Gratis Ladda Ner: HabitLab Subtilt Hjälper Dig Att Förändra Dåliga Vanor På Nätet

0
76

Vill du slösat mindre tid online, men inte vill att helt enkelt blockera distraktioner? HabitLab, ett open source-projekt, kanske kan vara till hjälp.

Detta tillägg för Chrome och Android app frågar vilka webbplatser du vill spendera mindre tid med, sedan slumpmässigt sysselsätter en mängd olika “puffar” för att hjälpa dig att göra det. Till exempel, på Reddit HabitLab kan visa en timer på hur länge du har varit rulla. Besök YouTube och app kan bekräfta att du verkligen vill titta på en 15-minuters video innan du låter dig titta på. Eller ett besök på Facebook kanske börja med en utställning att besöka Facebook är verkligen vad du vill göra just nu:

Tanken är för dig att långsamt bli medveten om dina vanliga surfar och långsamt över tiden, minska mängden tid du slösar. Du kan anpassa vilka puffar är anställda på särskilda platser över tid, och även se över dina framsteg med tiden.

Ett system som detta kommer bara att vara till hjälp om du verkligen vill ändra dina vanor, naturligtvis, men det är värt ett skott om att frigöra tid är något du bryr dig om. Observera att användning av detta verktyg innebär att man delar vissa privatiserade information med forskare vid Stanford.

  • HabitLab via Lifehacker