Microsofts Djärvt Planer på att Återställa Menyfliksområdet Tillbaka till ett Verktygsfält

0
84

Microsoft planer på att strippa ner menyfliksområdet i Microsoft Office, vilket frigör utrymme i höjdled på ett sätt som påminner om den verktygsfält används före Office 2007.

Förändringen kommer att rulla ut till Microsoft Word-online-version idag, en förhandsvisning av det som ses ovan. De flikar som finns kvar, men verktygen är ungefär 1/3: e höjden av den nuvarande band, och ganska mycket ser ut som det verktygsfält som erbjuds på Kontoret i gamla. Tre rader band är fortfarande tillgängliga om användare vill ha det.

Förändringen kommer att rulla ut långsamt till apps-skrivbordet. Som Paul Thurrot påpekar, OneNote för Windows redan använder denna en-linje band. Här är vad som ser ut som:

Vissa Outlook-användare kommer att se en liknande gränssnitt i juli, enligt Jared Spataro, Microsoft VP för Office och Windows Marknadsföring. Han skisserade en grov tidsplan för andra skrivbordsprogram i ett blogginlägg:

Word, Excel och PowerPoint för Windows erbjuda våra djupaste, rikaste har set—och de är att föredra upplevelsen för användare som vill få ut det mesta av våra appar. Användare har en hel del av “muscle memory”, som byggdes runt dessa versioner, så vi planerar att vara särskilt försiktiga med förändringar som skulle kunna störa deras arbete. Vi är inte redo att ta det förenklade band till dessa versioner men eftersom vi känner att vi behöver mer feedback från en bredare grupp av användare först. Men när vi gör det, kommer användarna att alltid kunna gå tillbaka till den klassiska band med bara ett klick.

Obs! språk: inte “om vi gör det,” men “när vi gör det”. Office-användare kan förvänta sig att denna tunnare band, även om tidslinjen är inte klart.

Personligen tror jag att denna förändring är försenad. Sedan 2007 widescreen-skärmar har blivit norm, och på dessa typer av visar bandet tar upp mycket utrymme i höjdled. Gallring band kommer att ge användarna mer utrymme att arbeta på sina handlingar, vilket är en bra sak.