Opprette Oppstartbare USB-gjenopprettingsstasjon i Windows 8/10

0
235

I går skrev jeg om hvordan du kan starte opp i alternativene for systemgjenoppretting i Windows ved hjelp av ulike metoder. To metoder som er involvert legge i Windows, og den andre metoden er når Windows vil automatisk legge til alternativene for gjenoppretting hvis det finner at Windows ikke kan lastes inn på riktig måte.

Dette er flott, men det vil være tilfeller når noe går så fryktelig galt at selv automatisk lasting av alternativene for gjenoppretting mislykkes. I dette tilfellet, er du ute av lykken med mindre du har en gjenopprettingsplate eller en system recovery USB-stasjon. Begge er i hovedsak de samme, man bare er på en CD, og den andre er på en USB-flash-enhet.

I denne artikkelen, jeg vil lede deg gjennom trinnene for å opprette en USB-system recovery-platen som du kan starte opp i tilfelle Windows 8/10 ikke lastes inn. Merk at hvis du ikke opprette gjenopprettings-stasjonen på forhånd, kan du bruke en annen Windows 8/10 maskin for å lage den og deretter bruke den på den ødelagte PC-en.

System Recovery USB-Flash-Stasjonen i Windows 8/10

Kom i gang ved å åpne Kontrollpanel og klikk på Recovery. Du kan få behov for å bytte til store eller små ikoner visningen for å se det som vist nedenfor:

Nå kan du gå videre og klikke på Opprett en gjenopprettingsstasjon:

Utvinning veiviseren vil starte, og hvis datamaskinen allerede har et innebygd recovery partisjon, vil du ha muligheten til å sjekke boksen nederst som vil kopi av innholdet på partisjonen på din USB flash-stasjonen. Hvis du ikke har en gjenopprettings-partisjon, vil det bare være nedtonet.

I Windows 10, skjermen er formulert på en litt annen måte og er avmerkingsboksen for å kopiere system filer til flash-stasjon snarere enn recovery partisjon.

Klikk Neste, og det vil søke automatisk etter alle tilgjengelige stasjoner som du kan bruke for gjenvinning stasjonen. Velg din flash-stasjonen, og klikk på Neste. I Windows 10, harddisken må være på minst 8 GB i størrelse.

Windows vil fortelle deg at alt på harddisken vil bli slettet, så sørg for å sikkerhetskopiere alle data du trenger.

Nå kan du gå videre og klikk på Opprett – knappen for å starte prosessen. Windows vil kopiere den riktige verktøy til flash-stasjon.

Prosessen tar bare et par minutter og det er det! Du har nå en oppstartbar system recovery USB-flash-enhet som du kan bruke i tilfelle din kopi av Windows 8/10 krasjer og brenner! Det er også en god idé å gå videre og opprette en Windows system image backup, som deretter kan bli gjenopprettet i tilfelle Windows blir skadet, etc. Nyt!