Hoe op te Lossen Wazig Lettertypen op macOS Mojave (Met Subpixel anti-Aliasing)

0
277

Apple ‘ s macOS Mojave schakelt subpixel anti-aliasing, ook wel bekend als de vereffening van lettertypen, standaard. Op een MacBook Air of een desktop Mac aangesloten op een niet-Retina-display, het upgraden van uw lettertypen zien er slechter.

Hier is het Verschil

Subpixel anti-aliasing is een truc ontworpen om lettertypen zien er beter op een lagere resolutie weergegeven. Zonder deze functie is standaard ingeschakeld, macOS Mojave maakt de tekst slanker en meer wazige op non-Retina displays.

Terwijl subpixel font smoothing is standaard uitgeschakeld, kunt u deze opnieuw inschakelen met een terminal commando. Er zijn vier mogelijke instellingen: 0 (uitgeschakeld), 1 (licht smoothing), 2 (medium smoothing), en 3 (zware smoothing).

Hier is wat ze zien eruit als:

We raden het niet aan het inschakelen van subpixel anti-aliasing als je Mac met een Retina-display. Lettertypen moet mooi zijn en goed leesbaar op een Retina-display, zelfs zonder subpixel anti-aliasing. Maar, als u een niet-Retina-display, raden wij het opnieuw inschakelen van deze functie.

Het Inschakelen van Subpixel anti-Aliasing

Je moet het uitvoeren van een terminal commando uit om uw subpixel anti-aliasing instellingen. Om een terminalvenster te openen, drukt u op Command+Spatiebalk om te openen Spotlight zoeken, typ “Terminal” en druk op Enter. U kunt ook open een Finder venster en ga naar Toepassingen > Hulpprogramma ‘ s > Terminal.

Kopieer en plak een van de volgende commando in de Terminal-venster en druk op Enter.

Licht font smoothing (1):

standaard -currentHost schrijven -globalDomain AppleFontSmoothing -int 1

Medium font smoothing (2):

standaard -currentHost schrijven -globalDomain AppleFontSmoothing -int 2

Zware font smoothing (3):

standaard -currentHost schrijven -globalDomain AppleFontSmoothing -int 3

Geen font smoothing (0):

standaard -currentHost schrijven -globalDomain AppleFontSmoothing -int 0

Afmelden van uw Mac en log opnieuw in. Uw wijzigingen zijn pas volledig van kracht totdat u dat doet.

Voel je vrij om te proberen verschillende lettertypen vloeiend maken niveaus. Je zult gewoon moeten afmelden en opnieuw aanmelden voordat u uw wijzigingen na het uitvoeren van elke opdracht.

Dit proces werd getest op macOS Mojave developer beta 3, ook wel bekend als macOS Mojave public beta 2.