Personalet størrelse, arv verdi: Hvordan kvoter av Guvernører er besluttet

0
176

The Raj Bhavan i Kolkata. (Express-Arkivet)

Rett i forkant av forrige ukes Governors’ konferanse i New Delhi, Union Hjem Departementet hevet godtgjørelse som dekker et Governor ‘ s utgifter på turer, gjestfrihet, underholdning, møbler og vedlikehold. Denne godtgjørelsen er atskilt fra Governor ‘ s lønn (som ble reist til Rs 3.5 lakh per måned i februar) — og Sentralbanksjefene i alle stater bortsett fra Jammu og Kashmir er berettiget til det.

Lov om kvoter
Guvernørens innlegget kommer med mye seremoniell pomp og en grand hjem i hovedstaden i delstaten. Perks av jobben er regulert av Guvernører (Godtgjørelse, Kvoter og Rettigheter) Act 1982, og endringene som er gjennomført i 1987, 2014, 2015 og 2018. Et Hjem Departementet varsling i 1987 sa at “hvis, når Guvernør forutsetter office, den perioden som har gått siden hans forgjenger antatt office… faller kort av fem år, og det maksimale beløpet slik er angitt, skal være redusert med dette beløpet som President kan ved kjennelse bestemme”.

LESE – | Govt problemer frisk retningslinjer på tur, gjestfrihet kvoter av Guvernører

Governors’ kvoter er bestemt av Hjem Departementet i samråd med President ‘ s Sekretariat. Problemstillinger knyttet til administrasjon og funksjon av Governors’ kontorer er tatt opp under den årlige to-dagers Governor ‘ s conference, som arrangeres av President og gikk av som Statsminister. Krav laget av Governors’ kontorer i betraktning før du bestemmer godtgjørelsen. Før nå, kvoter ble revidert i 2011.

Hvem som får hva, hvorfor
Fordi ikke alle Raj Bhavans er den samme, kvoter av Guvernører, er også forskjellige. En senior Hjem Departementet offisielle sa: “forskjellen i høyde for Raj Bhavans skyldes en kombinasjon av flere faktorer, inkludert området, medarbeidere og heritage verdi (av bygningen). Noen Raj Bhavans som de i Vest-Bengal, og Tamil Nadu er arv egenskaper, og det koster mer å vedlikeholde dem….”

I vest-Bengal, og Tamil Nadu
Guvernøren i Vest-Bengal, som vil få Rs 1.81 crore årlig — den mest blant alle Guvernører — som kvoter for turer, gjestfrihet, underholdning og andre utgifter. I tillegg vil han ha rett til å Rs 8 lakh for fornyelse av møbler, og Rs 72.06 lakh hvert år til vedlikehold av de to Raj Bhavans i Kolkata og Darjeeling, og Flagstaff House i Barrackpore. Den Kolkata Raj Bhavan, bygget mellom 1799 og 1803, er en vernet bygning som grunnlag bre over 27 dekar i hjertet av byen. Bygningen i seg selv har 84,000 sq ft gulvplass og en stab på nesten 950 ansatte.

Sysselmannen på Tamil Nadu, som har Raj Bhavans i Chennai og Udhagamandalam, vil få Rs 1.66 crore årlig som kvoter for turer, gjestfrihet, underholdning og andre utgifter, i tillegg til Rs 7.50 lakh for fornyelse av møbler og Rs 6.5 crore hvert år til vedlikehold av to bygninger. Den Chennai Raj Bhavan er også en vernet bygning, og dens begrunnelse er spredt over 156.14 dekar; Udhagamandalam eiendommen er 86.72 dekar.

Guvernører andre steder
* Maharashtra: sysselmannen vil motta Rs 1.14 crore årlig som kvoter for turer, gjestfrihet, underholdning og andre utgifter; Rs 26.7 lakh for fornyelse av møbler; Rs 1.8 crore hvert år til vedlikehold av Raj Bhavans i Mumbai, Pune og Nagpur. The Raj Bhavan kompleks på Mumbai er Malabar Hill er spredt over 50 dekar, og er omgitt av hav på tre sider.

* Bihar: Etter økning i kvote, Sysselmannen har rett til å Rs 1.62 crore årlig for turer, gjestfrihet, underholdning og andre utgifter; Rs 62 lakh for fornyelse av møbler, og Rs 80.2 lakh hvert år til vedlikehold av Raj Bhavan i Patna.

* Karnataka: Sysselmannen vil få Rs 1 crore som årlig fradrag for turer og andre utgifter; Rs 6.5 lakh for fornyelse av møbler; Rs 38.2 lakh hvert år til vedlikehold av Bengaluru Raj Bhavan.

* Uttar Pradesh: Sysselmannen vil være berettiget til å Rs 66 lakh årlig som kvoter for turer, gjestfrihet, underholdning og andre utgifter, Rs 10 lakh for fornyelse av møbler, og Rs 3.53 crore hvert år til vedlikehold av Raj Bhavan.

For alle de nyeste Forklart Nyheter, last ned Indian Express App