Det Bästa Firefox-Tillägg för att Hantera Flikar

0
120

Ofta kraschar, långsam prestanda, och att inte kunna hitta den flik som du letar efter—vi har alla varit där. Här är några av de bästa Firefox-tillägg för att hjälpa dig fliken hantera överbelastning.

I allmänhet rekommenderar vi inte att du använder ett tillägg du behöver inte—de kan vara ett privatliv mardröm. Men tills tillverkarna av webbläsare bygga in några bättre fliken management lösningar, vi tab hamstrare har att förlita sig på tillägg för att hålla oss frisk. Vi har sammanställt några av de bästa tillägg för att hantera flikar i Firefox. Och även om det finns en ton av dessa filnamnstillägg och alla har sina favoriter), vi har försökt att hålla vår lista för att väl ansedda tillägg utan rapporterade integritetsfrågor.

Låt oss ta en titt.

Auto Fliken Kassera: Bevara Dina Systemresurser

Auto Fliken Kasta inte hjälpa dig att hantera och organisera dina flikar, men det hjälper dig att minska Firefox minne avsevärt.

Bara några öppna flikar i Firefox kan konsumera upp till en gigabyte minne, och det fortsätter att stiga som du öppna flera flikar. Medan alla webbläsare, som Firefox, har minneshantering byggd i med massor av flikar öppna kan fortfarande påverka prestanda i din webbläsare och på din DATOR.

Auto Fliken Kasta löser det problemet genom att automatiskt kasta flikar i bakgrunden när användaren definierade intervall. Kasserade flikar är inte faktiskt tas bort, men. Den kasserade flikar är faktiskt tillfälligt så att de inte använder upp någon systemet resurser, och är fortfarande synliga i fönstret i din webbläsare. De är bara något nedtonad och har en grå prick på dem för att göra dem lätta att skilja. Det fungerar mycket likt det populära Chrome-tillägget, Den Stora Hängslen.

RELATERAT: De Bästa Chrome-Tillägg för att Hantera Flikar

När du växlar över till en kasserad flik är aktiv igen. Auto Fliken Kasta också ihåg den rulla position på fliken, så att du inte förlorar din plats om du läser en lång artikel. Det är en snygg funktion.

 

Du kan manuellt kasta flikar genom att klicka på förlängning ikon, och sedan välja “Ignorera Denna Flik (Tvingas)”. Du kan även göra saker som att kasta alla inaktiva flikar, eller kasta alla flikar i det aktuella fönstret eller andra fönster, vilket är ganska praktiskt.

Du kan anpassa beteendet hos Auto Fliken Kasta genom att klicka på “Alternativ” knappen längst ned på menyn. De alternativ som låter dig styra saker som hur lång förlängning bör vänta innan du slänger inaktiva flikar och hur många inaktiva flikar som det tar för att utlösa funktionen. Du kan också ställa vissa kasta villkor, som inte kasta flikar som har media spelar eller inte kasta fästa flikar.

OneTab: Stänga Flikar och Få Dem Ur Vägen

OneTab kan du stänga flikar och få dem ur vägen, så att din webbläsare inte är så rörigt. Det innebär inte automatiskt att stänga flikar vägen Auto Fliken Discarder gör. Du måste klicka på den förlängning knapp i adressfältet för att få det att hända.

När du gör det, alla flikar i den nuvarande Firefox fönster har flyttats till en flik och presenteras som en lista. Du kan bara klicka på någon sida på listan för att öppna det i en flik. Även det faktum att det inte bara påverkar nuvarande Firefox fönster är faktiskt en ganska trevlig funktion.

Om du kan öppna flera flikar i samma fönster och sedan aktivera OneTab igen, det sparar den nya flikar in sina egna gruppen på samma sida, bryts upp av när du har sparat dem.

Du kan också skicka flikar för att OneTab genom att använda den sammanhangsberoende menyn på varje sida. Högerklicka var som helst på en sida, till de “OneTab” inlägg, och du kommer att se alla typer av roliga kommandon. Du kan bara skicka den aktuella fliken till OneTab, skicka alla flikar utom den nuvarande, eller skicka flikar från alla öppna Firefox fönster. Det finns även ett alternativ för att lägga till den aktuella domänen till en vitlista för att förhindra sidor från domänen skickas till OneTab alls.

Det är ingen sökalternativ på OneTab sida, men du kan använda Firefox inbyggda sökfunktionen (tryck bara Ctrl+F på Windows) eller Kommando+F på Mac) för att söka dina sparade flikar. Du kan också dra och släpp flikarna från en session till en annan för att bättre organisera dina sparade flikar.

Det finns också gott om delning finns i OneTab. Du kan dela enskilda sessioner eller alla dina sparade flikar—genom att skapa en unik OneTab URL.

Den enda nackdelen med OneTab är att det finns ingen automatiserad säkerhetskopiering offline, eller till molnet. Du kan, emellertid, säkerhetskopiera sparade flikar manuellt som en lista över Webbadresser och även importera dem senare.

 

TreeStyle Fliken: Navigera Ditt Flikar Bättre

TreeStyle Fliken inte avbryta dina flikar, men det ger ett intressant sätt att bläddra igenom dina öppna flikar. Du använder den genom att klicka på förlängning knapp i adressfältet.

Att öppnas upp i ett träd-som navigeringsfönstret som visar alla öppna flikar i Firefox-fönstret. Den flik som är markerad med en blå kant, vilket gör det lätt att upptäcka. Hierarkin är baserade på var du öppnade fliken. Om du bara öppna en ny flik i Firefox, det visar på den översta nivån i hierarkin. Om du öppnar en flik från en befintlig flik (dvs, du höger-klicka på en länk och öppna den i en ny flik), att fliken visas under fliken som du öppnade den.

I bilden nedan, den viktigaste How-To Geek sidan är en topp-nivå tab. Alla flikar indragna under det finns flikar öppnade vi från att huvudsidan.

Den vertikala listan gör fliknamn mycket lättare att se, och du kan växla till en öppen flik genom att klicka på det. Du kan också dra och släpp ” för att flytta dina öppna flikar runt i hierarkin, och klicka på knappen “X” för att stänga en flik.

Och medan TreeStyle Fliken själv inte stänga flikar, det är utformad att fungera med Auto Fliken Kasta extenstion vi pratade om i föregående avsnitt. Kasserade flikar är nedtonade i trädvyn.

Flikarna är synliga på vänster som standard, men du kan också växla dem till rätt sida, och snabbt att dölja och visa hela trädet genom att klicka på förlängning med ikonen i adressfältet.

 

FireFox Multi Konto Behållare: Hantera Flikar med Integritet

Firefox Multi Konto Behållare är ett privatliv-fokuserad add-on med en mängd olika användningsområden. När du installerar tillägget, kan du komma åt den genom att klicka på dess knapp i adressfältet.

Några behållare skapas som standard. Du kan redigera dem eller skapa nya.

Så, vad är det med behållare? Jo, det var där denna utvidgning blir intressant. Varje behållare fungerar som en separat webbläsare, men fortfarande inne i samma fönster. Data från en behållare (cookies, cache, lokal lagring) inte delas med flikar i någon annan behållare.

Här är några intressanta exempel på saker du kan göra med behållare:

  • Logga in på flera konton från samma e-postleverantör. Du kan till exempel öppna din personliga e-post på en flik i den Personliga behållare och ditt arbete e-post på en flik i arbetet behållare.
  • Handla på nätet och inte oroa sig för att vara re-med riktade annonser. Bara handla på de olika flikarna i Shopping-behållare, och ingen av som delas med flikar i andra behållare.
  • Bläddra sociala nätverk utan att bli spårad på andra webbplatser
  • Separera arbete och personliga uppgifter, bokstavligen.

Och eftersom du kan skapa din egen behållare, möjligheterna är i stort sett oändliga.

För att öppna en ny flik i en särskild behållare, klicka och håll knappen ny flik, och sedan plocka en container från en dropdown-meny.

När du öppnar en flik i en container, din adress stapel visar den behållare som att fliken är bosatt. Du kan också ställa in standard behållare för den aktuella fliken add-on alternativ så att sidan öppnas alltid i behållaren.

När du har flikar öppna i flera containrar, flikarna är också färgkodade för enkel identifiering.

Generellt, Firefox Multi-Konto är ett ganska snyggt sätt att hantera din surfning vanor och i slutändan, dina flikar.

Toby: Ordna Sparade Flikar och Dela Dem Med Lag

Toby är om lite mer än att bara organisera flikar. Du kan använda det för att spara, stänga och organisera flikar, ja, men det fungerar också som en rättvis ersättning för bokmärken.

Toby ersätter din nya flik med sina egna organisatoriska sidan för att hantera flikar. Toby använder Samlingar för att organisera flikar, och du ser dem på den vänstra sidan. I bilden nedan har vi samlingar som heter “Tech News” och “Arbete”.

Om den rätt, kommer du att se en lista över alla öppna flikar i den nuvarande Firefox fönster. Du kan dra en flik där i en samling för att stänga fliken och spara den som en del av denna samling. Du kan också klicka på “Spara Session” – knappen för att spara hela listan av flikarna till sin egen session samling, som du senare kan öppna alla på en gång eller var för sig. Bilden nedan visar alla dessa flikar sparas som en session, som är uppkallat efter datum och tid sparas som standard.

Du kan öppna en flik genom att bara klicka på det. Och den sidan vistelser sparats i din samling tills du tar bort det manuellt—de är mer som bokmärken än tillfälligt flikar på det sättet. Du kan också öppna alla sidor i en samling på en gång genom att klicka på “Öppna x-Tabs” – knappen. Detta är bra för att återuppta en session som du har sparat eller återuppta en samling av relaterade flikar.

Toby fungerar bra som en flik och hantera bokmärken, men dess verkliga styrka ligger i dess delar och laget har. Du kan dela en samling genom att trycka på Dela-länken till höger (endast tillgängligt när du skapar ett konto). Du kommer att ges möjlighet att få en länk du kan dela med människor eller att dela med insamling privat med en organisation som du har satt upp. Organisationer kan även ha särskilda samlingar för lag.

Naturligtvis, du behöver inte arbeta i en organisation för att använda dessa funktioner. Även om du är frilansare, skulle du kunna skapa ett team för var och en av dina klienter, och dela samlingar med dem privat.

De var våra val för de bästa tillägg för att hantera flikarna på Firefox. Om du tror att vi missat något, eller om du har en favorit, så låt oss veta i kommentarerna.