Hur man Använder ADB och Fastboot på en Chromebook

0
78

Under en lång tid, Chromebook-användare som behöver också tillgång till Android Debug-Verktyget (ADB) och Fastboot för Android-enheter var kvar med ett alternativ: Crouton. Nu, dock, både ADB och Fastboot ingår i Chrome OS. Här är hur man får tillgång till dem.

För det första: Din Enhet Måste vara i Developer Mode

Första saker först: ADB och Fastboot är tekniskt sett betraktas som “utvecklare” verktyg, så Chromebook kommer att behöva vara i Developer Mode innan du kan få tillgång till dem. För att göra det klart, vi pratar inte om utvecklaren kanal här—varje Chromebook kan sättas in i ett slags “upplåst” – läge som gör det möjligt för djupare tillträde till system och tweaks. Detta kallas för Utvecklare Läge.

RELATERAT: Hur för att Aktivera utvecklarläget på Din Chromebook

Lyckligtvis, aktivera utvecklarläget är ganska okomplicerat och enkelt. Det finns en varning dock: det kommer powerwash din enhet, så att du måste börja om. Den goda nyheten är att det är en Chromebook, så det borde inte ta så lång tid.

Om du är cool med att slå upp vår guide om hur du aktiverar Utvecklare Läge. Som bör få dig att rulla och redo att gå i loppet av ett par minuter.

För Det Andra: Att Få Din Crosh På

För att kunna använda ADB och Fastboot på en Chromebook, du kommer att behöva använda något som kallas Crosh—kort för “Chrome-Skal.” Tänk på det som ett slags lätt terminalen bara för Chrome OS.

Det finns ett par sätt att få tillgång till Crosh. För att öppna den i en webbläsare för full fönstret, tryck bara Ctrl+Alt+T på tangentbordet.

Om du befinner dig med hjälp Crosh ganska ofta, dock, och skulle vilja att det i ett popout-fönstret (som en “riktig” terminal) det finns två förlängningar du behöver: Secure Shell och Crosh Fönster. Med både installerat, kommer du att ha en Crosh inlägg i din app låda som startar Crosh i en fin, nätt litet fönster. Personligen, det är min bästa metoden för att använda Crosh.

Med en Crosh fönster eldas upp, du är redo att rocka och rulla. Du kan inte bara hoppa rakt in i ADB och Fastboot, dock—du måste ange ett kommando för att få ett skal fönstret först. Skriv följande:

skal

Prompten bör förändras för att läsa “chronos@localhost,” efter som ADB och Fastboot bör både vara tillgänglig att använda som vanligt.

Tillval: Vad händer om det inte Fungerar?

När jag först testade denna ut, jag kunde inte få det att fungera. ADB kunde se min Android-enheter, men det har aldrig begärt att få tillgång. Visar sig av Chrome OS som fortfarande kör en gammal version av ABD/Fastboot (för Google, eller hur?) så du måste uppdatera det.

Men det är där problemet kommer in i bilden: kan du inte bara uppdatera ADB och Fastboot som på en vanlig dator. Det finns dock en lösning. Om du har en Intel-baserad Chromebook, en script finns att kommer att uppdatera ADB och Fastboot till de nyaste versionerna, samt flytta dem till “rätt” läge. Efter att allt ska fungera.

Manus i sig är ganska enkelt, och alla instruktioner som är inlagd på GitHub-sida. Vi föreslår att du läser igenom dem innan du börjar så att du vet exakt vad som pågår bakom kulisserna. Allt är också öppen källkod, så om du skulle vilja titta igenom koden, kan du göra det också.

Med ADB och Fastboot uppdateras och flyttas, både kommandon bör fungera felfritt. Jag testade detta på en Pixelbook (i5, utvecklare kanal) genom att flasha en stock ROM på min Nexus 6 och det var perfekt.