Hoe om het systeemlogboek te Bekijken op een Mac

0
78

Je Mac blijft het systeem logs, die kan helpen bij het opsporen en oplossen van problemen met macOS en uw geïnstalleerde applicaties. Deze logs worden opgeslagen als platte-tekst log bestanden op uw Mac-systeem van het station, en macOS ook een app voor u ze bekijkt.

Bekijk de Systeem Logs in de Console App

Om uw Mac-systeem logs, de lancering van de Console app. U kunt starten met Spotlight zoeken door te drukken op Command+Spatie te typen “Console” en vervolgens op Enter te drukken. U vindt hier ook het in Finder > programma ‘s > Hulpprogramma’ s > – Console.

De Console app, ook wel bekend als Console.app, is als een Windows Event Viewer voor Mac.

Standaard ziet u een lijst van de console berichten van uw huidige Mac. U kunt klikken op “Fouten en Gebreken” in de werkbalk om alleen foutmeldingen, als je wilt. U kunt ook het zoekvak gebruiken om te zoeken naar een type fout bericht dat u wilt zien.

Meer logboeken zijn beschikbaar onder Rapporten. Om te zien applicatie crashen en bevriezen logs, klik op “System Rapporten” voor het systeem toepassingen of “Gebruiker Rapporten” voor gebruikers toepassingen. U ziet een verscheidenheid van boomstammen met bestandsextensies wilt .crash .diagonaal, en .spin. Klik op ze om ze te bekijken in het deelvenster Info.

Als u meer informatie wilt over de redenen waarom een applicatie crasht op uw systeem, je kan het hier vinden. Een applicatie ontwikkelaar kan deze informatie nodig om op te lossen een probleem dat zich voordoet op uw Mac.

Om de systeem log boek bestand, klik op “systeem.log.” Om te bladeren door de verschillende applicatie-specifieke logboeken, kijk dan in de andere mappen hier. “~Library/Logs” is uw huidige Mac-gebruikersaccount van de gebruiker-specifieke toepassings log boek map “/Library/Logs” is het systeem-brede toepassings log boek map, en “/var/log” bevat in het algemeen logs voor low-level system services. De zoekbalk werkt aan het filter in deze log files.

Weergeven ander Mac-gebruikersaccount logs onder “meldingen” of “~/Library/Logs,” zult u zich aanmelden als gebruiker en vervolgens open je de Console app.

U kunt een kopie van de gegevens van uw systeem logs naar een tekst bestand, als u nodig hebt om te exporteren en te delen met iemand anders voor het oplossen van problemen. Eerste, klik op Bewerken > Alles Selecteren, selecteer je alle berichten op het huidige scherm. Volgende, klik op Bewerken > Kopiëren om te kopiëren naar het klembord.

Open vervolgens de Teksteditor applicatie—bijvoorbeeld door te drukken op Command+Spatie te typen “Teksteditor” en druk op “Enter.” Maak een nieuw document en selecteer vervolgens Bewerken > Plakken plakt u de berichten in het tekstbestand. Klik op Bestand > Opslaan om uw tekst bestand achteraf.

Zien dat de Log Bestanden op de Schijf

Deze logs zijn platte tekst bestanden die u kunt vinden op uw Mac de lokale schijf. Dit betekent dat u kunt bladeren om ze in de Finder of via de Terminal, open ze in andere toepassingen, het gebruik van commando-regel gereedschappen met hen, en een back-up van de bestanden.

Om deze log bestanden, kijk dan op de volgende locaties:

  • Systeem Log boek Map: /var/log
  • Systeemlogboek: /var/log/systeem.log
  • Mac Analytics-Gegevens in: /var/log/DiagnosticMessages
  • Toepassing System Logs: /Library/Logs
  • Systeem Meldt: /Library/Logs/DiagnosticReports
  • Gebruiker Toepassing Logboeken: ~/Library/Logs (in andere woorden, /Users/GEBRUIKERSNAAM/Library/Logs)
  • Gebruiker Rapporten: ~/Library/Logs/DiagnosticReports (in andere woorden, /Users/GEBRUIKERSNAAM/Library/Logs/DiagnosticReports)

Als je ooit nodig hebt om te onthouden waar vindt u een van deze mappen, kunt u de Console te openen app (in /programma ‘s/Hulpprogramma’ s/Console.app), Ctrl+klik of de rechtermuisknop op één van de logboeken of mappen in de zijbalk en selecteer “tonen in Finder” bekijk de locatie op de schijf.