. Detta är ett bra sätt att lära Windows 10 användare att ignorera faktiska säkerhet varningsmeddelanden.

En “Gör det ändå” – knappen visas även i Windows SmartScreen popup-fönster, som varnar dig innan du kör ett hämtat program som kan vara potentiellt farliga. Microsoft är nu utbildning för användare att klicka igenom dessa varningar, som också synas efter att du ladda ner och starta en app. Bra jobb, Windows-teamet.

Edge är Endast 4% av Marknaden, Trots Alla Dess Tjat

Detta är inte den enda meddelande i Windows-10 som främjar Microsoft Kanten. Till exempel, även efter att du har installerat Chrome eller Firefox, dialogrutan Inställningar kan du inte göra antingen din webbläsare utan att fråga dig att kolla in Kanten först.

Och, även efter det att du gör en annan webbläsare din standard, många saker i Windows 10 ignorera dina önskemål och bara öppna Kanten ändå. Om du exempelvis söker med Boken är alltid öppna Bing i Kanten om du inte installerar en tredje part hack.

En del av Windows-10 är mer irriterande reklam funktioner uppmuntrar dig att använda Kanten också. Till exempel, Microsoft har använt den “tips, tricks och förslag” har—återigen aktiverat som standard—att föreslå att du använder Kant med störande pop-ups på din arbetsuppgift.

RELATERAT: Hur du Inaktiverar Alla Windows-10 Inbyggda Reklam

Här är det roliga sak: Trots alla dessa trick, Edge har endast ca 4% av webbläsaren på marknaden. De flesta Windows-10 användare klicka dig igenom alla dessa irriterande instruktionerna och använda Chrome istället. Fler människor använder Mozilla Firefox än använder Microsoft Kanten.

Lämna Oss Ifred, Microsoft!

Folk pratar om hur Google driver Chrome, men det är ganska olika. Google erbjuder en gratis sökmotor och andra gratis online-tjänster. Google tillåter inte att sätta upp en varning sidan när du söker för Firefox, och det försöker inte att sakta ner dig när du installera en annan webbläsare på Android. Vi vill att Google skulle sluta tjata människor så mycket för, men Microsoft är att gå för långt.

Microsoft säljer ett operativsystem som vi alla betalar för, även om det är byggt i kostnaden för de pc-Datorer vi köper. Människor som använder Windows i den verkliga världen att köra en mängd olika tillämpningar, som inte bara ansluter till Microsoft-tjänster i halvdana “Universal” – apps, “Metro” – appar, eller vad vi kallar dem nu.

Vi får det, Microsoft, du vill att alla ska använda Kanten. Så du kanske ska göra Kanten en bättre webbläsare istället för att tänka ut nya sätt att stoppa det i våra ansikten.