Anti-grusomhetene Act: Pune landlige ser 80% økning i tilfeller

0
176

Den Maharashtra Politiet attributt økningen i tilfeller til uro i disse områder etter Bhima-Koregaon vold. (Representational)

Pune Landlige-distriktet, i nærheten av Bhima-Koregaon vold i januar, har vært vitne til en over 80 prosent økning i tilfeller som er registrert under den anti-grusomhetene Handle.

Ifølge data utarbeidet av kontoret, Maharashtra Direktør av Politiet, mens 37 tilfeller ble registrert mellom januar og April 2017 i Pune Landlige under den Planlagte Kastene og Stammer (Forebygging av Overgrep) Act, 1989, nummer i tilsvarende periode i år har steget til 68.

Den kraftige økningen i tilfeller arkivert under PoA Loven er ikke begrenset til Pune med tilgrensende bygder og byer for å registrere en økning i tilfeller varierer fra 40 prosent til 80 prosent. I Sangli, det er registrert 105 prosent økning i tilfeller arkivert under Loven i forhold til de fire første månedene av 2017.

Den Maharashtra Politiet attributt økningen i tilfeller til uro i disse områder etter Bhima-Koregaon vold. “Når et emosjonelt problem fører til polarisering, er vi vitne til en økning i konflikten, inkludert de som er under anti-grusomhetene Handle,” sa generalinspektør av Politiet Qaiser Khalid, som leder Beskyttelse av Sivile Rettigheter (PCR), en spesialisert celle i staten politiet som fører tilsyn med gjennomføringen av Loven.

I Ahmednagar, for eksempel, mens 30 saker ble registrert mellom januar og April 2017, dette året 48 tilfeller har vært registrert i samme periode, en 60 prosent økning. I Sangli, hvor bare åtte saker ble registrert i de fire første månedene av 2017, antallet har steget til 20 i 2018. Solapur har vært vitne til en 41 prosent økning, fra 31 tilfeller til 44 år.

En høytstående offiser i den kontoret til Direktøren av Politiet sa økningen i tilfeller var på grunn av uro vitne etter vold brøt ut under bicentenary feiringen av det Slaget ved Bhima-Koregaon på 1. januar. “Det var en masse protester og til og med en bandh samtale. Derfor, mange byer og tettsteder i Maharashtra med betydelig SC/ST bestander så en økning i tilfeller under anti-grusomhetene Handle,” sa han.

Prakash Ambedkar av Bharatiya Republikanske Partiet Bahujan Mahasangh sa økning i tilfeller kunne være på grunn av den bandh samtale med sin part etter sammenstøt. “Etter bandh samtale på 3 januar, hadde vi bedt folk til å registrere tilfeller av tyvegods eller kroppen lovbrudd hvis de har vært victimised på noen måte. Økningen i tallene kan være på grunn av at,” Ambedkar fortalte Indian Express.

Forresten, økning i tilfeller til tross for en februar bestilling av apex-domstolen å uttrykke sin oppfatning over misbruk av Loven. Ifølge politiet apex-domstolen retningslinjer er gjeldende når et lovbrudd er registrert i henhold til bestemmelsene i PoA Handle alene — i Maharashtra, 97 prosent av tilfellene er registrert under IPC og også ta PoA (pf) Handle. I 2017, av 2,142 tilfeller som er registrert under PoA Handle, kun 55 ble registrert kun i henhold til dens bestemmelser. Resten 2,087 tilfeller ble registrert under IPC med bestemmelsene i PoA Handle også brukt. På samme måte i 2016, av 2,155 tilfeller som er registrert, er det bare 68 bare så det PoA Handle brukt.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App