Kan Alexa Hör Du Via Windows?

0
98

Amazon nyligen har lagt till möjligheten för användarna att låsa upp sina smarta lås-dörrar utrustade med hjälp av Alexa. Detta är en välkommen funktion, men det väcker en del farhågor om inkräktare skriker genom windows att berätta Alexa för att låsa upp din dörr. Är detta ett problem du bör oroa dig för, men?

RELATERAT: Hur till Låsa upp Din Smarta Lås med Alexa

Till att börja med, låsa upp funktionen för Alexa har en extra liten säkerhetsåtgärd. När du säger Alexa för att låsa upp en dörr, så måste man också säga ett fyrsiffrigt röst kod högt för att bekräfta. Så även om en inkräktare lyckas skrika genom ett fönster på Alexa, att de skulle behöva att en unik kod för att faktiskt gå förbi låset.

Men, jag ville se om det var möjligt för Alexa för att höra mig via windows i första hand. Jag satte upp ett Eko nära mitt glas uteplats dörren och kom till jobbet.

Som du kan se i bilden ovan, som jag Echo nära uteplats dörr, men inte precis intill det—realistiskt, i de flesta hus, Ekot kommer inte att vara direkt framför ett fönster, utan snarare iväg någonstans.

Jag gick ut, stängde altandörren, och började skrika “Alexa” så många gånger att grannarna var nog tänka lite tjej som heter Alexa sparkade ut mig ur huset och jag gjorde ett sista desperat försök att på något sätt vinna henne tillbaka.

RELATERAT: Hur att Styra Din Amazon Eko från var som Helst Med Din Telefon

Alexa var inte med det, dock. Jag kupade mina händer runt glaset för att försöka koncentrera sig ljudet, men det fungerade inte heller—dubbel-rutan glas gjorde ett bra jobb. Det var inte förrän jag flyttade Echo ca 3-4 meter direkt framför altandörren som jag äntligen börjat se resultat. Jag kunde utlösa Alexa ca 70% av tiden, och var till och med kunna skjuta av ett par av de grundläggande kommandon som “Vad är det med vädret?” och “Vad är klockan?”—även om det hade en svårare tid att dechiffrera kommandon än att helt enkelt svara att höra sitt eget namn.

Nu var det dags för sanningens ögonblick—skulle jag kunna låsa upp min egen dörr genom att skrika på Alexa genom ett fönster? Det tog mig ett par av smärta-satsar försöker, men jag så småningom fick det att fungera. Även om det hade varit svårare om min fru inte hade varit det en signal till mig att, ja, Alexa hörde mig rätt. Annars skulle jag behöva förlita sig på LED-ljus ring ovanpå Echo och helt enkelt antar att om det inte fungerade.

Så är det möjligt för någon att aktivera ditt Eko från utsidan? Ja, det är möjligt. Om du har Alexa sitter nära ett fönster, eller kanske om du har en enda glas (eller om du lämnar fönster sprack öppna), då skulle det vara lättare att manipulera henne från utsidan. Men, i de flesta situationer, det är bara inte kommer att fungera mycket väl.

Plus, även om någon ville låsa upp din smart lock med hjälp av Alexa, de skulle behöva röst-kod för att göra det. Så det skulle vara en meningslös ansträngning från början.