iPad 2 – det går Inte att Ansluta till WPA2-PSK AES-Krypterat Wi-Fi-Nätverk?

0
124

Nyligen sprang jag över ett problem med min iPad 2 som jag inte hade upplevt tidigare: att inte kunna ansluta till ett trådlöst nätverk! Jag har haft min iPad 2 sedan den först kom ut och har inte haft ett enda problem med det ännu! Det är den bästa prylen jag någonsin har ägt. Hur som helst, jag ställa in ett nytt trådlöst nätverk i mitt hus och jag försökte få kontakt, men fick meddelande:

Kan inte ansluta till nätverket [network name]

Jag såg till att jag hade den senaste versionen av iOS installerat på min iPad 2, vilket är för närvarande 9.x. Jag gick vidare och testade också att ansluta till trådlösa nätverk med hjälp av en bärbar dator och det fungerade alldeles utmärkt. Så det var definitivt inte ett problem med routern.

Min första tanke var att iPad 2 kan inte ansluta eftersom jag hade installation och säkerheten WPA2-PSK med AES-kryptering. Jag gick vidare och snabbt ändras för säkerheten på min trådlösa router och WPA med TKIP och iPad 2 är ansluten!! Det var bra, men jag var fortfarande förvånad över att iPad 2 skulle inte stöd för WPA2.

Efter att ha gjort lite forskning, jag har listat ut att iPad 2 faktiskt stöder WPA2 och TKIP/AES-kryptering. Så jag ändrade security (säkerhet) på den trådlösa routern tillbaka, men kunde ändå inte ansluta! Frustrerande minst sagt!

Efter ett tag bestämde jag mig för att försöka återställa alla inställningar. Jag hittade så småningom ett alternativ för att återställa nätverksinställningarna. Efter att du har återställt nätverksinställningar, jag kunde koppla min iPad 2 och WPA2-PSK-AES nätverk! Inte säker på varför jag var tvungen att återställa inställningarna, men av någon anledning, det gjorde susen.

Du kan göra detta på din iPad 2 genom att först gå till Inställningar och klicka på Allmänt.

Rulla hela vägen ner till botten och du kommer att se ett alternativ som heter Återställ. Klicka på denna och du kommer att se följande alternativ:

Gå vidare och knacka på Återställ nätverksinställningar alternativ och du bör vara bra att gå! Slå på Wi-Fi-igen och försöker att ansluta till problem med trådlösa nätverk. Förhoppningsvis kommer du att kunna ansluta sig nu utan några problem. Om du har problem, skicka en kommentar här så ska jag försöka hjälpa till! Njut!