Wat Is Een LAN (Local Area Network)?

0
78

Simpel gezegd, een LAN (Local Area Network) is een groep computers en andere apparaten met elkaar zijn verbonden via een netwerk en zijn allemaal op dezelfde locatie—meestal binnen een gebouw, zoals een kantoor of thuis. Maar, laten we een kijkje nemen.

Wat is een LAN?

Dus we twee dingen weten over een NETWERK slechts uit van de naam “Local Area Network”—apparaten op hen zijn verbonden en ze zijn lokaal. En dat is het lokale onderdeel dat bepaalt eigenlijk een LAN en onderscheidt het van andere soorten netwerken zoals Wide Area Netwerken (Wan ‘ s) en Metropolitan Area Networks (MANs).

Lan ‘ s zijn meestal beperkt in een klein gebied—meestal één gebouw, maar dat is niet een vaste eis. Dat gebied is misschien wel uw huis of klein bedrijf, en het kon bevatten slechts een paar apparaten. Het kan ook een veel groter gebied, zoals een hele kantoorgebouw bevat honderden of zelfs duizenden apparaten.

Maar ongeacht de grootte, de één kenmerk van een NETWERK is dat deze apparaten in een beperkt gebied.

De voordelen van het gebruik van een LAN zijn het dezelfde voordelen als met een genetwerkte apparaten samen. Deze apparaten kunt delen van een enkele internet verbinding, of bestanden delen met een ander, afdrukken naar een gedeelde printers, enzovoort.

Op grotere LANs, u vindt hier ook dedicated servers die host zijn van diensten zoals global user directories, e-mail en toegang tot andere gedeelde middelen van het bedrijf.

Wat voor Soort Technologie Worden Gebruikt in een NETWERK?

De soorten technologie die wordt gebruikt in een NETWERK is afhankelijk van het aantal apparaten en de diensten op het netwerk. De twee basis typen verbindingen gebruikt op moderne LANs—ongeacht de grootte—Ethernet-kabels en Wi-Fi.

GERELATEERD: Wi-Fi vs. Ethernet: Hoe Veel Beter Is een Bekabelde Verbinding?

Op een typisch huis of klein kantoor LAN, kan u een modem die beschikt over een internet verbinding (en een basis firewall tegen indringers vanaf het internet), een router waarmee andere apparaten delen die verbinding en verbinding met elkaar, en een Wi-Fi-toegangspunt waarmee apparaten draadloos met het netwerk. Soms ook van die functies gecombineerd in één apparaat. Bijvoorbeeld, de meeste Isp ‘ s bieden een combinatie-unit, die dient als een modem, router en draadloos toegangspunt. Soms kan u ook vinden apparaten genaamd de schakelaars waarmee u de split-up van een enkele Ethernet-verbinding in meerdere aansluitpunten.

GERELATEERD: Begrip van Routers, Switches, Netwerk Hardware

Op grotere LANs, zult u meestal de zelfde soorten netwerken versnelling, alleen op een veel grotere schaal—zowel in termen van hoeveel apparaten worden gebruikt en hoe krachtig ze zijn. Professionele routers en switches, bijvoorbeeld, dienst veel meer verbindingen dan hun huis contrapunten doen, meer robuuste beveiliging en bewaking opties en toe een goed stukje meer maatwerk. Professionele niveau van de Wi-Fi-toegangspunten vaak kan het management van veel apparaten van een enkele interface, en het bieden van een betere toegangscontrole.

Dus, Wat Zijn Wan ‘ s en MANs?

Wide Area Netwerken (Wan ‘ s) en Metropolitan Area Networks (MANs) zijn eigenlijk vrij gelijkaardig. Je ziet zelfs de term Campus Area Networks (Blikjes) opduiken af en toe. Ze zijn allemaal enigszins overlappende termen, en niemand stemt op een stevig onderscheid. In wezen zijn ze netwerken met elkaar te verbinden meerdere Lan ‘ s.

Voor mensen die het onderscheid, een MENS is een netwerk van meerdere Lan ‘ s met elkaar zijn verbonden via high-speed netwerken en zijn alle opgenomen in de dezelfde stad of stedelijk gebied. Een WAN is ook gemaakt van meerdere Lan ‘ s, maar beslaat een oppervlakte groter is dan een enkele stad, en kan worden aangesloten door verschillende soorten technologieën, zoals het internet. En, natuurlijk, is een netwerk van meerdere Lan ‘ s die zich uitstrekt over een school campus.

Echt, hoewel, als je wilt denk maar aan alle van hen als Wan ‘ s, het is oké met ons op.

Voor een klassiek voorbeeld van een WAN, denk aan een bedrijf dat heeft vestigingen in drie verschillende locaties in het land (of de wereld). Elke locatie heeft haar eigen NETWERK. Deze Lan ‘ s zijn met elkaar verbonden als onderdeel van het totale netwerk. Misschien zijn ze aangesloten via de speciaal daarvoor bestemde, particuliere aansluitingen, of misschien zijn ze met elkaar verbonden via het internet. Het punt is dat de verbinding tussen de Lan wordt niet beschouwd als snel, betrouwbaar of veilig is als de verbindingen tussen apparaten op hetzelfde LAN zijn.

In feite, het internet zelf is slechts de werelden grootste WAN, met elkaar te verbinden vele duizenden Netwerken over de hele wereld.

Image Credit: Afif Abd. Halim/Shutterstock en trainman111/Shutterstock