Hoe om te Alfabetiseren Lijsten en Tabellen in Microsoft Word

0
85

Microsoft Word maakt het gemakkelijk voor u om te alfabetiseren tekst, of de tekst wordt op zijn eigen, in een lijst, of een deel van een tabel. Laten we een kijkje nemen naar hoe het is gedaan.

Hoe om te Alfabetiseren van de Leden of, Single-Level-Lijsten

Het sorteren van tekst alfabetisch op dezelfde manier werkt, of de tekst in een afzonderlijke alinea ‘ s of een actuele lijst (lijst met opsommings tekens of genummerde). Een ding om op te merken, hoewel, is dat Woord kan alleen omgaan met het sorteren van een enkel niveau lijst. Als u het sorteren van een lijst met meerdere niveaus, is het nog steeds sorteert elke lijn alfabetisch en kunt de volgorde van je hele lijst.

GERELATEERD: het Maken van en Werken met Multilevel-Lijsten in Microsoft Word

Selecteer eerst de tekst die u wilt sorteren. Hier, we zijn net met de tekst waarin elk woord een eigen paragraaf, maar de procedure is hetzelfde als u items selecteren in een lijst met opsommingstekens of een genummerde lijst.

Schakel over naar het tabblad “Thuis” op het Word-Lint, en klik vervolgens op de “Soort” knop.

Dit opent het Soort Tekst venster. In de Sorteer op opties, selecteert u “Leden” uit de eerste dropdown menu, en selecteer dan “Tekst” van het “Type” dropdown. Klik op de “Oplopend” optie om te sorteren van A naar Z of “Aflopend” sorteren van Z naar A. Wanneer heb je echt alles instellen, klikt u op de knop “OK”.

En net als dat uw tekst is alfabetisch.

Hoe om te Alfabetiseren Door Iets anders Dan het Eerste Woord

Laten we eens kijken naar een ander voorbeeld. Zeggen dat elk item in uw lijst heeft meerdere woorden en je wilt alfabetiseren door iets anders dan het eerste woord. Het meest eenvoudige voorbeeld van dit zou een lijst van namen waar we wilden om te sorteren op de achternaam in plaats van de eerste.

Selecteer de tekst.

Schakel over naar het tabblad “Thuis” op het Word-Lint, en klik vervolgens op de “Soort” knop.

In het Soort Tekst venster, klikt u op de knop “Opties”.

In het Opties-venster, selecteert u de optie “Andere”. In In het vak aan de rechterkant, verwijder alle bestaande tekens en druk op de Spatiebalk om een keer. Klik op “OK” als u klaar bent.

Terug in het Soort Tekst venster, kies “Woord 2” van de “Sorteer op” drop-down, en klik vervolgens op de “OK” knop.

Hier is het resultaat:

U kunt ook sorteren op meerdere woorden in één keer. Stel, je had een lijst gerangschikt achternaam, zoals in de volgende afbeelding.

U wilt die lijst alfabetisch op achternaam, maar dan wil je ook een tweede alphabetization door de voornaam. Geen probleem. Na het selecteren van de lijst, druk die “Soort” knop op het Lint weer.

In het Soort Tekst venster, kies “Woord 2” van de “Sorteer op” drop-down, en kies vervolgens “Woord 1” van de eerste “Dan Door” dropdown. (Er is zelfs ruimte voor een andere laag naar beneden er als je het nodig hebt.)

Wanneer u klaar bent, heb je een mooi gesorteerde lijst die er als volgt uitziet.

Hoe om te Alfabetiseren Tekst in een Tabel

In dit volgende voorbeeld, laten we zeggen dat je een tafel hebt en je wilde alfabetiseren de rijen volgens de tekst in een bepaalde kolom. In ons geval gebruiken we een tabel met informatie over de verschillende steden, en we willen alfabetiseren door de staat, dat is onze vierde kolom.

Eerst de hele tabel te selecteren.

Schakel over naar het tabblad “Thuis” op het Word-Lint, en klik vervolgens op de “Soort” knop.

In de Soort venster op de “Sorteer op” drop-down menu, selecteert u de kolom waarop u wilt sorteren. In ons geval, we kiezen voor “Staat” omdat Word getrokken dat descriptor van onze header rij.

We gaan het simpel te houden in dit voorbeeld en de soort van de door de staat, maar als u wilt toevoegen van een tweede niveau van het sorteren (in ons geval hebben we misschien wilt sorteren stad na het sorteren van de door de staat), je kon kiezen uit de “Vervolgens op” drop-down menu.

Klik op “OK” wanneer u dit hebt ingesteld.

En hier is onze tafel weer, dit keer alfabetisch gesorteerd op de “Status” kolom.