Hur att komma Åt den Dolda Funktioner i Chrome och Inställningar med Hjälp av Chrome:// Sidor

0
178

Chrome är en ganska enkel webbläsare på utsidan, men det finns massor av sidor som byggdes för avancerade inställningar, tweaks, tester och mycket mer. Alla dessa sidor är dolda bakom chrome:// prefix—här är en titt på några av de bästa.

Innan vi får till det, men det är nog en bra idé att förklara hur dessa chrome:// sidor arbete. Du skriv chrome:// i adressfältet, följt av sidan du vill komma åt—tänk på det som en webb-sida, men istället för http:// att vara prefix, det är krom://.

Så, till exempel, för det första alternativet vi kommer att titta på— krom://om—du ska bara skriva in exakt som i Chromes adressfält så här:

Och det är allt som finns till den. Du kan göra detta för någon av Chrome interna sidor.

Chrome://About: Alla Chrome Interna Sidor på Ett Ställe

Den mest användbara av alla chrome:// sidor är förmodligen chrome://om, eftersom det visar att alla av Chrome andra interna sidor i en lätt att tolka och klicka!) förteckningen.

När du tittar igenom listan, du kommer att upptäcka att en hel del av dessa länk till specifika delar av Chrome-menyn inställningar—som chrome://krom, som tar dig till Chrome uppdatera sidan. Eller chrome://bokmärken i chrome://apps, och chrome://newtab, som öppnar respektive sidor.

Om du bara lära sig om chrome:// sidor, detta är ett bra ställe att börja utforska och lära sig ins och outs av dessa dolda interna sidor.

Chrome://Flaggor: Experimentella Funktioner och mycket Mer

Detta är förmodligen den mest populära av alla chrome:// sidor, eftersom det är där Google döljer experimentella funktioner—saker som är på gång, men ännu inte redo för prime time. Dessa låter dig utforska beta-funktioner med ett enkelt växla, så om problem skulle uppstå kan du enkelt återgå till den stabila miljö.

RELATERAT: Hur att Få Tillgång till Experimentella Funktioner i Chrome (och på Chromebook)

Det finns alla typer av dolda funktioner här, bara hålla i åtanke att dessa är fortfarande pågående. Det innebär att de inte kan påverka andra delar av Krom eller orsaka instabilitet. De kan också tas bort vid någon punkt om Google bestämmer sig för att döda hela idén.

Fortfarande, det är coolt att utforska.

Chrome://System: Få Detaljerad För Att Bygga Upp Information

Om du letar efter allt som finns att veta om din Chromebook kan du chrome://systemsidan är där det händer. Du hittar allt från programvara och firmware-versioner till information om hårdvaran i systemet. Det finns en massa bra info här, speciellt om du gillar att pyssla.

Och även om det är mer användbar på Chromebook kan du fortfarande kontakt adressen till ditt skrivbord webbläsaren Chrome och få en del intressant information.

Chrome://Net-Internals: Realtime Nätverksdiagnostik

Det finns en hel del som händer här, och det kommer inte att vara användbara för genomsnittliga användare. Men om du letar efter några avancerade detaljer om Chrome nätverk användning, det är där du kommer att hitta dem.

Chrome://Inspektera: DevTools Till Ditt Förfogande

Om du vill ha en liten inblick av vad Krom gör bakom kulisserna, chrome://inspectpage ett snyggt verktyg för att. Som chrome://net-interna sidan, det är tydligt inriktad mot utvecklare, men om du vill ha en djupare titt på vad som Chrome har att gå på i bakgrunden, det här är en bra sida att börja gräva igenom.

Tillgång till Alla Chrome Gömda Funktioner med en Enkel Förlängning: HiddenChrome

Samtidigt kan du se alla Chrome dolda sidor på chrome://om det är en trevligare och mer bekvämt sätt att göra detta: med en praktisk förlängning kallas HiddenChrome. Det placerar alla Chrome-sidor i en trevlig, snygg, organiserad lista.

Du kommer att hitta verktyg för utvecklare, en snabb länk till flaggor sida, inre diagnostik, loggar, källkod, och alla möjliga andra godsaker här. Om du är en Chrome-användare (eller har ambitioner), är detta ett bra verktyg att ha installerat.

Det är gratis i Chrome Web Store, men det finns en $0.99 Pro-versionen om du finner det lämpligt.