Vad är Google Play Skydda och Hur Fungerar det att Hålla Android Säker??

0
95

Android är öppen, flexibel, och allt om val. Tyvärr, att flexibilitet kommer fler potentiella säkerhetsproblem. Den goda nyheten är att Google har ett system som heter Spela Skydda som hjälper till att hålla Android säker.

Google Play Skydda representerar Googles hela Android säkerhet filosofi under ett namn. Spela Skydda är en multi-del-system, utformade för att hålla telefonen säker från framsidan till baksidan—det är en del malware scanner, en del för Hitta Min Telefon, och en del i Säker Webbsökning. Innan vi går in på detaljer, men här är hur du kan hitta din enhet för att Spela Skydda status.

Hur att Hitta Spela Skydda Information på Din Enhet

Om du är nyfiken på att se vad Spelar Skydda gör på din enhet, är det ganska lätt att göra. Gå framåt och skjuta upp i Play Store för att komma igång.

Öppna Play Butik-menyn och välj sedan “Mina Appar & Spel” – inställningen. Det översta alternativet på My Apps Och Spel sida är spelet Skydda status sammanfattning. Tryck på den för att ta reda på mer.

 

Spelet Skydda sida visar nyligen skannade appar låter dig veta om det finns något tveksamt, och ger dig några alternativ att leka med. Det är väldigt coolt.

Nu, här är vad som verkligen betyder för dig och din telefon.

Spela Skydda ‘ s Malware Scanner Håller Telefonen Fri från Virus

Spela Skydda är främsta anledningen för befintliga malware scanning. Den använder maskininlärning för att skanna och kontrollerar över 50 miljarder appar varje dag—både i och utanför Play Store.

I grund och botten, på rygg slutet, Spela Skydda ‘ s malware scanner söker varje app som kommer in i Google Play Store för att se till att det är en legit app. Om något är fångad, den avvisas (eller tas bort) från Play Store.

Men Spelar Skydda går ett steg längre för att hjälpa till att hålla din enhet säker även om du sideload program. Inte bara skanna appar i Play Store, det söker även alla appar på telefonen för skadlig aktivitet—oavsett var de kom från. Om den hittar något misstänkt, du kommer att meddelas.

Naturligtvis, precis som alla malware scanner, den är inte perfekt. Vissa saker kan slinker igenom, så det är också upp till dig att vara så smart som du kan installera om programvaran.

RELATERAT: Hur att Undvika Skadlig programvara för Android

Spela Skydda oss Hitta Min Telefon Funktionen Skyddar Din Förlorade eller Stulna Telefon

Om du hittar dig själv med att gut-sjunkande känsla av att plötsligt inte veta var din mobiltelefon är, som du kan använda för Spela att Skydda oss Hitta Min Telefon för att spåra din enhet. Oavsett om det försvinner eller blir stulen kan du spåra telefonens aktuella (eller senast kända plats.

Och om det verkar som att du inte får din telefon tillbaka, kan du använda Hitta Min Telefon för att på distans låsa och radera din enhet. På så sätt kan du åtminstone se till att din personliga information är skyddad från nyfikna ögon.

RELATERAT: Hur att Hitta Din Borttappade eller Stulna Android-Telefon

Spela Skydda Håller Du dig Säkert på Webben

Spela Skydda också integreras sömlöst med Chrome för att hålla dig säker från skadliga program på webben. Om den upptäcker skadlig kod på en webbplats, du kommer att bli varnad och hänvisas tillbaka till säkerhet.

Denna funktion bör vara bekant för alla som använder webbläsaren Chrome på datorn också, eftersom det är samma grundläggande koncept. Chrome klockor för varje indikator av misstänkt aktivitet och blockerar det om något tvivelaktiga händer.