Hoe de Snelheid van Uw Chromebook

0
102

Wanneer u voor het eerst gekraakt het vak voor uw Chromebook, het was nieuw en snappy. Maar na verloop van tijd, het geworden is traag en frustrerend. Als u op zoek bent naar meer pep uit uw Chromebook, hier zijn enkele dingen die je kunt doen.

Waarom Doen Chromebooks Vertragen De Loop Van De Tijd?

Chromebooks hebben veel voordelen, maar wordt immuun voor de onvermijdelijke vertraging op de meeste apparaten ervaring is helaas niet een van hen. Net als elke andere stuk van de tech, de dingen gegomd en te beginnen met het trager worden naarmate de tijd vordert.

Dit kan worden veroorzaakt door een aantal redenen, en terwijl Chromebooks minder last van deze problemen dan iets als een Windows-machine, het gebeurt nog steeds. Dit komt met algemeen gebruik, maar er zijn dingen die modder het systeem sneller:

  • Uitbreidingen: Als je liefde om te bladeren door de Chrome Web Store voor nieuwe uitbreidingen, bent u waarschijnlijk niet te doen, het systeem geen gunsten. De meer extensies die u hebt geïnstalleerd, meer dingen op de achtergrond worden uitgevoerd.
  • Apps: Dit gaat hand-in-hand met extensies. Hoe meer dingen die u hebt geïnstalleerd, wordt het steeds meer dingen eten opmaken van systeem hulpbronnen.
  • Downloads en Lokaal Opgeslagen Bestanden: Chromebooks hebben meestal vrij beperkt, zodat de dingen die zijn gedownload en lokaal opgeslagen, des te trager het systeem zal worden als het dichtbij komt om de capaciteit.
  • Het Web wordt Steeds Zwaarder: Dit is volledig buiten je controle, maar het is een onvermijdelijk feit. Het web is groeiende en steeds krachtiger, wat betekent dat het systeem moet harder werken slechts voor het renderen van pagina ‘ s. De oudere uw Chromebook krijgt, des te meer een probleem is kan dit—zeker op de lagere-end hardware.

Zo echt, het is net iets anders. Hoe meer je het gebruikt, hoe trager kan worden. Het goede nieuws is dat er tal van dingen die je kunt doen houden van uw Chromebook draait soepel.

Gebruik de Task Manager te achterhalen van Mogelijke Problemen met de Prestaties

Net als een Windows-computer, Chrome OS heeft een ingebouwde taakbeheer. Het biedt een glimp van wat uw huidige systeem is te doen, vooral in het moment. Als je met plotselinge problemen met het systeem, dit is de beste plek om te beginnen.

GERELATEERD: Hoe om te Controleren Uw Chromebook systeembronnen met Cog

Klik op het Chrome-menu-toets, spring naar het “Tools” menu, en kies vervolgens de “Task Manager” optie. U kunt ook gewoon op Zoek+esc op het toetsenbord.

De Manager van de Taak zelf is vrij eenvoudig en ongecompliceerd. U kunt sorteren door op een taak een naam, memory footprint, CPU-gebruik, Netwerk gebruik of het Proces-ID. Sinds CPU-gebruik kan springen vrij vaak, ik stel voor te beginnen met gebruik van het geheugen. Als het systeem lijkt vast te lopen of is het langzaam om te schakelen tussen apps/tabs, is er een kans is dat iets eet veel RAM-geheugen. Als het iets is wat je niet nodig hebt, afsluiten vrijmaken van systeembronnen.

Na dat, kunt u hetzelfde doen voor de CPU, maar houd in gedachten dat het gaat om het rond springen veel en kan niet veel inzicht. Als er iets lijkt te blijven aan de bovenkant en is met behulp van een schijnbaar ongewone hoeveelheid CPU, wilt u misschien om te gaan en te doden.

Om een proces te beëindigen, klikt u op en vervolgens op de knop Proces Beëindigen op de bodem. Easy peasy.

Er is ook een uitstekende monitor systeem met de naam Radertje in de Chrome Web Store, die kan geven een goed overzicht van wat het systeem aan het doen is. Ik raad het gebruik Cog en de Manager van de Taak in tandem wanneer het proberen om de diagnose van problemen met de prestaties op uw Chromebook.

Zich te Ontdoen van Oude Extensies en Apps

Zoals we eerder vermeld, oude extensies en ongebruikte apps op de achtergrond worden uitgevoerd, het eten opmaken van systeem hulpbronnen. Niemand wil dit, dus het is een goed idee om routinematig gaan door uw extensies en elimineer alles wat je niet nodig hebt.

Vinden van extensies en apps die momenteel op het systeem is geïnstalleerd, klikt u op de knop menu en navigeer vervolgens naar Meer Tools – > Extensies. Dit opent de pagina ‘Extensies’, maar ook een overzicht van alle geïnstalleerde apps.

Ren gewoon door de lijst en vind alles wat je weet dat je niet gebruiken. Verwijderen door te klikken op de knop “Verwijderen” op die uitbreiding of app card. U kunt worden verrast hoeveel afval is op je systeem, dat je het vergeten!

Gebruik de Juiste Extensies om Middelen te Besparen

Terwijl het hebben van te veel extensies kan het eten van kostbare middelen, de juiste extensies kunnen helpen met het redden van diezelfde middelen. Hier is een blik op enkele goede te hebben geïnstalleerd.

  • De Grote Suspender: Aangezien Chrome OS is zo web-centric, kan je eindigen met een veel tabbladen geopend zijn. Zolang deze tabbladen zijn geopend en actief, ze eten opmaken van systeem hulpbronnen. De Grote Suspender automatisch geplaatst op de tabbladen om te “slapen” na een bepaalde tijd inactief is geweest, die verwijdert deze uit het geheugen. Herladen van de tab, gewoon overal op de geschorste pagina. En als De Grote Suspender is niet je kopje thee, er zijn andere grote uitbreidingen voor het beheer van tabs, ook.
  • OneTab: Terwijl De Grote Suspender schorten tabbladen die al een tijdje open, je kan er een collectie die moet worden gegroepeerd voor latere referentie. Dat is waar OneTab komt in het spel—het kan gemakkelijk de groep clusters van tabbladen en voeg ze samen in een lijst in een één tabblad. Echt handig als soortgelijke tabbladen op te bouwen.
  • Bespaar op Zak: Als je een Zak gebruiker, weet je al hoe waardevol de dienst kan worden. Als er een artikel dat u wilt om later te lezen, kunt u gebruik maken van deze extensie te snel opslaan in uw Zak account. Vervolgens kunt u met de tab en lees het verhaal voor later.
  • AdBlock: Kijk, advertenties nemen veel van de systeembronnen, en ze kan echt moeras van systemen met beperkte hardware. Dus door het blokkeren van advertenties, kunt u eenvoudig houden van het systeem van bogging naar beneden zo gemakkelijk. Wij vragen u alleen dat u het “onschuldig tot het tegendeel bewezen is” aanpak voor het blokkeren van advertenties—niet alleen deken-blok alle advertenties. Geef een site een kans en dan het blokkeren van de ergste overtreders.

Er zijn waarschijnlijk tal van andere uitbreidingen in de webwinkel om uw systeem mooi en netjes, maar dit zijn onze favorieten.

Verwijder Ongebruikte Bestanden en/of toe te Voegen en SD-Kaart voor Opslag Meer

Er is een goede kans dat uw Chromebook heeft een beperkte opslag—misschien zelfs zo weinig als 16 GB—die kan vullen met echt snel. Als de opslag-partitie wordt dicht bij de maximale capaciteit, het is echt begin te bog van het systeem naar beneden.

GERELATEERD: Hoe om te Veranderen Waar de Screenshots Worden Opgeslagen op Chromebooks

Aan de slag met de opruiming van het systeem, het hoofd in de map Downloads. Dit is waar Chrome OS slaat alle opgeslagen bestanden standaard. Het is vrij simpel: gewoon verwijderen van de spullen die je niet nodig hebt.

Als u vindt dat de opslag is bijna op is en je hebt een heleboel spullen die je wilt houden lokaal opgeslagen, moet u een SD-geheugenkaart voor extra opslag. De meeste Chromebooks beschikken over de optie toegevoegd microSD-kaarten. Dus pak je een 64 GB of 128 GB SD-kaart en op te slaan weg. U kunt zelfs uw standaard download locatie als u wilt.

Als uw Chromebook niet is voorzien van een sleuf voor SD-kaart (als de Pixelbook, bijvoorbeeld), dan is een USB-schijf gaat worden uw beste keuze. Het zal binden in één van de USB poorten op uw Chromebook, natuurlijk, dus je moet beslissen als dat een waardig trade-off.

Terugzetten op fabrieksinstellingen van Uw Chromebook en van nul te Beginnen

Als u alles hebt geprobeerd hier uw Chromebook nog steeds laggy is, moet u mogelijk terugzetten op fabrieksinstellingen. Deze doekjes is uw machine schoon en zet hem terug aan zijn uit de doos fabrieksinstellingen. Gelukkig, het is een Chromebook, zodat het instellen van het back-up is een koud kunstje.

Het enige ding om in gedachten te houden is hier dat al uw extensies en instellingen synchroniseren terug naar de nieuwe installatie, dus als je het niet opruimen van de extensies en apps in de eerste plaats kan het nog steeds hetzelfde probleem.

Wilt terugzetten op fabrieksinstellingen van uw Chromebook, het hoofd in de Instellingen van Chrome OS menu, blader naar beneden en klik op de knop “Geavanceerd”.

Na de geavanceerde instellingen weergegeven, scrol helemaal naar de onderkant van de pagina weer. In de “Reset Settings” sectie, klik op ‘terugzetten op fabrieksinstellingen’ knop.

Bevestigen dat u klaar bent om het apparaat opnieuw opstarten, en dan laten we de Chromebook zijn ding doen.

Een Laatste Redmiddel: Vervang Uw Chromebook

Het is misschien niet wat u wilt horen, maar als er niets anders lijkt te werken, kan het tijd om te beginnen met het overwegen van een nieuwe Chromebook—vooral als de jouwe is een paar jaar oud. Oudere model Chromebooks waren met name beperkt in de hardware ministerie (om kosten te drukken), zodat ze beladen vrij gemakkelijk.

Als de jouwe is een paar jaar oud is, is het waarschijnlijk tijd om gewoon te kijken naar een nieuwe. Rekening houden met wat het is u graag over de degene die je nu hebt, maar ook na te denken over wat je gevoel is te beperken. Gelden deze dingen om uw zoektocht naar een nieuwe Chromebook te helpen precies te vinden wat u zoekt.

Als u wilt een voorsprong op de beste Chromebooks nu beschikbaar, wij hebben u gedekt is op onze zuster-site Review Geek.