Patched Cortana Bug Laat Hackers Uw Wachtwoord Wijzigen Vanaf het vergrendelingsscherm

0
91

Een Cortana bug bedoeld hackers kunnen wijzigen van het wachtwoord op vergrendelde Pc ‘ s, maar ze hadden echt politely…by daar bedoel ik mee dat het uitvoeren van een bizarre reeks van stappen.

GERELATEERD: het Uitschakelen van Cortana op de Windows-10 Scherm Vergrendelen

De kwetsbaarheid, aangezien door Microsoft gepatcht, het begint allemaal met een aanvaller te zeggen “Hey Cortana” en dan te typen. Dit leidde tot een bug dat iedereen toegestaan om bestanden te zoeken op een vergrendelde PC. Dan aanvallers konden met de rechtermuisknop op de zoekresultaten, die echt opent dingen. Hier is Catalin Cimpanu, schrijven voor Bleeping Computer:

Gebruikers kunnen toegang krijgen tot het menu van de rechtermuisknop na…triggering Cortana. Dit menu bevat diverse gevoelige opties, zoals “Open file location,” “Kopiëren volledige pad,” “Uitvoeren als Administrator” of de meer gevaarlijk, “Run met PowerShell.”

Ja, ooit iemand kunnen uitvoeren PowerShell scripts u bent vrij veel afgespoten. Microsoft heeft sinds patched dit probleem, maar als je nog steeds zorgen overwegen vergrendeling Cortana in de Windows-10 scherm vergrendelen, gewoon om zeker te zijn.