“Endret era” som Donald Trump, Nord-Koreas Kim Jong Un samles til Singapore-toppmøtet

0
171

Nord-koreas leder Kim Jong-Un ser mot Singapores Statsminister Lee Hsien Loong i løpet av sin bilaterale møte på Istana eller presidentpalasset søndag, juni 10, 2018, i Singapore. (AP Photo/Wong Maye-E)

Top News

  • Jharkhand JAC Matric 10. Resultat 2018 Høydepunkter: Over 1 lakh mislyktes, pass prosentandel står på 59.48

  • Donald Trump møter Kim Jong-un: Sammen, forbereder seg på å forstyrre den Asiatiske for

  • J-K: Fire BSF personell drept i våpenhvilen overtredelse av Pakistan sammen IB

OSS og nordkoreanske tjenestemenn holdt foredrag på mandag i et sent forsøk på å redusere forskjellene før leder Kim Jong Un og usas President Donald Trump holde et toppmøte i Singapore med sikte på å finne måter å avslutte en kjernefysisk stand-off på den koreanske halvøya. De to lederne kom i tropisk by-staten på søndag. Nøkkel hull fortsatt over hva denuclearisation ville innebære for to land som har vært fiender siden koreakrigen 1950-1953, og tjenestemenn prøvde å presse agendaen fremover før deres ledere møtes på tirsdag.

Kommenterer for første gang på dagsorden, Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA sa de to sidene ville exchange “bred og dyp utsikt” for å re-sette relasjoner. Det var toppmøtet som en del av en “endret era”. Diskusjonene vil fokusere på “spørsmålet om å bygge en permanent og varig fred-mekanisme for å holde på den koreanske Halvøy, er spørsmålet om å realisere denuclearisation av den koreanske halvøya, og andre saker av felles interesse,” KCNA sa.

I de fører opp til toppen, Nord-Korea avviste noe ensidig kjernefysisk nedrustning, og KCNA referanse til denuclearisation av halvøya har historisk sett betydd at Pyongyang vil Usa til å fjerne sine “kjernefysiske paraplyen” beskytte Sør-Korea og Japan. Usas Utenriksminister Mike Pompeo, som også i Singapore, sa i en tweet at Washington var “forpliktet til å fullføre, etterprøvbare, irreversible denuclearisation av den koreanske halvøya”.

En Trump administrasjon offisielle, snakker på betingelse av anonymitet, sa den AMERIKANSKE siden gikk inn i forhandlingene med en følelse av optimisme og en like stor dose skepsis gitt Nord-Korea ‘ s lange historie med å utvikle kjernefysiske våpen. “Vi vil ikke bli overrasket av alle scenario,” sa den offisielle.

Den bilkortesje bærer Nord-koreas leder Kim Jong Un forlater Istana, eller presidentpalasset i Singapore på søndag, juni 10, 2018, etter hans møte med Singapore Statsminister Lee Hsien Loong i forkant av toppmøtet med USA leder Donald Trump. (AP Photo/Joseph Nair)

Med øynene av verden etter ham, Trump fløy inn i Singapore er Paya Lebar Air Base om bord på Air Force One på søndag, frisk fra en splittende G7-møtet i Canada med noen av Washingtons nærmeste allierte som ytterligere anstrengt global trade bånd. Spurt av en reporter om hvordan han følte om toppmøtet, Trump sa: “Meget god”. I en twitter-melding på mandag, han sa: “Flott å være i Singapore, spenning i luften!”

Kim hadde kommet timer tidligere, på et fly som er lånt av Kina, som i flere tiår har vært Nord-Koreas eneste viktige allierte. Både ledere ble møtt ved ankomst av Singapore utenriksminister Vivian Balakrishnan. Når Trump og Kim møtes på 9 am (0100 GMT) på tirsdag, vil de være å gjøre historie som ledere av sine to landene har aldri møtt tidligere – eller sagt på telefon. Toppmøtet er arena er Capella hotel ligger på Sentosa-øya, en resort øy utenfor Singapore havn med en Universal Studios theme park og kunstige strender.

Deres entourages

Trump er å møte Singapore Statsminister Lee Hsien Loong på mandag, mens Kim har ingen offisielle agenda. Kim kom til Singapore Changi Lufthavn etter sin lengste tur i utlandet som head of state, iført hans varemerke mørke “Mao-dress” og særegne høy-cut frisyre. Han har ikke forlatt sitt land siden han tiltrådte i 2011 annet enn å besøke Kina og Sør-koreansk side av grensen Demilitarised Sone. På reise med ham, var øverste embetsmenn, inkludert utenriksminister Ri Yong Ho, forsvarsminister Ingen Kwang Chol og Kim Yong Chol, en nær aide av Kim, som har vært medvirkende i diplomatiet som kulminerte i tirsdagens toppmøtet.

Kim Yo Jong, leder Kim ‘ s yngre søster, ble også oppdaget i sin delegasjon. Hun dukket opp som en innflytelsesrik figur i Pyongyang er uklar ledelse i februar, da hun ledet en nordkoreanske delegasjonen til Vinter-Ol i Sør-Korea. Tjenestemenn som kom med Trump inkluderer Pompeo, Nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton, White House Chief of Staff John Kelly og Hvite Hus Trykk Sekretær Sarah Sanders.

Bolton er hardere retorikk i forrige måned gjorde Nord-Korea og nesten avsporet toppmøtet. Han oppfordret Nord-Korea til å følge en “Libya-modellen” i forhandlingene. Libya ensidig overga sitt atomvåpenprogram i 2003, men landets leder, Muammar Gaddafi, som ble drept i 2011 av NATO-støttede opprørere.

Journalister vente for Nord-koreas leder Kim Jong Un utenfor Istana, eller presidentpalasset i Singapore, søndag, juni 10, 2018, Kim møtt med Singapore Statsminister Lee Hsien Loong i forkant av toppmøtet med USA leder Donald Trump. (AP Photo/Joseph Nair)

‘Anspore for øyeblikket’

Trump, sett i Canada på lørdag, sa en avtale på toppmøtet ville være “anspore for øyeblikket,” understreker usikkert resultat av hva han kalte en “mission of peace”. Han først spioneringen potensialet for en grand forhandle med Nord-Korea til å kvitte seg med en atomrakett program som har avansert raskt å true Usa. Men han har siden senket forventningene, backing bort fra en original etterspørselen etter Nord-Koreas swift denuclearisation. Han har sagt at den snakker mer om å starte et forhold med Kim for en forhandlingsprosessen som ville ta mer enn én toppmøtet.

White House talskvinne Sarah Sanders sa OSS og nordkoreanske tjenestemenn ville holde arbeider-nivå snakker på mandag. Hun sa den AMERIKANSKE delegasjonen vil bli ledet av Kim Sung, en veteran diplomat som nylig holdt samtaler med nordkoreanske tjenestemenn. En AMERIKANSK tjenestemann, snakker på betingelse av anonymitet, sa mandag at møtet dukket opp tar sikte på å gjøre 11.-timers fremgang i forkant av toppmøtet siden Sung og Kim har tidligere samtaler gjorde lite for å begrense et gap mellom de to sidene på definisjonen av denuclearisation eller vinne avtalen på konkrete forpliktelser fra Pyongyang mot riving av sitt kjernefysiske arsenal.

Nord-koreas leder Kim Jong Un møter med Singapores Statsminister Lee Hsien Loong på Istana eller presidentpalasset søndag, juni 10, 2018, i Singapore. (AP Photo/Wong Maye-E)

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App