Het Controleren van het Serienummer van Uw Camera-apparatuur

0
181

Elk stukje van de camera uitrusting die u zelf heeft een uniek serie nummer te identificeren. Het is wat je zult gebruiken om te bewijzen dat een bepaalde camera of lens bij je hoort als je ooit nodig hebt om een vordering uit hoofde van verzekering of rapport iets gestolen. Hier is hoe u uw spullen met de seriële getallen.

Het is het beste om te schrijven al uw serienummers naar beneden zodra je een nieuwe koopt beetje kit. Persoonlijk gebruik ik de gratis dienst Lenstag om ze op te nemen. Op deze manier heeft u toegang wanneer en waar u ze nodig hebt.

Terwijl u uw camera serienummer in van een afbeelding die u nemen, het serienummer van uw lenzen—of andere spullen als uw statieven of filters niet. Als je ze niet hebt opgeschreven, we zullen kijken naar enkele manieren waarop u zou in staat zijn om ze te herstellen, zelfs als u geen versnelling meer.

Het Vinden Van De Serienummers Op Uw Spullen

De eenvoudigste manier is het serienummer te vinden is voor het inspecteren van uw camera en lenzen. Het is bijna zeker gedrukt, gefrankeerd, of gegraveerd op hen.

Op uw camera, u zult waarschijnlijk vinden een kleine sticker op de bodem in de buurt van het statief te monteren. Dit geeft de productie van informatie, evenals het serienummer. In de meeste gevallen, het serienummer wordt gedrukt in zwart op een wit gedeelte. Mogelijk is er ook een “Nee.”, “Seriële:”, “S/N.”, of een andere indicator gedrukt.

Op uw lenzen, zult u normaal gesproken vind ik het serienummer in één van de twee plaatsen: de zijkant van de lens of ergens onder de berg.

Hier is een voorbeeld van het eerste.

En hier is een voorbeeld van het laatste.

Zeer grondig te werk wanneer u het serienummer. Zoals u kunt zien in de bovenstaande afbeelding waar het nummer wordt op de lens, ze kan heel vaag en moeilijk te vinden. Er kunnen ook een aantal andere productie-nummers, dus uw beste inzet is om gewoon alles filmen als je twijfels hebt.

Het vinden van de Serienummers Op de Ontvangsten en de Verpakking van het Product

Als je spullen ontbreekt, is de beste plaats voor het vinden van het serienummer staat op elke verpakking van een product. Een goede camera shop zal normaal afgedrukt op de kassabon.

De wortel uit welke vakken je hebt links en kijk voor een sticker. Het zal waarschijnlijk iets zeggen als: “Nee.”, “Lichaam.”, “S/N.”, of iets dergelijks. Hier is voor mijn camera.

Als u niet kunt vinden op de doos, kijk voor de ontvangst. Mijn favoriete camera-shop is de oude school dus hebben ze het handgeschreven in het serienummer. De meeste plaatsen zal afdrukken.

Als u niet kunt vinden op de doos of het ontvangstbewijs, is er een kans dat de winkel waar u het heeft gekocht kan nog steeds beschikken over de informatie. Mijn fotozaak houdt een register bij van al hun omzet vooral zodat mensen kunnen ophalen dingen als seriële getallen als dat nodig is. Bereiken en waar u uw spullen gekocht en zien of ze kunnen helpen.

En een laatste tip. Wanneer u een nieuwe uitrusting kopen en besluit om weg te gooien in de doos, pak een schaar, knip het deel met het serienummer op en andere informatie, en plak het in een map ergens.

Het vinden van Uw Camera ‘ s Serienummer Via de EXIF-Gegevens

Uw camera ‘ s serienummer, in enige vorm, zal ingebed worden in de EXIF-gegevens van uw afbeeldingen. U kunt gebruik maken van uw besturingssysteem ingebouwde hulpprogramma ‘ s of een online viewer zoals Get-Metadata. Ik heb eigenlijk liever Get-Metagegevens, want het geeft absoluut alles in één venster in plaats van over een aantal tabbladen, dus dat is wat ik ga gebruiken om aan te tonen.

Slepen en neerzetten van een afbeelding die je hebt gemaakt met de camera op de Voor-Metadata, en klik dan op “Beginnen met het Analyseren van het Bestand” om deze te uploaden. Een RAW-beeld is het beste, maar dit zou moeten werken met een bestand uit dat u nog niet verwijderd van de metadata.

U zal worden gepresenteerd met een volledige alfabetische lijst van elke bit van metagegevens in het bestand.

Wat je zoekt is een waarde genoemd Serienummer, Camera ID, of iets dergelijks. Ga door de lijst waarde door de waarde als u het niet kunt vinden.

Afhankelijk van uw camera, kan het in het kader van Intern Serienummer.

Als dit een geval, het aantal mogelijk niet overeen met het nummer op de doos, maar het is nog steeds een unieke identifier zien voor de camera. De fabrikant moet in staat zijn om te zetten in de Interne Serienummer in de reguliere als ze niet overeenkomen, zodat met hen contact opnemen voor ondersteuning.

Zoals u kunt zien, het beste wat je kunt doen is gewoon het serienummer van alle nieuwe gear koop je zodra je thuis komt. Als u dat nog niet hebt gedaan, ga en neem het nu voordat er iets gebeurt. Hoewel het mogelijk is om het te herstellen na van uw spullen heeft gestolen, het is een veel grotere pijn in de kont.