Hvordan å Vise Din Kreditt-Rapporten og Kreditt Score for Gratis

0
301

Om noen få måneder, kan du høre om en annen enorm data brudd på store finansielle selskapet og hvordan du bør sjekke din kreditt-rapporter nøye for å sikre at ingenting er galt.

I disse dager, du er tydeligvis ikke selv er trygg hvis du legger til svindel varsler til din kreditt-rapporten eller fryse det helt. Noen av sikkerhet på disse kreditt-byråer er så ille at de fortsatt kan bli hacket selv etter en tidligere endring.

Så det beste alternativet er å holde et øye på din egen kreditt rapporter og score, og sørg for at ingenting skjer det at du ikke allerede vet om. I denne artikkelen, jeg kommer til å vise deg hvordan å få din kreditt rapporten gratis, som du kan gjøre en gang i året. For det andre, skal jeg vise deg hvordan å få en gratis kreditt score, som du kan få ganske mye på en daglig basis.

Gratis Kreditt Rapport

La oss starte med gratis kreditt-rapporten. Du har sikkert hørt om hvordan du gjør dette nå, vurderer hvor det er den første tingen hver området sier du bør gjøre etter noe slag av data brudd.

AnnualCreditReport.com er den eneste nettsted som gir gratis kreditt-rapporter. Hvis du ikke er på denne siden, det er en svindel nettsted.

Selv om det er det eneste stedet for å få din gratis kreditt rapporter, er det heldigvis fungerer godt. Bare klikk på Forespørsel gratis kreditt-rapporter linken og følg instruksjonene. Du normalt har til å svare på noen personlige spørsmål først for sikkerhets grunner før du kan gå videre.

Etter det, kan du vise og laste ned kreditt-rapporter fra hver av de tre kreditt rapportering selskaper. Det er enkel og lett og definitivt noe du bør sørge for å gjøre en gang i året.

Gratis Kreditt Score

Nå med kreditt score, er det en helt annen ballgame. For det første, det er viktig å forstå at det er en haug av forskjellige kreditt score algoritmer og ulike bedrifter bruker forskjellige de er.

For eksempel, noen selskaper bruker FICO score, som er ganske populær. Et annet selskap kan bruke VantageScore, som ble opprettet fra et annet sett av banker og finansinstitusjoner.

Din kreditt score vil i utgangspunktet aldri være den samme på tvers av alle disse scoring-modeller. Jeg normalt 10 til 20 poeng forskjell mellom de ulike scoring-modeller. Hvis du ser noen signifikant forskjell noensinne, bør du ta kontakt med en av de tre kreditt rapportering byråer.

Kredittkort

Den beste måten å få en gratis kreditt score er å bare logg deg på alle dine kredittkort-kontoer. Bare om hver kredittkort selskapet tilbyr nå en gratis kreditt scorer på en daglig, ukentlig eller månedlig basis.

For eksempel, jeg logget inn på min Oppdage konto, og det var en link nederst hvor jeg kunne vise min FICO score for gratis.

Jeg klikket på denne koblingen, og jeg fikk en fin graf med min FICO score over tid. Det ga meg også informasjon om hvilke faktorer som er for tiden å påvirke min nåværende score, så jeg kan prøve å ta affære hvis jeg vil ha en høyere kreditt score.

Samme med min Citi kredittkort. Gå til Kortet Fordeler, Kreditt Og Konto Beskyttelse og deretter FICO score.

Citi fungerer også med FICO, men du kan se at stillingen er forskjellig mellom selskaper og til og med avhengig av dagen. De fleste kredittkort selskaper vil oppdatere din score én gang i måneden.

Hvis du er en Biljakt-kunde, kan du få kreditt score for gratis ved å registrere deg med et selskap som heter Kreditt Reise. Det synes å være eid av Jakten, men de bare brukte et annet navn for den.

Hvis du er en stor kunde, du vil melde deg på Kreditt Klok. Selv om det er et produkt fra Hovedstaden, alle kan registrere deg for det, selv om du ikke bruker Hovedstaden. Både Kreditt Reise og Kreditt Klok bruk VantageScore 3.0 kreditt score.

Andre Nettsteder Og-Tjenester

Utenfor kredittkort selskaper, har du andre finansielle tjenester selskaper som gir deg gratis kreditt score også. To av mine favoritter er Mint og Kreditt Karma.

Kreditt Karma bruker VantageScore og Mynte for tiden bruker FICO score, men Mint er å bytte til VantageScore også i oktober 2017. Som resultat ser ut til å bli stadig mer populært enn FICO.

Kreditt Karma gir deg score fra TransUnion og Equifax. Hvis du klikker på Vis resultat detaljer, du får alle typer informasjon på kreditt faktorer som er med å hjelpe og skade deg. Disse inkluderer bruk av kredittkort, betalingshistorikk, nedsettende bemerkninger, kreditt alder, sum kundefordringer og vanskelig spørsmål. Du også i utgangspunktet få full kreditt rapporten også, så det er en veldig fin tjeneste som er helt gratis.

Mint er mer rettet mot de som ønsker å administrere alle sine finansielle kontoer på ett sted, men det kan også brukes til å bare få kreditt score. Jeg har brukt det i mange år nå, selv før det ble kjøpt opp av Intuit, og det har vært en stor for å holde orden på alle mine finansielle info.

Igjen, alle gratis pa nett nettsteder er nevnt ovenfor også gi deg informasjon om din kreditt-rapporten (åpne/lukkede kontoer, nedsettende bemerkninger, etc), så selv om du ikke har din gratis kreditt rapport fra AnnualCreditReport.com du kan ganske mye å se alt som bruker disse sidene.

Det er andre områder som kan gi deg denne informasjonen, men jeg ville holde seg til disse som de er fra store anerkjente selskapene og det siste du ønsker å gjøre er å oppgi personlig informasjon til en svindel nettsted ved et uhell. Forhåpentligvis, du vil ikke være et offer for økonomisk svindel, og du vil være i stand til å øke din kreditt score. Nyt!