Hoe te Gebruiken ADB en Fastboot op een Chromebook

0
70

Voor een lange tijd, Chromebook-gebruikers die moeten ook toegang tot de Android Debug Utility (ADB) en Fastboot voor Android-apparaten werden achtergelaten met een optie: Crouton. Nu, echter, zowel de ADB en Fastboot zijn opgenomen in Chrome OS. Hier is hoe om ze te openen.

Ten eerste: Uw Apparaat Moet worden in Developer Modus

Eerste dingen eerst: ADB en Fastboot worden technisch beschouwd als “developer” tools, zodat uw Chromebook zal moeten worden in Developer Modus voordat u zult in staat zijn om toegang te krijgen. Gewoon om duidelijk te maken, we hebben het niet over de developer kanaal hier—elke Chromebook kan worden gebracht in een soort van “open” – modus die zorgt voor een diepere toegang tot het systeem en tweaks. Dit is de zogenaamde Developer Mode.

GERELATEERD: Hoe kunnen Developer Modus op Uw Chromebook

Gelukkig, waardoor de Developer Mode is vrij eenvoudig en simpel. Er is één addertje onder het gras, echter: het zal terugzetten op fabrieksinstellingen van uw apparaat, zodat u moeten zult om te beginnen. Het goede nieuws is dat het een Chromebook, dus dit moet echt niet zo lang.

Als je cool bent met dat, raakte onze gids over het aanzetten van de Developer Mode. Dat moet je te rollen en klaar om te gaan in een kwestie van een paar minuten.

De Tweede: Krijg Je Crosh Op

Om gebruik te maken van ADB en Fastboot op uw Chromebook gebruikt, moet u het gebruik van iets als Crosh—kort voor ‘ Chrome Shell.” Zie het als een soort van lichtgewicht klem alleen voor Chrome OS.

Er zijn een paar manieren om toegang te krijgen tot Crosh. Om deze te openen in een volledige venster van de browser, druk dan op Ctrl+Alt+T op je toetsenbord.

Als je jezelf met behulp van Crosh vrij vaak, echter, en zou graag in een popout venster (zoals een “echte” terminal) zijn er twee extensies die u nodig hebt: Secure Shell en Crosh Venster. Met beide geïnstalleerd, heb je een Crosh vermelding in de app drawer dat lanceert Crosh in een mooie, nette kleine venster. Persoonlijk, het is mijn favoriete methode van het gebruik van Crosh.

Met een Crosh venster omhoog in brand gestoken, je bent klaar om te rock en roll. U kunt niet alleen rechtstreeks in ADB en Fastboot, maar—je nodig hebt om een opdracht te krijgen van een shell-venster eerst. Typ het volgende:

shell

De aanwijzing zou moeten veranderen om te lezen “chronos@localhost”, waarna ADB en Fastboot moet zowel beschikbaar als normaal.

Optioneel: Wat als het niet Werkt?

Toen ik voor het eerst getest, kon ik niet krijgen om te werken. ADB kon zien mijn Android-apparaten, maar het nooit gevraagd. Blijkt Chrome OS draait nog steeds een oude versie van ABD/Fastboot (omdat Google, toch?) dus je zult moeten om het te updaten.

Maar dat is waar het probleem in het spel komt: je kunt niet zomaar update ADB en Fastboot als op een normale computer. Er is echter een oplossing. Als u een Intel-gebaseerd Chromebook, een script bestaat dat zal de update ADB en Fastboot naar de nieuwste versies, evenals verplaatsen naar de “juiste” plaats. Na dat, alles moet goed draaien.

Het script zelf is vrij eenvoudig, en alle instructies zijn te vinden op de GitHub pagina. We raden het lezen door voordat u start, zodat u precies weet wat er gaande is achter de schermen. Alles is ook open source, dus als je wilt om te kijken door middel van de code, kunt u dat ook doen.

Met ADB en Fastboot vernieuwd en verhuisd, beide opdrachten moeten werken feilloos. Ik heb dit getest op een Pixelbook (i5, developer kanaal) door het flashen van een stock ROM op mijn Nexus 6 en het was perfect.