Hoe om te Verzekeren Uw Tech Gear

0
80

Het is verbazingwekkend hoe het is bijna ondenkbaar om te gaan over uw dag tot dag leven zonder een kwetsbaar deel van het glas en de dure elektronica in uw zak. Een enkele druppel, men struikelt, een slordige morsen, en je bent uit honderden dollars. Dit is de reden waarom gadget verzekering is zo ‘ n grote industrie. Maar is het de moeite waard om de verzekering van uw spullen?

Niet alle verzekeringen is een goede deal. Als je niet voorzichtig bent, kan het zijn dat u tot het betalen van een paar dollar per maand voor een beleid dat niet wat je denkt dat het doet. Laten we eens kijken naar wat u moet controleren voordat u beslissen of u de verzekering van uw tech gear.

Lees de Opdracht om Uit te Zoeken Wat de Woorden Betekenen

Verzekering is een van die dingen waar je echt nodig om te kijken door de documenten die je je aanmeldt. Het aanvinken van het “ik lees de Voorwaarden van Service vak” zonder te kijken over alles is een slecht idee. Terwijl je zou denken dat je hebt verzekerd dat uw apparaat voor verlies, diefstal en schade, de verzekeringsmaatschappij kan een ander begrip van wat die woorden betekenen.

Laten we gebruik maken van AT&T $8.99 Mobiele Verzekering plan als een voorbeeld. Het biedt Dekking tegen verlies, diefstal, schade, en out-of-garantie storingen.” Dat lijkt vrij standaard, maar vergeet niet een andere verzekering aanbod zal anders zijn. U kunt controleren van de Voorwaarden van Service document hier.

Graven in, in afdeling I. B., Dekking Plan, wat is er gedekt is beter gedefinieerd.

[AT&T] dekking van uw Overdekte Accommodatie voor het volgende veroorzaken(s) van het verlies.

i) materiële schade.

ii) Diefstal of verlies door de verdwijning of andere onbedoelde permanent verlies van bezit.

iii) Mechanische of Elektrische Storing.

Andere dan de oneven activering op het laatste punt, zo ver, zo goed. De rest van de sectie wijst uit dat zij niet dekken dingen die je nog niet verzekerd bent, uw gegevens of accessoires, en dat uw plan moet volledig betaald worden om aanspraak te maken op uitkeringen.

Afdeling II. legt de Uitsluitingen. Dit is over het algemeen het meest belangrijke punt om te controleren, want het voegt een voorbehoud dingen zoals verlies of diefstal. Bijvoorbeeld, als uw telefoon wordt beschadigd als gevolg van nucleaire straling (O.), een oorlog (P.), of een handeling van de overheid (V.) het is niet gedekt.

Er zijn ook enkele meer kans situaties die uitgesloten zijn.

B. schade door het opzettelijk afsteken met de Gedekte Woning die door u of iemand die belast is met de Overdekte Accommodatie.

C. schade veroorzaakt door de opzet, oneerlijke, frauduleuze of criminele handelingen die door u of uw familie leden…

Afhankelijk van hoe strikt de verzekeringsmaatschappijen besluit om deze voorwaarden te handhaven, dingen zoals het verlaten van uw telefoon op een tafeltje, terwijl je naar het toilet kunnen worden beschouwd als “opzettelijke afsteken” en, als uw telefoon verloren gaat terwijl u weg bent, u zou kunnen worden vrijgelaten. Evenzo, als de persoon het stelen van uw telefoon is uw goed-voor-niets broeder, u misschien niet worden gedekt.

Een telefoon die is opzettelijk weggegeven.

Al met al, AT&T ‘ s beleid lijkt echt te dekken, wat je ook vind van wel. Er lijkt niet iets dat is hier waarschijnlijk reis je op. Als uw telefoon verloren gaat, gestolen wordt of breekt, het lijkt erop dat je goed.

Dus, laten we eens kijken naar een beleid waar er termen zijn gedefinieerd op een wijze die reis je op. Ik ga gebruik maken van mijn camera ‘ s verzekering. Dit is een professioneel beleid en betaal ik rond de €500 ($600) per jaar voor. Ik ben onder voor de “diefstal”, maar dat komt met een aantal valkuilen.

Voor mijn camera om gedekt te worden van diefstal, het heeft in mijn “persoonlijk gezag” of “in een goed gesloten gebouw, hotel/motel kamer of hotel/motel veilige en dergelijke diefstal of poging tot diefstal gaat binnenkomst of verlaten van het gebouw, hotel/motel kamer of hotel/motel veilig door het gewelddadige en gewelddadige middelen”. Als ik mijn appartement ontgrendeld en iemand neemt mijn camera, ik ben niet gedekt.

Evenzo, als mijn spullen onbeheerd achter wordt gelaten in mijn auto:

  • Mijn spullen moeten worden bewaard, buiten het zicht van de romp of een “afgesloten bagageruimte”.
  • De auto moet worden vergrendeld met “alle beveiliging… in een volledige en effectieve werking.”
  • Alle ramen hebben achtergelaten te worden gesloten.

En zelfs als al die bepalingen is voldaan, is niet gedekt tussen 9 uur en 6 uur.

Deze zijn niet onredelijke voorwaarden. De verzekering is slechts duidelijk te maken dat ik de plicht hebben om te kijken na mijn eigen spullen en redelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om deze te beschermen. Echter, als ik niet had gelezen, het beleid, zou ik niet weten over de 9 ‘s avonds tot 6u’ s ochtends voertuig uitsluiting.

Zorg Ervoor om te Voldoen aan Uw Verplichtingen

De meeste verzekeringen hebben een afdeling waar ze een lijst van uw taken in geval van verlies of diefstal. Nogmaals, ze zijn niet al te zwaar, maar je moet ervoor zorgen dat u het doet. Terug naar AT&T ‘ s beleid. Afdeling VI legt uw taken. De vier belangrijkste voorwaarden zijn:

A. In het geval dat uw Gedekte Woning is verloren of gestolen, moet u contact op met uw aanbieder van draadloze diensten zo spoedig mogelijk de dienst opschorten.

B. Wanneer een vordering voor een overtreding van de wet of enig verlies van bezit, stemt u ermee in om onmiddellijk melden aan het politiebureau met de bevoegdheid en het verkrijgen van een bevestiging van deze aanmelding.

C. moet U het verslag van het Verlies onverwijld aan onze Gemachtigde niet later dan zestig dagen vanaf de Datum van het Verlies…

F. Indien de oorzaak van de schade is niet van verlies of diefstal, moet u de Overdekte Eigendom totdat de claim is voltooid…

Dit alles betekent is dat, om aanspraak te kunnen maken, moet u dan contact op met uw vervoerder meteen; dat als je telefoon gestolen moet je naar de politie en als dat niet zo is, moet je behouden; en u kunt het niet indienen van een claim zes maanden later.

Kijken naar de eigen risico ‘ s

Bijna alle verzekeringen komen met een eigen risico. Dit is de hoeveelheid geld die u moet betalen elke keer dat u een claim in aanvulling op de maandelijkse vergoeding. In het algemeen, hoe lager het maandelijks bedrag, hoe hoger het eigen risico. Ook plannen die pochen dat ze niet aftrekbaar zijn, hebben vaak een verplichte administratie fee voor elke claim.

Het probleem met eigen risico ‘ s is dat ze kunnen worden vrij hoog. Stel je voor je koopt een iPhone-X en verzekeren met AT&T ‘ s Mobiele Verzekering $8.99 per maand. Over uw contract voor twee jaar, betaalt u $215.76 voor de verzekering. Niet slecht. Echter, als uw telefoon wordt gestolen en je nodig hebt om een claim te maken, u zult moeten betalen tussen de $149 en $299 voor het eigen risico. Voor het scherm reparaties, aftrekbaar is slechts $49.

Als je gevoelig bent voor verliezen of breken van je telefoon, dit kan nog steeds een goede waarde. Maar $300 is niet een klein bedrag te betalen in één keer. Uw telefoon verliest en breken het ene scherm, en plotseling uw verzekering kost u in de regio van $500 voor het jaar. Dan bent u beter af met een goedkopere telefoon of op zijn minst te leren hoe een betere verzorging van je hebben.

GERELATEERD: Hoe het Niet Vallen Uw Telefoon

Moet Je Voor De Verzekering Van Uw Tech Gear?

Ik niet verzekeren van mijn iPhone want ik heb nog nooit verloren van een telefoon en hebben alleen een gebroken enkel scherm. Het is gewoon niet de moeite waard voor mij. Als je goed bent met telefoons en niet verliezen of breken, de getallen gewoon niet kloppen.

Aan de andere kant, als je regelmatig pauze van uw spullen, je kan beter met iets als het AppleCare protection plan. U krijgt goedkope reparaties en het kost minder dan de meeste verzekeringen. Het is ook opgenomen in de iPhone Upgrade-Programma.

Verzekering echt alleen werkt voor mensen die verliezen hun spullen of voor dingen die erg duur om te vervangen—zoals thuis. Als je niet kunt gaan voor een avondje uit zonder misplaatsen uw iPhone, dan is de verzekering is waarschijnlijk voor u. Je zult uiteindelijk het betalen van een fortuin in eigen risico ‘ s, maar je zult waarschijnlijk een beetje vooruit.

Image Credits: Cytonn Fotografie op Unsplash, Bruno Nascimento op Unsplash.