Opstarten van Windows 8/10 in de Veilige Modus

0
157

We hebben allemaal gekregen gewend te drukken op F2 of F8 te drukken om de geavanceerde opstartopties sinds Windows 2000, waarschijnlijk zelfs daarvoor. In elke versie van Windows, kunt u altijd konden rekenen op de tragere opstart proces om daadwerkelijk druk op de toets als de tekst van het bericht verscheen.

Goed, die dagen zijn voorbij! In Windows 8/10, de boot tijd is drastisch afgenomen en de screenshot die je hierboven ziet wordt weergegeven voor ongeveer 200 milliseconden en dat is het! Dus als u wilt krijgen in de Veilige Modus in Windows 8/10, moet je een andere route.

In plaats van de Geavanceerde opstartopties van eerdere versies van Windows, kunt u nu eerst gaan door de Opties voor systeemherstel van Windows 8. Het is vrij veel het zelfde ding, maar het ziet er gewoon veel mooier uit en je moet op een paar meer menu-opties om er te komen. Hier is hoe.

Als u werkt met een andere versie van Windows als XP, Vista, 7 of 10, bekijk mijn andere post over hoe Windows opnieuw te starten in de Veilige Modus. Kom dan terug om dit artikel voor de laatste stappen.

Het opstarten van Windows 8/10 in de Veilige Modus

Om te beginnen moet je eerst opstarten van Windows 8/10 in de Opties voor systeemherstel. U kunt lezen in mijn vorige post over hoe dat te doen; er zijn in principe drie methoden. Zodra u daar bent, moet je klikken op het Oplossen van de optie.

Op het volgende scherm klikt u op Geavanceerde Opties.

Vervolgens klik je op Startup Settings op de laatste dialoog.

Eindelijk, klikt u op de Start knop, die je de keuze geven om op te starten in lage resolutie modus, debugging modus inschakelen van logboekregistratie bij opstarten, en start op in de veilige modus! Een lang proces, maar dat is de nieuwe manier.

Nu zul je eindelijk naar het Startup Settings-scherm, waar u kunt op 1 tot en met 10 of de F1 tot F10 om te kiezen van uw verschillende instellingen. Druk op de 4 of F4 om Veilige Modus.

Dat is het! Windows 8/10 zal nu geladen in de Veilige Modus! U hebt uw wachtwoord in te typen om in te loggen zodra het begint een back-up. Ik merkte op dat, terwijl in de Veilige Modus in Windows 8, ik kon het niet maken om de Charms-balk. Niet zeker waarom, maar ik kon niet achterhalen hoe het systeem opnieuw opstarten.

Wat ik deed was naar de Start Scherm, en vervolgens te klikken op mijn naam in de top en er was een optie om afgemeld. Als ik eenmaal aangemeld, was er een optie voor het Opnieuw opstarten of Afsluiten toen ik klikte op de Power-knop aan de onderkant rechts. Dus als je vastzit in de Veilige Modus en kan er niet uit, dat is hoe.

Het moet ook worden opgemerkt dat kunt u gebruik maken van het hulpprogramma MSCONFIG met windows opstarten in de veilige modus. Ga naar het Start-Scherm, klik met de rechtermuisknop en kies Alle apps en klik vervolgens op Uitvoeren. In Windows 10, drukt u op de Windows-Toets + R.

Volgende, typ msconfig in het dialoogvenster uitvoeren en klik vervolgens op de Boot tabblad:

Vink het selectievakje opstarten in Veilige modus en kies vervolgens een optie. U kunt kiezen uit:

Minimale – Normale Veilige Modus

Alternatieve shell – Veilige Modus met opdrachtprompt

Netwerk – Veilige Modus met netwerkmogelijkheden

Maak je geen zorgen over het herstel van Active Directory, dat is een aantal IT-gerelateerde optie. U kunt ook de selectievakjes in te schakelen voor No GUI boot, Boot-log, Base video en OS boot informatie. Merk op dat als je opstart in veilige modus, msconfig, zal het voortdurend opstarten totdat je terug gaan naar msconfig en schakel de Veilige boot optie te gebruiken. Genieten!